Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.11.2018 07:00 | Správy | Komunálne voľby 2018

Výsledky komunálnych volieb 2018: Drvivá porážka Smeru, výsledok v Humennom sa stal symbolom zlomu

A je rozhodnuté! Slováci si v komunálnych voľbách zvolili starostov a primátorov na nasledujúce štyri roky.

Fotogaléria
23
fotiek v galérii

ONLINE:
ONLINE:
ONLINE: Komunálne voľby - výsledky
14:47

Milí čitatelia, online prenos z ohlasovania výsledkov končí. Kompletné výsledky komunálnych volieb si môžete pozrieť TU, výsledok vo vašom meste či obci si pozrite v prehľadnej grafike. Ako prebiehala volebná sobota, si môžete pozrieť v článku. Všetky aktuálne informácie o komunálnych voľbách vám na www.cas.sk budeme v sekcii Správy sprostredkovávať naďalej. Ďakujeme za pozornosť a prajeme krásnu nedeľu.

14:32

V diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 reagovali zástupcovia politických strán na výsledky komunálnych volieb. Podľa podpredsedu Smeru-SD Juraja Blanára strana Smer-SD nikdy nebola dominantná v krajských mestách, na druhej strane výsledok v Nitre, kde prišiel o post dlhoročný primátor Jozef Dvonč (Smer-SD, SNS), prekvapil. Čo povedali ostatní reprezentanti strán, si prečítajte v článku. 

14:15

Najmenšia obec v okrese Skalica Koválovec spojila komunálne voľby s miestnym referendom, ktoré inicioval staronový starosta obce Patrik Renováček. Renováček, ktorý bol jediným kandidátom na starostu, sa rozhodol vypísať referendum s 11 otázkami. "V parlamente politické strany naznačujú snahu o to, aby sa menším obciam uberali kompetencie. Chceli sme sa proti tomu začať brániť skôr ako bude neskoro. Prvých päť otázok sa venuje práve tomuto okruhu," uviedol starosta obce.

V referende boli aj otázky, týkajúce sa priamo obce. "Keď už som referendum vypísal, chcel som sa v ňom spýtať občanov aj na ďalšie problémy, ktoré úzko súvisia s obcou. Keď som nastupoval do svojej funkcie, jednou z priorít bolo otvorenie obchodu v obci. To sa nám podarilo, ale obchod sa pohybuje na hranici ziskovosti. Aj toto bola jedna z otázok, či sa má aj napriek tomu obchod v obci zachovať. Keďže kandidujem ako jediný kandidát, pýtal som sa aj na to, či sú spokojní s tým, ako vediem obec, výstavbou v obci, ako by sa postavili k výstavbe vodovodu a podobne," doplnil Renováček. V miestnom referende hlasovalo 75 voličov, na fotke jeden z nich.

13:58

Strana SPOLU - občianska demokracia sa teší z výsledkov volieb. Za veľký úspech strany považuje jej predseda Miroslav Beblavý víťazstvo Matúša Valla v boji o kreslo primátora Bratislavy. „Víťazstvo Matúša Valla v hlavnom meste je začiatkom zmien po celom Slovensku,“ konštatoval. Celý článok čítajte TU.

13:33

Nového starostu bude mať po sobotňajších komunálnych voľbách sedem mestských častí Košíc. Viac čítajte TU.

13:22

Partizánske MsZ bude mať nasledujúce volebné obdobie po novom menej členov, z 25 sa ich počet znížil na 21. Svoj mandát obhájilo v komunálnych voľbách 13 súčasných poslancov. V mestskom parlamente bude sedieť osem nezávislých poslancov, osem bude mať koalícia KDH, OĽaNO a SaS. Obyvatelia tiež zvolili troch poslancov za Smer-SD, po jednom získali strany Boris Kollár- Sme rodina a Starostovia a nezávislí kandidáti.

Staronovým primátorom Partizánskeho bude Jozef Božik (nezávislý). Svojho jediného protikandidáta, invalidného dôchodcu Miroslava Hanzelyho (Kotleba- ĽSNS) porazil s obrovským náskokom. Z celkovo 6651 platných hlasov ich získal 6314, Hanzely dostal od voličov 337 hlasov. Volebná účasť v Partizánskom dosiahla 35,90%.

