Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.11.2018 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Uznávaný herec Marián Geišberg († 64) nečakane skonal v nemocnici: O život bojoval takmer desať dní

V umeleckom svete zostala ďalšia nezaceliteľná diera! V sobotu v noci všetkých šokovala nečakaná správa, keď zomrel ďalší slovenský herecký velikán! Do neba navždy odišiel milovaný umelec s veľkým srdcom, nezabudnuteľným hlasom a nekončiacim humorom - Marián Geišberg († 64).

Podľa informácií Nového Času sa na hercovi podpísala najmä zákerná rakovina pľúc, s ktorou sa snažil všemožne, a najmä statočne bojovať až do konca. Osud však už nedokázal zvrátiť a nakoniec sa jeho cesta na tomto svete skončila v ružinovskej nemocnici, kde naposledy vydýchol.  V sobotu v noci sa umelecký svet dočkal ďalšej tvrdej rany, keď ho navždy opustil hviezdny umelec, herec Marián Geišberg.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Šokujúcu správu oznámilo vedenie Slovenského národného divadla, ktoré bolo domovským kultúrnym stánkom známeho herca. Ako sme sa dozvedeli od hovorkyne ružinovskej nemocnice Evy Kliskej, strávil Geišberg posledné dni svojho života v nemocnici, kde zo všetkých síl bojoval o život. „Áno, je to pravda. Pán Geišberg bol niekoľko dní hospitalizovaný v nemocnici v Ružinove, kde nakoniec aj zomrel,“ potvrdila Kliská.

Hercovi osud pripravil veľmi tŕnistú cestu, keď musel dlhší čas čeliť vážnym zdravotným ťažkostiam. Po problémoch so srdcom prišla veľká rana, keď si od lekárov približne pred troma mesiacmi vypočul nepríjemnú diagnózu. „Intenzívne začal do nemocnice chodiť v septembri, keď začala divadelná sezóna a o tom, že má rakovinu, sa dozvedel len chvíľku predtým,“ zveril sa nám jeho kolega zo šatne František Kovár. O tom, že herec večne sršiaci optimizmom prechádza náročným obdobím, jeho divadelná rodina tušila.

 

„Vedel som, že má rakovinu a že mu vyoperovali tretinu pľúc. Od jeho kolegov z divadla, ktorí s ním hrali, som sa dokonca dozvedel, že mal ťažkosti s dýchaním,“ prezradil nám Milan Lasica. Napriek ťažkostiam a bolesti, ktorú musel herec v poslednom období cítiť, nedal na sebe nikdy nič poznať a dokonca žil presne tak, ako si ho všetci pamätali. Nielen do divadla, ale aj na nakrúcanie v televízii chodil stále usmiaty a svoj povestný humor rozdával na všetky strany.

Otvoriť galériu

Práve, a najmä vďaka tomu na neho Lasica a ani ostatní kolegovia nikdy nezabudnú. Ešte donedávna mal totiž Geišberg normálne pracovať a aj to svedčilo o jeho túžbe žiť a bojovať do posledného dychu. Ako sa nám však podarilo zistiť, pred pár dňami prišiel šokujúci zlom, ktorý nikto nečakal. „Asi pred týždňom alebo desiatimi dňami sa mu výrazne zhoršil stav,“ priznal na záver Lasica, ktorý bol z celej situácie veľmi smutný.

Užíval si pokoj

Marián si súkromie vždy strážil a rád si svoj pokoj užíval v kruhu najbližších. Svoj voľný čas preto trávil v obci Vlčkovce pri Trnave, kde žil. Dom však deň po jeho smrti zíval prázdnotou. Je možné, že rodina sa v ťažkých chvíľach spojila a za milovaným otcom, manželom a starým otcom smútili spolu na neznámom mieste.

Geišberg bol dlhé roky ženatý s manželkou Aničkou, s ktorou mal aj dvoch synov. Tí sa rovnako ako ich otec venujú umeleckej profesii, Martin Geišberg je dramaturg a hudobník, Marek Geišberg je hudobník a herec. Nový Čas sa s otázkami obrátil aj na rodinu, no tá do uzávierky neodpovedala. Jeho syn Martin však na svojom internetovom profile zverejnil dojímavú pesničku Zámok všetkých dverí, ktorú zložili s otcom pred pár rokmi.

Marián Geišberg

Herec bol umelcom telom aj dušou. Nielenže sa venoval herectvu, bol aj pesničkárom, spisovateľom a humoristom. Vyrastal na Myjave a v roku 1979 absolvoval štúdium na VŠMU v Bratislave. Najskôr pôsobil v Divadle Jonáša Záborského v Prešove, potom v Divadle SNP v Martine a od roku 1988 aj v trnavskom Divadle pre deti a mládež.

Od roku 1992 bol nepretržite až do svojej smrti členom Slovenského národného divadla. Po jeho boku stála dlhé roky manželka Anna a dvaja synovia, Martin a Marek, ktorí po ňom zdedili nielen výzor, ale aj talent. Spoločne dokonca pripravili sériu koncertov po Slovensku, kde sa predstavili všetci traja Geišbergovci spoločne.

Známy herec bol nielen divadelníkom, ale svoj talent predviedol aj vo viacerých nielen slovenských, ale aj v českých filmoch. Jeho tvár bola známa taktiež z glosátorskej relácie televízie Joj, v ktorej vždy sršal po boku kolegov dobrou náladou a bavil národ svojimi svojskými a vtipnými komentami na súčasné dianie v našej krajine.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mrh

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Ďalšia rana pod pás pre Rusov: Európska únia to nenechá len tak, pripravuje úder
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Aktualizované
Je rozhodnuté! NATO podá Ukrajine štedrú pomocnú ruku: Pozrite sa, čo dostanú
Prezidentka Zuzana Čaputová
Foto
Čaputová o obavách odborníkov: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti
Meghan Markle
Meghan sa prepočítala: ODPADNETE, čo spôsobil jej nový kšeft! Smejú sa aj odborníci
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom?
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom? Vedci pátrali po odpovediach! Prekvapivé zistenia
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Obnovia sa kontroly na hraniciach Česka a Slovenska? Rakušan podotkol jednu vec
Ilustračné foto
Ukrajina o havárii ruského bombardéra: Slová o POMSTE! Mal ostreľovať tieto mestá