Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.11.2018 07:55 | Správy | Politika

Neslávny osud slávneho podnikateľa Kočnera: Z výslnia spadol na úplné dno!

Úplne rezignoval?! Podnikateľ Marián Kočner sedí od konca júna za mrežami v súvislosti s možným falšovaním miliónových zmeniek Markízy.

Pre kontroverzného biznismena to bola poriadna rana, keďže dovtedy bol zvyknutý skôr na žiaru reflektorov a ukazovanie sa v spoločnosti slovenskej smotánky. Kočner, ktorý je momentálne vo väznici v Leopoldove, však po novom nežiada ani o prepustenie z basy.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Kočner sa pritom spoza mreží chcel dostať už počas leta, keď využil možnosť, aby súd prehodnotil dôkazy stojace proti nemu. Špecializovaný trestný sudca aj senát Najvyššieho súdu však podnikateľa nechali za mrežami, keďže je súbežne obvinený vo viacerých trestných veciach. O opätovné prepustenie mohol žiadať už pred vyše mesiacom, no doteraz tak neurobil.

Nový Čas sa snažil zistiť dôvody tohto kroku, jeho advokát však na otázky neodpovedal. Kočner môže z cely sledovať aj aktuálne kroky polície, o ktorých informujú médiá, keďže má k dispozícii televíziu napriek preventívnej väzbe. „Obvinený bez ohľadu na dôvody väzby môže na vlastné náklady používať v cele vlastný rádioprijímač a televízny prijímač,“ skonštatoval Andrej Baláž zo Zboru väzenskej a justičnej stráže.

 

Kočner sa naposledy na verejnosti ukázal viditeľne pochudnutý a s putami na rukách, keď vyšetrovatelia prehľadávali jeho nehnuteľnosti v Bratislave, Bernolákove či na Donovaloch. Pred kamerami sa však biznismen v nepriestrelnej veste skôr skrýval, ako prezentoval. Muži zákona tentoraz z Kočnera urobili ľahkú korisť a bolo vidieť, že blesky fotoaparátov či kamery mu vôbec nie sú príjemné.

Otvoriť galériu

V minulosti bol pritom známy z televíznych obrazoviek, kde sa na spoločenských akciách objavoval po boku vplyvných politikov či celebrít. „Domová prehliadka nevyžaduje jeho osobnú prítomnosť, stačí iný dospelý člen domácnosti. Aj keď on sedel v aute, som na 99,9 % presvedčený, že jeho advokát bol vnútri. Je možné, že to je určitá forma psychologickej hry.

Určite preňho nie je príjemné, že mu 20 chlapov prevracia dom,“ povedal právnik Marek Benedik. Psychológ Tibor Hrozáň si myslí, že v prípade Kočnera ide o necitlivú osobnosť. „Pokiaľ všetky kauzy, ktoré sa s ním spájajú, sú pravdivé, tak to vychádza z toho, že on príliš tieto veci neprežíva a vnútri je mimoriadne tvrdý. To sú ľudia, ktorí citové poryvy majú značne skreslené,“ povedal odborník.

Otvoriť galériu

Meno známeho biznismena sa pritom spomína aj v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka († 27) a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej († 27). Za objednávateľa popravy ho má označovať jeden z obvinených Zoltán Andruskó, ktorý zároveň spolupracuje s políciou. Prokuratúra však bližšie informácie k prípadu neposkytuje.

Najobľúbenejšie miesta Kočnera

  • Donovaly - V lyžiarskom stredisku vlastnil viacero nehnuteľností. Zúčastnil sa tam na párty missiek, povykrúcal aj kráľovnú krásy Silviu Lakatošovú. Stretol tam Borisa Kollára i expremiéra Fica či modelku Adrianu Sklenaříkovú.
  • Plesy - Kočner sa často s manželkou objavoval na prominentných akciách.
  • Odovzdávanie cien - Kočner sa viackrát dal odfotiť na odovzdávaní cien. Moderátora Sajfu v roku 2009 v dokrútke žartovne označil za svojho budúceho zaťa.
  • Dovolenky - Na dovolenkách spoznal exministrov Kaliňáka s Počiatkom, krátko pred zatknutím tam stretol aj Bélu Bugára.
  • Svadby - Zúčastnil sa na viacerých svadbách známych osobností, najznámejšia je fotografia zo sobáša europoslankyne Moniky Flašíkovej Beňovej.
  • Golf - Kočner je vášnivým hráčom. Podľa zistení zabitého novinára Kuciaka ovládol golfový areál v Báči. Pri hre stretol viacero prominentov.

Čaká na nové dôkazy

Róbert Bános, právnik

Vo všeobecnosti môže obvinený o prepustenie požiadať vždy mesiac po zamietnutí predchádzajúcej žiadosti. Ak sa objavia nové skutočnosti a dôkazy, tak aj častejšie. Dá sa predpokladať, že ak uväznený o prepustenie nežiada, tak sa nevyskytli nové skutočnosti alebo cielene čaká na nové dôkazy, napríklad výsluchy.

Obvinenný v 4 kauzách

  • V prípade falšovania zmeniek takmer za 70 miliónov eur, ktoré si uplatnil od spoluobvineného Pavla Ruska
  • V prípade prevodov hotelov na Donovaloch z trestného činu neodvedenia dane
  • Z porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku v kauze Gatex
  • Z krátenia daní a poistného pri prevodoch bytov vo Five Stars Residence
Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: pol, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?
(ilustračné foto)
Kežmarčan jazdil s autom zo strany na stranu: Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať
Blue siren on the top of a french police car.
Útok na školáčky otriasol krajinou: Potom prišla ďalšia rana! Dievča († 14) zomrelo na infarkt