12:54

Volebný výsledok v Humennom, kde primátorku Janu Vaľovú (Smer-SD) strieda Miloš Meričko (OĽaNO, KHD, SaS, Strana občianskej ľavice, Strana práce, Progresívne Slovensko, Spolu - občianska demokracia), sa stal symbolom zlomu v spoločnosti. V diskusnej relácii TA3 V politike to povedal poslanec NR SR Ján Marosz (OĽaNO). "Humenné bola silná bašta Smeru-SD. A verím, že tak, ako Meričko vyhral v Humennom, je tu veľká nádej, že v roku 2020 si zoberú ľudia Slovensko späť do svojich rúk," poznamenal.

12:52

Hnutie Sme rodina zaznamenalo v komunálnych voľbách najlepší výsledok spomedzi parlamentných opozičných strán. V diskusnej relácii TA3 V politike to povedal líder hnutia Boris Kollár, ktorý ako meradlo použil počet zvolených starostov. "Samostatne ich máme najviac. Máme tiež 120 poslancov. Je to výborné," odkázal.

12:39

Ak chceme, aby sa krajina zmenila, musíme si uvedomiť, že Slovensko nie je Bratislava. V diskusnej relácii TA3 V politike na to upozornil šéf mimoparlamentného KDH Alojz Hlina. "Podľa mňa politické strany podcenili regióny. Z lídrov som jediným, kto počas volebnej noci vycestoval z Bratislavy. Vlani sme boli druhá najúspešnejšia strana v krajských voľbách, teraz sme druhí či tretí v komunálnych voľbách. Vyšlime signál do sveta, že sú tu kresťanskí demokrati a robia," apeloval.

12:34

"Jediné, čo platí, je, že ľudia majú Smeru-SD plné zuby a chcú sa ho zbaviť. A to, na čo sa SaS najviac zameriava, sú voľby do NR SR. Ten vlak je však dobre rozbehnutý," myslí si líder SaS Richard Sulík.

Viac sa dočítate v článku.

12:30

Jednoznačnosť víťazstva Matúša Valla v bratislavských primátorských voľbách prekvapila aj tých, ktorí toto víťazstvo čakali. Mieni sociologička a vysokoškolská pedagogička Oľga Gyárfášová, ktorá vidí viacero faktorov, podpisujúcich sa pod nečakane hladký Vallov triumf.

 

"Tieto voľby potvrdili generačnú výmenu v slovenskej politike a nástup novej politickej generácie, ktorú tvoria mladí urbánni profesionáli. Ľudia, ktorí dokážu osloviť svojím zameraním na odbornosť a transparentnosť," uviedla Gyárfášová. S prihliadnutím na výsledky nielen v Bratislave, ale i v ďalších slovenských mestách si myslí, že práve táto generácia presvedčila doteraz neoslovenú časť voličov, ktorú tvoria mestskí, proeurópski a liberálne zmýšľajúci ľudia. "V kandidátoch, ktorí sa postavili v tohtoročných komunálnych voľbách, našli títo voliči svoju politickú generáciu. To sa prejavilo aj tým, že boli oveľa motivovanejší ísť voliť, ako napríklad prívrženci tradičných politických strán," upozornila sociologička.

12:23

Cieľom strany Most-Híd v komunálnych voľbách bolo získať o desať percent starostov viac, ako strana mala doteraz, a získala o 30 percent viac. V diskusnej relácii TA3 V politike to povedal šéf strany Béla Bugár. "Ako Most-Híd máme 127 starostov. Som veľmi rád. Získali sme pozície aj tam, kde SMK veľmi silne bojovala. Trend je pomaličky rastúci, to ma teší," deklaroval Bugár.

12:15

Koaličná SNS dosiahla v komunálnych voľbách historický úspech. Ešte nikdy nemala 160 vlastných starostov a primátorov a ďalších 50 koaličných a 1700 poslancov. Vyhlásil to šéf SNS Andrej Danko v TA3. Aj on uznáva vzostup nezávislých kandidátov. "Komunál sa ešte nezávislým politikom riadiť dá, ale predstavte si 150 nezávislých poslancov v NR SR, ktorí sa nikdy nedohodnú. Štát musia riadiť stabilizované skupiny ľudí. Tam, kde končia politické strany, začína diktatúra," upozornil. Zároveň pogratuloval každému, kto našiel odvahu vstúpiť do verejného života.

Viac nájdete v článku.

