Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.11.2018 17:48 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Predvolebný boj sa vyostruje: Mika vyzval voličov Jána Mrvu, aby ho podporili

Nezávislý kandidát na primátora Bratislavy Václav Mika vyzval sympatizantov a voličov svojho súpera – kandidáta opozície (OĽaNO, SaS, Sme rodina, KDH, OKS, Nova, Zmena zdola) Jána Mrvu, aby v sobotných (10.11.) komunálnych voľbách podporili jeho a nie Mrvu. Mika to oznámil na stredajšom mimoriadnom brífingu.

Svoj krok odôvodnil "minimálnymi šancami" Mrvu v boji o kreslo bratislavského primátora a potrebou spojiť v hlavnom meste sily.

Mika uviedol, že spomedzi ostatných kandidátov na primátora Bratislavy mal s Mrvom v rámci predvolebných diskusií najmenej konfrontácií. "Dokonca sme si v mnohých veciach rozumeli, ale jeho šance sú minimálne. Spolupráca je to hlavné, čo Bratislava potrebuje. Preto vyzývam voličov Jána Mrvu, aby ma podporili v základnej misii, a to získať pre všetkých veľký priestor na spoluprácu," vyhlásil Mika.

Svoj krok nevníma ako predvolebný ťah, ale ako boj o dôveru. "Prirodzene vychádzam z toho, aké máme šance. Sme pár hodín pred moratóriom a je logické, že nechceme aby prepadli hlasy," podotkol nezávislý kandidát. V utorok (6.11.) pritom pre TASR potvrdili dva od seba nezávislé zdroje, a to aj z prostredia opozície, že existujú snahy o to, aby Mrva odstúpil v prospech Miku. Mrva pre TASR vyhlásil, že sa nechystá odstúpiť v niečí prospech, lebo by sklamal veľa ľudí a voľby chce vyhrať. Hnutie OĽaNO sa postavilo za Mrvu a vyhlásilo, že nerokuje o tom, aby sa ich podporovaný kandidát vzdal v prospech Miku. "Rokovanie žiadne neprebiehalo. Atmosféra, ktorá je v rámci politických strán a hnutí, výsledky a trendy, ktoré ukazujú šance jednotlivých kandidátov, však dávajú priestor na takéto diskusie. Ja som sa ich ale nezúčastnil," uviedol v stredu Mika.

 

Primátorom hlavného mesta chce byť deväť mužov a jedna žena. Je medzi nimi súčasný primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal, ktorý kandiduje ako nezávislý. Nezávislými kandidátmi sú aj manažér a bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika, autor i organizátor Korunovačných slávností v Bratislave Miroslav Vetrík a súčasná viceprimátorka hlavného mesta Iveta Plšeková.

Na bratislavského primátora kandiduje aj architekt a hudobník Matúš Vallo, ktorý má podporu mimoparlamentných zoskupení Spolu – občianska demokracia a Progresívne Slovensko, advokát Jaroslav Brada – kandidát Strany moderného Slovenska, ekonóm a predseda mimoparlamentnej strany NAJ Viktor Béreš, ktorého podporuje NAJ a Strana mladých ľudí.

Jediným spoločným kandidátom opozície OĽaNO, SaS, Sme rodina, KDH, OKS, Nova, Zmena zdola na primátora Bratislavy je súčasný starosta Vajnôr Ján Mrva. S podporou Slovenskej ľudovej strany Andreja Hlinku kandiduje na šéfa bratislavskej samosprávy tiež odborný pracovník Andrej Trnovec a s podporou Slovenskej národnej jednoty - strany vlastencov právnik Roman Ruhig.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
Richard Sulík
Sulík sa chce dostať do europarlamentu: Ochraňujme prírodu, ale nezničme si európsky priemysel, tvrdí
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí
(ilustračné foto)
Ovocinári sú ako na ihlách, nič nie je isté: Tŕpnu pred rozhodujúcou nocou!