Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.11.2018 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Bojovník Geišberg († 64) aj krátko pred smrťou stále dúfal: Posledná SMS pred smrťou!

Nevzdával sa! Herecký velikán Marián Geišberg († 64) už nie je medzi nami. V sobotu večer naposledy vydýchol v ružinovskej nemocnici. Umelca premohla zákerná rakovina pľúc, s ktorou bojoval tri mesiace.

Napriek neľahkej situácii sa však Marián nevzdával a okrem rodiny mu boli veľkou oporou aj jeho kolegovia. Vzorom a hnacím motorom do bitky bola pre Geišberga podľa našich informácií jeho kamarátka z relácie Sedem Oľga Feldeková (75). Rovnako ako on bojovala s onkologickým ochorením a Novému Času exkluzívne zverila posledné slová, ktoré jej nebohý kamarát venoval.

Geišberg († 64) si v posledných mesiacoch svojho života prešiel náročným obdobím, keď sa do boja s rakovinou pľúc pustil len pred troma mesiacmi. Napriek ťažkej diagnóze sa však o svoj život bil ako lev a oporu hľadal najmä u svojich najbližších. Okrem manželky Anky a synov Marka a Martina stáli pri hercovi aj jeho kolegovia, ktorí boli preňho druhou rodinou.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Medzi nimi, samozrejme, nechýbala ani jeho dlhoročná priateľka Feldeková, s ktorou vystupoval v obľúbenej relácii Sedem. Ona sa totiž po svojich zdravotných problémoch dokázala dokonale vcítiť do Geišbergových pocitov a obáv, lebo pred časom sa sama úspešne popasovala s rakovinou prsníka.

 

„Boli sme v kontakte. Písali sme si. Pamätám si na poslednú SMS, ktorú som od neho asi pred dvoma týždňami dostala. Bolo v nej: "Neboj sa, sme bojovníci, my to vydržíme‘,“ zverila sa Novému Času so smútkom v hlase glosátorka. Do poslednej chvíle verila, že jej kamarát sa z najhoršieho dostane a všetko bude v poriadku.

Otvoriť galériu

Herecký velikán totiž ešte minulý mesiac vystupoval v televízii, keď prišiel na nakrúcanie spomínanej spoločnej relácie. „Pôsobil tak, že je všetko v poriadku. Ako vždy bol plný humoru a optimizmu,“ opísal nám posledné momenty s Geišbergom jeho priateľ a známy zabávač Milan Lasica.

Ťažkosti s dýchaním

Umelec s nezabudnuteľným hlasom zomrel v sobotu okolo 19. hodiny večer v ružinovskej nemocnici, kde bol už nejaký čas hospitalizovaný. „Asi pred týždňom alebo desiatimi dňami sa mu výrazne zhoršil stav,“ povedal Novému Času Lasica, ktorý bol z celej situácie zdrvený. Že Geišberg na tom nebol vôbec dobre, si všimli aj jeho kolegovia v divadle.

„Vedel som, že má rakovinu a že mu vyoperovali tretinu pľúc. Od jeho kolegov, ktorí s ním hrali, som sa dokonca dozvedel, že mal ťažkosti s dýchaním,“ dodal Lasica. Ani na um by mu však neprišlo, že Mariánov koniec príde tak rýchlo.

Napriek trápeniu a bolesti, ktoré musel v poslednom čase cítiť, totiž na sebe nedal nič poznať a rovnako ako v televízii, tak aj na doskách, ktoré znamenajú svet, koncom septembra ešte normálne vystupoval. Posledná rozlúčka s legendárnym umelcom bude v nedeľu 18. novembra o 11. hodine v budove Slovenského národného divadla v Bratislave.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mrh

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




close-up of man holding knife smeared with blood and still dripping.
Útočník v Púchove dopichal muža takmer po celom tele! Napadnutý chlap prežíval nočný horor
(ilustračné foto)
Dovolenkári v TEJTO krajine zúria: Musia dokázať, že majú dosť PEŇAZÍ! Koľko eur musia mať?
Foto
Závažná nehoda za slovenskou obcou: Prevrátil sa kamión, cesta je neprejazdná!
Close up happy woman hugging man, holding keys from new first house, young family celebrating moving day, satisfied customers couple purchase real estate, mortgage and relocation concept
Chystáte sa kupovať nehnuteľnosť? Odborníčka radí: Pred veľkým rozhodnutím nezabudnite na TIETO otázky!
Traffic cones on road with electronic arrow pointing to the right to divert traffic and white car in distance
V Prešove rátajte s novými dopravnými obmedzeniami: Táto časť bola v katastrofálnom stave
Foto
Lašák pred MS zavolá ešte jednému brankárovi: Inak už nikto nepríde
Ilustračné foto
Z basy ušli väzni, odpadnete, ako to spravili: Jedného stále nenašli!
Okatá Linduška sa napriek neľahkej diagnóze teší zo života.
Foto
Linduška z Hlohovca trpí zriedkavým ochorením: Problémy s liekom! V ťažkej situácii pomáhajú dobrí ľudia
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken a ruský prezident Vladimir Putin
Blinkenov drsný odkaz do Kremľa: Putin sa v tomto MÝLIL!
Prezidentka Zuzana Čaputová
Prezidentka odcestovala na rozlúčkovú návštevu: Zamieri k našim susedom! Dočká sa obrovskej pocty
Na snímke z videa zverejnenej ruským ministerstvom obrany vojenský vrtuľník Ka-52 ruských vzdušných síl vystreľuje rakety na cieľ na Ukrajinu z neznámeho miesta 12. apríla 2024.
Rokovanie o „spravodlivom mieri“ na Ukrajine: Podarí sa docieliť ukončenie vojny?
Filling glass with tap water. Modern faucet and sink in home kitchen. Man pouring fresh drink to cup.
Východoslovenské mesto ostalo bez vody! Dokedy problém potrvá, podarí sa ho odstrániť?