12:08

Ak Trnavčania cítili, že mesto ide nejakou rýchlosťou dopredu, tak staronový primátor Trnavy Peter Bročka chce ešte o jeden rýchlostný stupeň zrýchliť. Povedal to v povolebnom rozhovore pre agentúru SITA. V tomto volebnom období bude mať Bročka oporu v podobe 24 poslancov z jeho združenia Lepšia Trnava v 31-člennom mestskom zastupiteľstve. Znamená to podľa neho oveľa väčšiu zodpovednosť pri každom, aj banálnom rozhodnutí.

12:07

Ako komentuje výsledky komunálnych volieb Robert Fico? Dozviete sa v článku.

12:03

Podľa slov Roberta Fica napriek mediálnemu lynču voči Smeru-SD táto strana dosiahla uspokojujúci výsledok. "Jasné, že sme chceli viac, ale stranícky sme voľby vyhrali, a to napriek tomu, čo sa s nami dialo. Je to teda veľmi príjemný výsledok," poznamenal s tým, že ho prekvapil napr. koniec dlhoročného primátora Nitry Jozefa Dvonča.

11:41

Fico zároveň komentoval nezvolenie Jozefa Dvonča za primátora Bratislavy. "To je neúcta k štandardným politikom, k štandardným politickým stranám," vyhlásil v TA3.

11:39

"Tieto voľby ukázali, že robiť poctivú stranícku politiku má zmysel," vyhlásil šéf Smeru Robert Fico v diskusnej relácii TA3. Zároveň dodal, že gratuluje víťazom komunálnych volieb.

11:29

Víťaz boja o post primátora Bratislavy Matúš Vallo (Progresívne Slovensko, Spolu-občianska demokracia) porazil podľa zatiaľ neoficiálnych výsledkov v  komunálnych voľbách svojho protikandidáta Iva Nesrovnala rozdielom 29.047 hlasov voličov. Vallo získal vo voľbách 58.578 hlasov (36,54 percenta). Na druhom mieste skončil nezávislý kandidát Václav Mika s 36.661 hlasmi (22,86 percenta) a za ním sa umiestnil Nesrovnal so ziskom 29.531 hlasov (18,42 percenta).

11:14

Výsledky sobotných komunálnych volieb ukázali podľa politológa Grigorija Mesežnikova trend, ktorým je porážka vládnej strany Smer-SD v krajských mestách na Slovensku. Ako uviedol pre agentúru SITA, neuspeli ani úradujúci primátori a starostovia Smeru-SD ani kandidáti za Smer-SD v súťaži so stredopravou koalíciou. „Je to porážka na vyššej úrovni komunálnej politiky,“ povedal Mesežnikov s tým, že výrazne uspeli nezávislí kandidáti. „Ale boli aj nezávislí kandidáti, ktorí nie sú zástupcovia občianskeho hnutia ani zástupcovia názorového prúdu bližšieho stredopravým stranám. Tí budu mať skôr väzby na strany vládnej koalície, ale ani tam Smer-SD nemá silnú prevahu. V každom prípade trend oslabenia Smeru-SD sa dial,“ dodal.

Viac sa dočítate v článku.

11:00

Znovuzískanie funkcie primátora Trenčína v sobotňajších komunálnych voľbách pomôže Richardovi Rybníčkovi dokončiť projekty revitalizácie verejných priestorov, riešiť otázku dopravy a pokračovať v regulácii parkovania s cieľom zbaviť mesto áut a zlepšiť mobilitu. Rybníček to povedal pre televíziu TA3 s tým, že plánuje aj ďalšie investície do športových a kultúrnych zariadení. „Je dôležité, že môžeme kontinuálne pokračovať v začatej práci,“ zdôraznil Rybníček. Konštatoval, že podľa predbežných výsledkov sa zloženie zastupiteľstva veľmi nezmenilo, pričom z 25 poslancov zostáva v poslaneckých laviciach 19. „Cítim obrovskú podporu aj zo strany obyvateľov v súvislosti so zastupiteľstvom. Sú tam ľudia, ktorí podporujú politiku, tú v Trenčíne robím už dve volebné obdobia,“ vyhlásil. Rybníček za cestu k úspechu považuje kontakt a komunikáciu s ľuďmi ako aj riešenie problémov priamo v teréne.

 

Richard Rybníček sa stal primátorom Trenčína už tretíkrát. Podľa predbežných výsledkov získal vyše 72 percent hlasov.

10:46

V Nitre nastane po rokoch výmena stráži. Jozefa Dvonča s prehľadom porazil mladý kandidát Marek Hattas. Viac sa dozviete v článku

10:34

Bratislavčanom sa v sobotu podarila veľká vec. Dali dôveru ľuďom, ktorí predstavujú nový spôsob politiky, slušným a čestným odborníkom bez politických väzieb a vzťahov z minulosti. Na tlačovej konferencii to vyhlásil novozvolený primátor Bratislavy Matúš Vallo, ktorý kandidoval s podporou mimoparlamentných zoskupení Progresívne Slovensko a Spolu - občianska demokracia. "Keď sa pozrieme aj na iné krajské mestá, zdá sa, že nástup novej politickej generácie je nezastaviteľný. Viedli sme slušnú, transparentnú a kreatívnu kampaň. Rovnako transparentne ako kampaň chceme riadiť aj Bratislavu. Nastáva obdobie spolupráce. Vyzývam všetkých zapálených a aktívnych ľudí, aby sa pridali k nám," apeloval Vallo.

10:22

Zmeny nastali na kreslách primátorov bratislavských mestských častí. Kto bude kde šéfovať, sa dozviete v článku.

10:08

Záchranná zdravotná služba pomohla v sobotu počas komunálnych volieb desiatim osobám, ktoré mali zdravotné ťažkosti priamo vo volebných miestnostiach. Ako informovala hovorkyňa záchrannej služby Alena Krčová, záchranári zasahovali v Bratislavskom, Trnavskom, Nitrianskom, Žilinskom a v Košickom kraji. Priamo na mieste ošetrili pacientov s hypertenziou či sťaženým dýchaním. Do nemocničných zariadení previezli päť osôb, najmä seniorov, ktorí skolabovali, mali problémy s tlakom, prípadne spadli a zranili sa.

09:51

Miroslav Kollár (nezávislý kandidát) zostáva primátorom Hlohovca, o jeho víťazstve rozhodlo 32 hlasov. Kollár získal v sobotných voľbách 2610 hlasov, druhý v poradí Oliver Pestún 2578 hlasov voličov. Ďalší dvaja kandidáti dostali spolu 2444 hlasov.

Kollár sa v priebehu noci s postom primátora rozlúčil a priznal svoju prehru. Po zrátaní hlasov vo všetkých okrskoch bolo zrejmé, že aj keď tesne, ale predsa len zostane prvým mužom Hlohovca aj na ďalšie štyri roky. Kollár a Pestún sa v minulosti v komunálnych voľbách vzájomne podporovali, po víťazstve pred štyrmi rokmi vymenoval Kollár Pestúna za zástupcu primátora. V priebehu volebného obdobia ho z tejto pozície odvolal.

 

K zmene na poste primátora príde v neďalekých Piešťanoch, kde Miloša Tamajku vystrieda Peter Jančovič, ktorý získal z deviatich kandidátov najviac hlasov.

09:42

Zatiaľ je veľmi skoro o tom hovoriť o tom, či sa spoločenská situácia vzniknutá po smrti novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej premietla do výsledkov komunálnych volieb. Povedal to v televízii TA3 politický analytik Ján Baránek. "Aj keď sa niekto pokúša robiť z týchto volieb politický test, nie je to celkom presné. Za istých okolností je to až nemožné. V tomto prípade sa totiž bavíme o množine volieb v takmer 3 000 sídlach na Slovensku," povedal Baránek.

 

Na margo úspechu novozvoleného primátora mesta Bratislava Matúša Valla, ktorého podporovali novovzniknuté mimoparlamentné strany Spolu-občianska demokracia a Progresívne Slovensko uviedol, že tieto strany to môžu považovať za svoj úspech. "Je to dobrá adrenalínová injekcia, ale je to len jeden výsek z volieb," upozornil Baránek s tým, že komunálne voľby sú špecifické tým, že je to súbor volieb. Bratislava nám ukazuje vývoj, kam by sa Slovensko mohlo podľa analytika uberať. Zároveň však upozornil, že zvyšok Slovenska je konzervatívnejší ako Bratislava a treba s tým narábať opatrne. "Politické strany si budú z výsledkov robiť politický marketing, a to treba oddeliť od reality, ktorou je, že víťazmi na Slovensku sú nezávislí kandidáti, čo je veľmi silný signál k politickému mainstreamu," podotkol.

09:38

"V Bratislave sa podarila veľká vec," vyhlásil novozvolený primátor Bratislavy Matúš Vallo.

09:17

Novozvoleným primátorom mesta Humenné sa stal podľa neoficiálnych výsledkov Miloš Meričko. Vo funkcii vystriedal Janu Vaľovú. Získal hlasy 6 912 voličov, čo predstavuje viac ako 54 percent, z celkového počtu 12 710 platných hlasovacích lístkov odovzdaných pre voľby primátora Humenného. Meričko kandidoval za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti.

09:07

Novozvolenou starostkou v bratislavskej mestskej časti Staré mesto sa stala podľa neoficiálnych výsledkov Zuzana Aufrichtová, ktorá kandidovala s podporou strán Sloboda a Solidarita (SaS), Občianska konzervatívna strana (OKS), hnutí Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), NOVA, strany Zmena zdola - Demokratická únia Slovenska, hnutia Sme rodina - Boris Kollár a Kresťanskodemokratického hnutia (KDH). Získala 6 104 hlasov voličov, čo predstavuje viac ako 36 percent. Celkový počet voličov starostu Starého mesta bol 16 680.

08:37

V bratislavskej mestskej časti Petržalka uspel podľa neoficiálnych výsledkov Ján Hrčka (SaS, NOVA, KDH, Sme rodina, OKS). Hrčka získal celkovo 10 659 odovzdaných hlasov, čo predstavuje viac ako 32 percent z celkového počtu 32 614 platných hlasovacích lístkov odovzdaných pre voľby starostu Petržalky.

08:20

Len päť žien bude v najbližších štyroch rokoch sedieť v 31-člennom mestskom zastupiteľstve (MsZ) v Banskej Bystrici. Vyplýva to z výsledkov komunálnych volieb v meste pod Urpínom a zápisnice mestskej volebnej komisie, ktorá je zverejnená na webovej stránke mesta. Drvivá väčšina poslancov sú nezávislí.

07:47

Výsledky volieb naznačujú, že ani jeden z budúcich primátorov krajských miest nie je z vládnucej strany Smer-SD

07:44

Priebežné neoficiálne výsledky po sčítaní 54,61 okrskových zápisníc potvrdzujú, že primátorom Bratislavy sa pravdepodobne stane Matúš Vallo (Progresívne Slovensko, Spolu). Pred druhým Václavom Mikom (nezávislý) má náskok vyše 12 percent.

 

Vallovi zatiaľ odovzdalo hlas 35,98 percenta voličov, Mikovi 23,62. Tretí je Ivo Nesrovnal (nezávislý) so ziskom 18,86 percenta a štvrtý Ján Mrva (OĽaNO, SaS, Sme rodina - Boris Kollár, KDH, OKS, Nova, Zmena zdola, DÚ) s 16,68 percenta. Mika, Nesrovnal aj Mrva už priznali porážku, ostatní kandidáti podľa priebežných výsledkov získali menej ako dve percentá hlasov.

07:42

Starostom bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves bude podľa neoficiálnych výsledkov Dárius Krajčír, ktorého podporovali opozičné parlamentné strany. Krajčír získal 3 170 hlasov z celkového počtu 6 255, čo predstavuje viac ako 50 percent. Volebná účasť prekonala hranicu 44 percent.

07:42

V bratislavskej mestskej časti Dúbravka uspel podľa neoficiálnych výsledkov Martin Zaťovič, v Rači nezávislý kandidát Michal Drotován. Zaťovič získal v Dúbravke jasnú prevahu, keď dostal 11 007 všetkých hlasov, čo predstavuje viac ako 90 percent. Volebná účasť v Dúbravke dosiahla viac ako 39 percent. Drotován zvíťazil s počtom 3 889 hlasov, z celkového počtu 8 949, čo je viac ako 43 percent. V Rači dosiahla volebná účasť viac ako 45 percent.

07:24

Novým primátorom Nitry sa stal 31-ročný Marek Hattas. Na post primátora kandidoval ako nezávislý. Hattas vystrieda vo funkcii Jozefa Dvonča, ktorý priznal svoju porážku a zablahoželal víťazovi.

 

Dvonč prijal svoju porážku športovo. "Je to v pohode, treba vidieť realitu. Osobne som si myslel, že by sa to dalo ešte raz zvládnuť, pretože máme za sebou veľmi dobré projekty a veľa vecí sme urobili. Odchádzam s čistým svedomím, úplne vyrovnaný a verím, že v Nitre neostane tak, aby sa nepokračovalo v dobrých veciach," reagoval na svoju prehru Dvonč. 

