Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.11.2018 21:28 | Prominenti | Zahraniční prominenti
Foto

Iba ona pozná odpoveď na otázku, ktorá trápi svet už 27 rokov: TOP fakty o jedinej žene Mercuryho († 45)

Mary Austin mala len 19 rokov, keď sa spoznala s 24-ročným mladým rockerom. Povedala, že to čo ju na ňom zaujalo, bol jeho "divoký, umelecký vzhľad." Vtedy ani netušila, že z jej nového priateľa časom vyrastie jedna z najväčších hudobných hviezd všetkých čias - Freddie Mercury!

"Bol jedinečný. Nikdy predtým som nestretla nikoho ako on," povedala v roku 2013 bývalá predavačka. Už pri ich prvom stretnutí bol podľa jej slov veľmi sebavedomý. O 4 roky neskôr ju Freddie na Štedrý deň požiadal o ruku. Na znak jeho veľkej lásky pre ňu napísal pieseň "Love of my life" (Láska môjho života). Ich vzťah nikdy nebol zavŕšený svadbou. Keď sa Mercury zdôveril Mary so svojou bisexualitou, odvolala zasnúbenie. Napriek tomu, podľa portálu Mamamia, zostali až do konca spevákovho života najlepšími priateľmi a udržiavali veľmi blízky, i keď nie ľúbostný kontakt.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Keď sa z Freddieho stal populárny frontman kapely Queen, kúpil pre Mary dom. Celý život o nej rozprával ako o jeho veľkej láske. "Všetci milenci sa pýtali, ako je možné, že mi nedokážu nahradiť Mary, ale to je skrátka nemožné," uviedol umelec pre New York Post v roku 1985. "Je jediným priateľom, ktorého mám, okrem Mary nechcem nikoho. Pre mňa je mojou právoplatnou manželkou. Pre mňa sme manželia. Dôverovali sme si a to je všetko, čo potrebujem."

Mary sa neskôr vydala a mala dve deti. Napriek rodinnému životu nikdy na Freddieho nezanevrela. Po tom, čo mu diagnostikovali AIDS, stála pri ňom až do jeho smrti v roku 1991. Celebritný spevák jej vo svojom závete odkázal svoje londýnske sídlo a želal si, aby práve Mary pochovala jeho popol na neznáme miesto. "Nikto sa nikdy nedozvie, kde je pochovaný, želal si to tak a tak to aj zostane!" vyhlásila.

 

Druhou veľkou láskou extravagantného speváka bol jeho priateľ Jim Hutton, s ktorým sa spoznal v londýnskom gaybare Heaven (Nebo). Keď mu Freddie ponúkol drink, Hutton ho odmietol. Ich cesty sa znova stretli o rok neskôr, keď v rovnakom bare Jim pozvanie na drink už neodmietol. O ďalší rok sa nasťahoval do Mercuryho vily, kde spolu žili 7 rokov.

Vo svojej knihe "Mercury a ja" uviedol, že posledný rozhovor s legendárnym hudobníkom mal pár dní pred jeho smrťou. "Bolo okolo 6 hodín ráno, chcel sa ísť pozrieť na svoje maľby. Nevedel však zísť po schodoch, tak som sa ponúkol, že ho odnesiem. Nakoniec to zvládol sám, držal sa zábradlia a ja som išiel celú dobu pred ním, aby som si bol istý, že nespadne. Potom si sadol na stoličku, ja som rozsvietil svetlo a on uvidel tie obrazy. Povedal, že sú nádherné."

Jim Hutton zomrel v januári 2010 po dlhom boji s rakovinou. Mal 60 rokov. Mary Austin má 67 a stále žije v spevákovom sídle.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: miiv

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vodič vošiel do protismeru a spôsobil nehodu.
Foto
Z auta ostala kopa šrotu: O tom, čo sa stalo, nemohol vodič tušiť! Môže sa to stať každému
(ilustračné foto)
Chráňte svojich psíkov! Šíri sa NÁKAZA srdcovým červom: Desivé, čo parazit spôsobuje
(ilustračné foto)
Tínedžerka na východe mala chlapcovi zaplatiť za sex: Láska za 3 eurá so šokujúcim záverom!
Magda Šebestová (38).
FotoVáš Tip
Desivá NEHODA missky Šebestovej: Chvíľa nepozornosti ju stála veľa! S TÝMTO sa môže rozlúčiť
(ilustračné foto).
Špecializovaný trestný v kauze Rapid Life: Oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho?
(ilustračné foto)
Ukrajine sa podarila veľká vec! Hlásia úspech: Rusi budú zúriť
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.
Šutaj Eštok o novom riaditeľovi ÚIS: Táto vec mu od jeho nástupu robí radosť
 Ženu zatkla polícia po tom, čo dotlačila mŕtvolu svojho strýka do banky, aby získala pôžičku!
VIDEO Otrasný prípad: Žena do banky dotlačila mŕtvolu svojho strýka! Chcela získať pôžičku
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka pri príležitosti Dňa narcisov: Dobrovoľníkom a podporovateľom vyjadrila vďaku
Minulý týždeň sedela v porote Fialová, túto nedeľu bude Bardy.
Foto
Kto zasadne do porotcovského kresla Let’s Dance?! Fialovú vystrieda TENTO sexsymbol
Silné búrky v Afganistane a Pakistane si vyžiadali najmenej 137 obetí.
Foto
V krajine vládne PEKLO: Silné búrky majú obrovské množstvo obetí
Každé zvýšenie minimálnej mzdy pomôže najmenej zarábajúcim.
Aktualizované
Erik Tomáš prehovoril o 13. dôchodkoch v tomto roku: Aká bude jeho výška?!