Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.11.2018 16:08 | Šport | Futbal
Foto

Hapal privítal kompletný tím: Český tréner nemá pocit, že by to nemalo fungovať zo vzťahovej stránky

Slovenskí futbaloví reprezentanti sa na pondelňajšom zraze pred zápasmi 1. skupiny B-divízie Ligy národov proti Ukrajine (16. novembra o 20.45 h v Trnave) a v Česku (19. novembra o 20.45 v Prahe) zišli v plnom počte. Nový tréner Pavel Hapal privítal aj Stanislava Lobotku, ktorý mal zdravotné problémy a najprv bude trénovať individuálne.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Stredopoliar Celty Vigo sa zranil začiatkom novembra v stretnutí Španielskeho pohára a odvtedy vynechal dva ligové súboje vrátane víkendového s Realom Madrid (2:4). "Rozhodnutie urobia lekári, uvidíme, ako na tom bude. Verím, že na zápasy bude pripravený. Má trocha bolesti v členku, ale dúfam, že máme dostatok času, aby sme ho nachystali. Na pondelňajší tréning pôjdeme všetci, Stano bude mať individuálny program," povedal Hapal na svojom prvom zraze vo funkcii: "Bol som veľmi rád, že dorazili všetci, v minulosti zvykli prichádzať postupne. Boli sme úplne všetci, takže pocity sú príjemné. Táto partia hráčov spĺňa kvalitatívne kritériá a nemám ani pocit, že by to nemalo fungovať zo vzťahovej stránky."

V Hapalovej úvodnej nominácii figuruje aj Miroslav Stoch zo Slavie Praha, ktorý sa vrátil do národného mužstva prvýkrát od majstrovstiev Európy 2016: "Už po rozhovore s ním som mal dobrý pocit, nič ma neprekvapilo. Dlho sa nevidel s chalanmi, ale podľa mňa komunikujú aj vo voľnom čase. Privítali sa, verím, že znova zapadne do národného mužstva. Jeho výkony v klube sú také, že sa asi všetci zhodnú, že tam patrí."

Slováci sú v 1. skupine B-divízie Ligy národov po dvoch prehrách na poslednej tretej priečke bez bodového zisku. Pokiaľ sa chcú vyhnúť zostupu do "céčka", musia odplatiť Česku prehru z domáceho merania síl: "Pre nás sú dôležité oba zápasy. Urobíme v nich maximum pre úspech, ktorým je pre nás víťazstvo. V Česku musíme zvíťaziť, každopádne chceme nazbierať čo najviac bodov, aby sme pri žrebovaní kvalifikácie ME boli v čo najlepšej situácii." 

Prvý tréning bude ľahší pre hráčov vyťažených z víkendu, na ostatných čaká väčšia záťaž. "Určite popracujeme na štýle hry, akým by sme sa chceli prezentovať. Máme predstavu, ktorej sa chceme držať. Samozrejme, na každý duel sa pripravíme zvlášť. Teraz budeme dávať hráčom informácie o Ukrajine. Ak chceme zostať v skupine, musíme vyhrať v Česku. Bude však podstatné, či nám bude stačiť vyhrať o gól, alebo budeme potrebovať zvíťaziť väčším rozdielom. Chcem pozvať aj divákov, aby nás prišli povzbudiť. Trnavský štadión je krásny a pri zaplnených tribúnach aj hráči urobia maximum, aby potešili fanúšikov. Teraz je najdôležitejší prvý zápas, potom sa sústredíme na Česko," zdôraznil Hapal.

Predchádzajúci reprezentačný zraz poznačil nočný výlet siedmich futbalistov, po ktorom rezignoval tréner Ján Kozák. Národný tím sa presunul zo Senca do Šamorína: "Viac o organizácii a nastavení pravidiel si povieme večer, o deviatej máme stretnutie. Teraz zistíme kompletný zdravotný stav, absolvujeme prvotný tréning a o týchto témach sa budeme baviť večer."

 

nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na zápasy Ligy národov s Ukrajinou (16. novembra o 20.45 h v Trnave) a v Česku (19. novembra o 20.45 h v Prahe):
brankári: Martin Dúbravka (Newcastle United), Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň), Marek Rodák (Rotherham United)
obrancovia: Erik Sabo (Hapoel Be'er Ševa), Peter Pekarík (Hertha Berlín), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul), Denis Vavro (FC Kodaň), Milan Škriniar (Inter Miláno), Dávid Hancko (ACF Fiorentina), Tomáš Hubočan (Olympique Marseille)
stredopoliari: Miroslav Stoch (Slavia Praha), Stanislav Lobotka (Celta Vigo), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň), Juraj Kucka (Trabzonspor), Ján Greguš (FC Kodaň), Marek Hamšík (SSC Neapol), Ondrej Duda (Hertha Berlín), Róbert Mak (Zenit Petrohrad), Albert Rusnák (Real Salt Lake), Vladimír Weiss (Al Gharafa SC), Matúš Bero (Vitesse Arnhem)
útočníci: Adam Nemec (FC Pafos), Michal Ďuriš (Anorthosis Famagu

program 1. skupiny B-divízie Ligy národov:
piatok 16. novembra:
20.45 SLOVENSKO - Ukrajina /Trnava/
pondelok 19. novembra:
20.45 Česko - SLOVENSKO /Praha/


tabuľka:
1. Ukrajina     3  3  0  0  4:1  9 - istý postup do A-divízie
2. Česko        3  1  0  2  3:4  3
3. SLOVENSKO    2  0  0  2  1:3  0

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Biely dom (ilustračná fotografia).
Odhlasovali zrušenie zákona, ktorý bol prijatý pred 160 rokmi! Prekvapí vás, čoho sa týka
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajinci, ktorých sa týka branná povinnosť, majú problém: Nové pravidlá
Eva Mišíková spomína na vyšetrovanie Černáka.
Foto
Exprokurátorka Mišíková o Černákovi: Akú má šancu na slobodu?! Aha, čo vylúčila
Otec Lucky - primátor Ľuboš Tomko je prezidentke nesmierne vďačný za podporu.
Foto
Pietna spomienka na zrazené dievčatá: Dojemné slová otca po strate milovanej Lucky († 17) vám zovrú srdce
Brat postrelenej kadetky Mišky preskočil plot Mikulca.
Foto
Brat postrelenej Mišky preskočil plot Mikulca: Sila, aký trest dostal! Tvrdé slová advokáta
Starostlivosť sa začína už v nemocnici, tam sa však nekončí... Trvá tisíc dní.
Pôrodné babice nahrádzali mamu už 500 deťom: Svoju pomoc sa chystajú rozšíriť!
Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby
Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?
Pravdepodobnosť, že sa narodia takéto výnimočné štvorčatá, je jedna k 70 miliónom.
Foto
Tehotná mamička sa dozvedela šokujúcu správu: Šanca, že sa niečo také stane, je jedna k 70 miliónom!
(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!
(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo