Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Nešťastie na poľovačke: Darina († 29) zomierala pred očami priateľa, jej smrť neuniesol

Vášeň sa jej stala osudnou! Hroznou smrťou prišla o život Darina († 29) v sobotu popoludní v Mojmírovciach (okr. Nitra). Pri poľovačke na bažanty, kde robila so svojím psom honca, ju trafila náhodná strela.

Milovala psy a lov, čo sa jej stalo osudným. Krásna Darina († 29) z obce Nedašovce (okr. Bánovce nad Bebravou) sa v sobotu ráno vybrala so svojím partnerom Dominikom na lov bažantov v Mojmírovciach. Mladá žena robila so psom honca, keď ju do chrbta zasiahol brok. Vyletel z brokovnice poľovníka, ktorý prebíjal zbraň. Darina v nemocnici svojim zraneniam podľahla.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Všetko sa udialo pred očami jej životného partnera Dominika, ktorý sa musel len bezradne prizerať, ako jeho láska posledný raz vydýchla. Po obrovskej tragédii sa psychicky zrútil a ešte stále je v nemocnici. „Záchranári zranenú ženu oživovali, v umelom spánku a v kritickom stave ju previezli do nemocnice,“ informovala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová.

„Pacientku už pri prevoze do našej nemocnice oživovali, v resuscitácii pokračoval aj zdravotnícky personál na klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny. Napriek veľkej snahe zdravotníkov pacientka svojim zraneniam v nemocnici podľahla,“ informovala Tatiana Timková, hovorkyňa Fakultnej nemocnice v Nitre.

 

Lov bol ich vášňou

Obrovský žiaľ a veľkú ľútosť nad strašnou udalosťou vyjadrilo združenie chovateľov maďarskej vyžly, v ktorom mala krásna Darina členstvo. „Dnes nás vo veku 29 rokov za tragických okolností náhle opustila dlhoročná členka a chovateľka Dada K. Venujme jej tichú spomienku,“ napísalo na svojej facebookovej stránke len pár hodín po tragédii. Podľa zistení Nového Času poľovník, z ktorého brokovnice náboj vyšiel, je z Malaciek a po hroznom nešťastí bol na tom psychicky veľmi zle.

Otvoriť galériu

Z obrovskej tragédie boli otrasení všetci účastníci lovu, ako aj obyvatelia obce. Prípadom sa zaoberá aj polícia. „Okolnosti a miera zavinenia tejto tragédie sú predmetom vyšetrovania. Vedieme trestné stíhanie pre usmrtenie,“ povedala Renáta Čuháková, krajská policajná hovorkyňa v Nitre. Podľa riaditeľa Slovenskej poľovníckej komory Imricha Šubu v tomto prípade ide o absolútne zlyhanie poľovníka.

„Je to strašné, je to osobné zlyhanie. Bezpečnostné pravidlá poľovníkov sú veľmi prísne. Pri poľovačke má byť veľmi dobrá organizácia, upozorňuje sa na to pri vzdelávaní, pri skúškach a pred každým začiatkom sezóny. Je to vina poľovníka, tu niet ospravedlnenia. Zisťoval som situáciu, nechcem predbiehať vyšetrovanie polície, ale je evidentné a zrejmé, že to je absolútne zlyhanie tohto človeka,“ vyjadril svoj názor Šuba.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: šiš, Nový Čas, ivn, mf

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Generálna prokuratúra
Kauza Gorila: Prokurátor má rozhodnúť o sťažnostiach proti pôvodnému obvineniu
(ilustračné foto)
Požiar včelárskej dielne: Podpálil ju niekto úmyselne?! Strašné, aká veľká škoda vznikla
Ilustračné foto
Okrem mrazov na Slovensku očakávajte aj NEPRÍJEMNÝ jav! Kde udrie najviac?
V seriáli Výnimočná Nikol dostáva do kolien ľudí svojím humorom.
Foto
Pauhofová prehovorila o svojom NÁVRATE z materskej: Ako zvláda pracovný kolotoč!
Juraj nevynechal ani jeden zápas Montrealu v sezóne.
Foto
Hokejoví fanúšikovia sú vo vytržení: Slafkovský zarobil balík a potvrdil štart na MS! Kto ešte príde?
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Čína a USA sú na nože! Posielajú si drsné odkazy, situácia sa zhoršuje: Čo je za tým?
Dohliadať na bezpečnosť bude aj polícia.
Trnavu čaká rizikový futbalový zápas: Polícia aj mesto varuje! Pripravte sa na obmedzenia
ilustračné foto
Tretia svetová vojna?! Ukrajinský premiér varuje: Ak ich krajina nebude chránená, tak...
Čo robiť, keď vás uštipne hmyz?
Nebezpečný komár je na Slovensku: V tomto meste ho potvrdili PRVÝKRÁT!
Český spevák Tomáš Hajíček havaroval na motorke.
Spevák známej českej kapely HAVAROVAL na motorke: Je vo vážnom stave
Na snímke slovenský hokejový reprezentant Michal Krištof počas tréningu.
Agent Krištofa páli do Slovákov: Plaťte im ako v KHL a budú hrať doma!
Ilustračné foto
Krádež na železničnej stanici v Humennom: Skupina mužov podliezla plot a začali rabovať!