07:21

Súčasná primátorka Prešova Andrea Turčanová (KDH, OĽaNO, NOVA) povedie mesto aj v ďalšom volebnom období. Podľa oficiálnych výsledkov podpísaných mestskou volebnou komisiou Turčanová získala 14.205 hlasov a jej protikandidát Pavel Hagyari 8921 hlasov.

07:19

Kreslo primátora v Košiciach získa Jaroslav Polaček (SaS, KDH, SMK-MKP, NOVA, OKS). V komunálnych voľbách sa mu podarilo získať 43,05 percenta hlasov po sčítaní 66,33 percenta okrskových zápisníc. Dosluhujúci viceprimátor Martin Petruško (Smer-SD, SNS) už priznal porážku.

07:15

Úradujúci banskobystrický primátor Ján Nosko suverénne zvíťazil v meste pod Urpínom a má silný mandát viesť Banskú Bystricu po ďalšie štyri roky. Zvíťazil vo všetkých 77 okrskoch, kde získal 18.281 hlasov.

07:11

Primátorom mesta Žilina bude 55-ročný Peter Fiabáne, nezávislý kandidát s podporou OĽaNO, SaS, Sme rodina, Nova, Progresívne Slovensko, OKS, Šanca. V sobotňajších komunálnych voľbách zvíťazil spomedzi siedmich kandidátov. 

07:05

Primátorom Trnavy sa opäť stal Peter Bročka. "Teší ma, že Trnavčania ocenili výsledky našej práce. Vidíme, ako sa zmenilo vnímanie Trnavy a že sme akýmsi vzorom, bránou k zmene politickej kultúry na Slovensku,” povedal Bročka. Nasledujúce kroky podľa neho budú závisieť od zloženia budúceho zastupiteľstva. "Pretože je pekné byť primátorom, ale je ťažké, ak nemá podporu v zastupiteľstve," povedal Bročka.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: SITA, Nový Čas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Desivé varovanie z USA: Maskuje Čína tajné vojenské operácie?! Neuveríte, čo tvrdí šéf NASA
Spiš: Okrem Spišského hradu návštevníci vyhľadávajú Slovenský raj, ktorý ponúka aj atraktívne jazdy na koňoch.
Váš Tip
Na Spišskom hrade čaká turistov tento rok viacero noviniek: Uvidíte doteraz skryté zákutia a zažijete aj TOTO!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Problémy v živote Putinovej exmanželky? Úrady zasiahli proti jej partnerovi! S týmto sa môžu rozlúčiť
Poľský prezident Andrzej Duda sa stretol s Donaldom Trumpom.
Foto
Súkromné stretnutie Trumpa a Dudu: Spoločná večera! O čom išlo?
Volodymyr Zelenskyj.
Slová, ktoré chcel Zelenskyj počuť: Ukrajina má dôvod na radosť! EÚ by im mala poskytnúť urgentnú pomoc
Ilustračné foto
Foto
Úrady vydali najvyššie varovanie: Tisíce ľudí evakuujú! Krajine hrozí NIČIVÝ jav
(ilustračné foto).
Izrael sa chystal zaútočiť na Irán: V tom sa stalo niečo nečakané! Krajina náhle otočila
Jozef († 61) sa zrútil z manipulačného chodníka na betón.
Foto
Jozef († 61) sa zrútil zo 6 metrov na betón: Po páde ešte komunikoval! Ako k tragédii došlo?
Peter Pellegrini
Foto
Hudobníci z ministerstva vnútra oslavovali vo veľkom štýle: Kto robil garde političkám a budúcemu prezidentovi?!
Mikuláš a Harkabus dozorovali prípad vraždy novinára Jána Kuciaka († 27) a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej († 27).
Foto
Otec Kuciaka († 27) reaguje na nečakaný koniec prokurátorov: Neskrýval sklamanie! Bude to mať veľký vplyv na...
O hrade v Banskej Štiavnici porozpráva rytier, ktorý je sprievodcom.
Foto
Cestovanie časom pri Banskej Štiavnici: Návrat do 13. storočia! Neuveríte, o čo ide
Hoci Victoria slávi už päťdesiat rokov, takmer nikto by si netrúfol jej to povedať.
Foto
TOTO ste Victorii Beckham nevedeli: Dcéra o nej prezradila TRÁPNE tajomstvo! Uf, radšej mala ostať ticho