Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Jozef sa v Považskom Chlmci necíti bezpečne: Ohrozujú rany zo strelnice okoloidúcich?

Žilinskí kriminalisti dostali podnet od športového strelca, ktorý sa cíti na strelnici v Považskom Chlmci plnej policajtov a vojakov, ohrozene.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Podľa Jozefa Majdáka (63) nie sú splnené bezpečnostné kritériá a strely ohrozujú okoloidúcich. Po tom, ako sa obrátil na žilinských kriminalistov s podnetom o prešetrenie, však prišiel o povolenie na strelnici strieľať.

Športovému strelcovi Jozefovi Majdákovi (65) je ľúto, že o povolenie na strelnici prišiel. „Jasné, že je mi to ľúto, ale čo som mal robiť, keď je to tu rizikové? Veď sa pozrite na tie dostrieľané stromy, na tie stopy po guľkách na budovách a sledujte chvíľu, koľko ľudí tadeto prejde, najmä sanitky do Centra pre liečbu drogových závislostí,“ čuduje sa Jozef.

Otvoriť galériu
Jozef Majdák
Zdroj: roj, Nový Čas

Už podal podnet na žilinskú kriminálku, nakoľko má podozrenie, že sa tam môžu ohroziť životy ľudí. „Môžem potvrdiť, že podnet občana týkajúci sa strelnice Riviéra v Považskom Chlmci sme na políciu dostali 27.10. tohto roka a zaoberáme sa ním,“ informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

 

„Odplatou“ mu bolo zrušenie povolenia na strieľanie na strelnici Riviéra, ktoré patrí poľovníkom, ale chodia sem strieľať najmä policajti, vyšetrovatelia či vojaci. „Už mu povolenie nepredlžíme, nakoľko takýto neoprávnený podnet, s ktorým navyše neprišiel ani najprv na poľovnícky zväz a pritom sa ja aj on poznáme štyridsať rokov, považujem za neseriózne,“ povedal Peter Marčulinec (55), šéf oblastného zväzu poľovníkov, ktorý strelecký klub Riviéra v Považskom Chlmci prevádzkuje.

Otvoriť galériu

Podľa údajov z poľovného zväzu si športovo chodí zastrieľať so zbrojným preukazom a povolením okolo 600 ľudí z celého Žilinského kraja. „Všetko robíme v súlade s platným súdnoznaleckým posudkom na vysokej úrovni a s platnými dokladmi. Na strelnicu Riviéra chodia najmä špičkoví strelci a profesionáli a za 60 rokov sa tam nikomu nič nestalo s výnimkou jediného prípadu, kedy sa tam strelil sám strelec do vlastnej ruky a odšoféroval si to sám na pohotovosť,“ hovorí Peter Marčulinec.

Fakt, že sú stromy dostrieľané však odsudzuje aj on. „Stromy sú síce v našom poľovnom revíre a môže sa niekedy tá guľka odraziť, ale nikto zo strelcov, ktorí tam chodia, nemá záujem triafať do stromov, toto profesionáli nerobia, každého baví páliť na terče a zlepšovať si výkon,“ uzavrel šéf poľovníkov. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: roj, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí
Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
Richard Sulík
Sulík sa chce dostať do europarlamentu: Ochraňujme prírodu, ale nezničme si európsky priemysel, tvrdí
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine