Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.11.2018 22:55 | Šport | Futbal
Foto

Futbalistom Spartaka sa sen o postupe stráca: V hustej hmle podľahli Záhrebu

Futbalisti Spartaka Trnava prehrali na pôde Dinama Záhreb 1:3 vo štvrtkovom stretnutí 4. kola D-skupiny Európskej ligy UEFA 2018/2019. 

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Chorvátsky šampión si vďaka víťazstvu už dve kolá pred koncom skupinových bojov zaistil postup do jarného 16-finále. Na konte má plný počet 12 bodov, druhé je Fenerbahce Istanbul (7 bodov), tretia Trnava s tromi bodmi ešte teoreticky môže pomýšľať na obsadenie druhej postupovej priečky, posledný Anderlecht Brusel s jedným bodom už nie.

Najbližšie sa zverenci trénera Radoslava Látala predstavia 29. novembra o 18.55 SEČ na ihrisku Anderlechtu, 13. decembra o 21.00 SEČ uzavrú skupinové boje domácim zápasom s Fenerbahce. Z každej z dvanástich skupín postúpia do jarného 16-finále EL prvé dva tímy.

4. kolo D-skupiny EL:
Dinamo Záhreb - FC SPARTAK TRNAVA 3:1 (2:0)
Góly: 22. Gojak, 36. Kadlec (vlastný), 80. Oršič - 63. Čanturišvili. ŽK: Rada, Ghorbani, Schirtladze (všetci Spartak). Rozhodovali: Bojko - Volodin, Šlončak (všetci Ukr.), 20.000 divákov.
Dinamo: Livakovič - Stojanovič, Théophile-Catherine, Perič, Rrahmani - Gojak, Ademi - Hajrovič, Olmo (90. Budimir), Oršič (81. Šunjič) - Gavranovič (76. Petkovič)
Spartak: Chudý - Kadlec (86. Dangubič), Tóth, Godál, Čonka - Greššák, Rada - Jirka, Schirtladze (83. Kulhánek), Čanturišvili - Ghorbani (70. Malecki)

Spartak si vytvoril prvú šancu zápasu, ktorý sa hral v hustej hmle, prízemná krížna strela Čanturišviliho v 4. minúte však minula cieľ. Dinamo kontrovalo príležitosťami Oršiča a Rrahmaniho, pri ktorých dobre zasiahol Chudý. Hráči Dinama postupne ovládli dianie na trávniku, za trnavskú obranu sa snažili dostať najmä kombináciami. Po jednej z nich mohol otvoriť skóre Gojak, ale trafil len do bočnej siete. V 22. minúte bol však defenzívny stredopoliar Dinama na správnom mieste a po prihrávke Gavranoviča poslal loptu zblízka za chrbát Chudého - 1:0. V 36. minúte už bolo 2:0 pre favorizovaného chorvátskeho šampióna po tom, ako si Kadlec smoliarsky zrazil loptu do siete po centri z pravej strany v snahe zabrániť skórovaniu nabiehajúcemu Oršičovi. V tej chvíli sa už pre zhoršujúcu sa viditeľnosť hralo s krikľavo oranžovou loptou, ani to však Spartaku nepomohlo k tomu, aby v priebehu úvodnej 45-minútovky čo i len raz ohrozil bránku súpera.

V 57. minúte nezakončil do gólového konca rýchlu brejkovú akciu Gavranovič, ktorý preloboval Chudého i jeho bránu. O chvíľu si pýtal jedenástku Stojanovič, ale rozhodcova píšťalka zostala nemá. V 63. minúte Spartak nečakane udrel, keď sa Čanturišvili zbavil Stojanoviča a "obaľovačkou" nedal Livakovičovi šancu - 2:1. Zápas dostal nový náboj, hoci za stavu 2:0 už sa zdalo, že ho má Dinamo pod kontrolou. Spartak po zmene strán spresnil i zrýchlil hru, bol odvážnejší smerom dopredu a sympaticky bojoval o odvrátenie tretej prehry v skupine. V 80. minúte však jeho obrancovia nedokázali vyviezť loptu, ktorej sa zmocnil Petkovič a po jeho prihrávke nemal Oršič problém zasunúť ju do odkrytej brány a definitívne rozhodnúť - 3:1.

tabuľka D-skupiny:
1. Dinamo Záhreb          4  4  0  0  11:3  12*
2. Fenerbahce Istanbul    4  2  1  1  7:6   7
3. SPARTAK TRNAVA         4  1  0  3  3:7   3
4. Anderlecht Brusel      4  0  1  3  2:7   1

 * - postup do 16-finále

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Jozef má najmilších podnájomníkov.
Váš Tip
Roztomilejších podnájomníkov nemá nikto: Jozef ich objavil rovno pred domom, pozrite sa aj vy!
Tanečné páry sú už na nedeľu večer pripravené. Na snímke Vilém Šír a Tina.
Foto
Tina odchádza z Let’s Dance: Je za tým TOTO?! Speváčka bojovala s vážnym problémom
(ilustračná foto)
Aktualizované
Čo keby boli voľby do Európskeho parlamentu teraz? Prieskum ukazuje: Takto by mohli dopadnúť
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Švédska aktivistka Greta Thunbergová bude vysvetľovať: Pozrite sa, čo má mať za ušami
Health visitor at home
Zdravotná sestra popísala pozoruhodný jav tesne pred smrťou: Nikto nevie, prečo sa to deje
Princ William a jeho manželka Kate.
Foto
William a Kate zverejnili nečakanú FOTO: To musíte vidieť! Je na nej...
Marián si na obale svojho obloženého rožku všimol istú kuriozitu.
FotoVáš Tip
Marián si kúpil obložený rožok, po odbalení ho čakal šok: To myslia vážne?! Slovenský internet rozdelil na dva tábory
Politik z krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Björn Höcke.
Pravicový politik má vážny problém: Použil nacistický slogan?! Toto mu hrozí
Najjednoduchšia prevencia voči chorobám: Začnite od rúk! Nemocnice poskytnú užitočné rady
Vedci analyzovali mesačné kryštály z misie Apolla z roku 1972.
Je to tu! Vedci potvrdili, čo sa nachádza VO VNÚTRI mesiaca: Spadne vám sánka
ilustračné foto
Veľká zásielka pre Ukrajinu! Aha, čo im krajina odovzdala
Zuzana Čaputová počas návštevy Gymnázia Poštová a diskusie so študentkami a študentmi v Košiciach
Foto
Prezidentka úradovala v Košiciach: Takto znie Čaputovej postoj k východnému Slovensku