Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.10.2018 10:00 | Správy | Politika

Kuciaka († 27) mal pred vraždou sledovať bývalý eštebák Kriak: Za špehovanie vyhadzov z práce!?

Poriadne sa to zamotáva! Exsiskár a bývalý novinár Peter Tóth opakovane poprel, že by sledoval zavraždeného Jána Kuciaka († 27).

Z Tóthovej strany môže ísť iba o hru so slovami a zatiaľ čo on sledovanie organizoval z diaľky, vykonával ho niekto úplne iný. Tou osobou mal byť podľa medializovaných informácií bývalý príslušník sledovacieho útvaru ŠtB Miroslav Kriak (52), ktorý dovčera pôsobil vo vysokej pozícii na Finančnom riaditeľstve. Kriak po prevalení podozrení o funkciu prišiel. Alena Zsuzsová, obvinená z objednávky vraždy, prišla podľa vyšetrovateľov na prvé stretnutie so sprostredkovateľom Zoltánom Andruskóom dobre pripravená.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

V rukách mala mať USB kľúč obsahujúci videá a fotky zachytávajúce pohyb neskoršej obete. Najvyšší súd vo svojom zamietnutí protiväzobnej sťažnosti trojice obvinených konštatoval, že Kuciakov profil musel vypracovať „profesionál, novinár alebo súkromný policajt“. Denník N neskôr vyrukoval s informáciou, že to mal byť dobrý priateľ Mariána Kočnera Peter Tóth, ktorý sa mal k sledovaniu dokonca priznať na polícii a dobrovoľne vypovedať.

„Neviem, čo je vo vyšetrovacom spise, ale výpoveď s mojím menom a mojím podpisom v ňom určite nie je,“ znela šalamúnska odpoveď Petra Tótha na otázky vzhľadom na jeho zapojenie do Kuciakovho prenasledovania. To by však sedelo aj v prípade, že je Tóth vo vyšetrovaní vedený ako utajený, poprípade chránený svedok.

 

„Jeho identita by bola zmenená, ale z obsahu výpovede sa aj tak dá vydedukovať, o koho ide,“ vysvetlil bývalý vyšetrovateľ Peter Vačok. Nový Čas sa Tótha opakovane spýtal, či sa na sledovaní podieľal nepriamo a či vo vyšetrovaní vystupuje ako utajený svedok. „Ak by som bol utajený svedok, nemohol by som sa k otázke vyjadriť tak ani onak. Nesledoval som Jána Kuciaka a nedostával som za to peniaze,“ zopakoval.

Otvoriť galériu
Kto každý išiel po Kuciakovi?
Zdroj: infografi ka nč

Sledoval zaňho niekto iný?
Ak Tóth tvrdí, že Kuciaka nesledoval, môže mať na mysli aj to, že fotky a videá nevyhotovoval osobne, ale mal na to človeka. Podľa medializovaných informácií mal byť jedným z prenasledovateľov aj Miroslav Kriak. Bývalý agent sledovacieho útvaru ŠtB pracujúci ako metodik na organizačnom oddelení Finančného riaditeľstva. Zisťovali sme, čo na podozrenia hovorí Kriakov zamestnávateľ. „Ide naozaj o závažné informácie, ktoré sme okamžite začali preverovať. V tejto súvislosti sme už v komunikácii aj s orgánmi činnými v trestnom konaní vrátane Generálnej prokuratúry SR. Vedieme zároveň interné vyšetrovanie,“ uviedla hovorkyňa Finančnej správy Ivana Skokanová. O niekoľko hodín už mal Kriak po kariére. „Rozviazali smve s ním pracovný pomer,“ doplnila Skokanová. S otázkami sme sa snažili osloviť aj Kriaka. Neodpovedal nám, no pre tvnoviny.sk uviedol: „Nateraz nebudem a ani nemôžem k veci uviesť viac. Prosím, pochopte to. Nechajme orgány činné v trestnom konaní pracovať."

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, dcy

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Magda Šebestová (38).
FotoVáš Tip
Desivá NEHODA missky Šebestovej: Chvíľa nepozornosti ju stála veľa! S TÝMTO sa môže rozlúčiť
(ilustračné foto).
Špecializovaný trestný v kauze Rapid Life: Oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho?
(ilustračné foto)
Ukrajine sa podarila veľká vec! Hlásia úspech: Rusi budú zúriť
 Ženu zatkla polícia po tom, čo dotlačila mŕtvolu svojho strýka do banky, aby získala pôžičku!
VIDEO Otrasný prípad: Žena do banky dotlačila mŕtvolu svojho strýka! Chcela získať pôžičku
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka pri príležitosti Dňa narcisov: Dobrovoľníkom a podporovateľom vyjadrila vďaku
Minulý týždeň sedela v porote Fialová, túto nedeľu bude Bardy.
Foto
Kto zasadne do porotcovského kresla Let’s Dance?! Fialovú vystrieda TENTO sexsymbol
Silné búrky v Afganistane a Pakistane si vyžiadali najmenej 137 obetí.
Foto
V krajine vládne PEKLO: Silné búrky majú obrovské množstvo obetí
Každé zvýšenie minimálnej mzdy pomôže najmenej zarábajúcim.
Aktualizované
Erik Tomáš prehovoril o 13. dôchodkoch v tomto roku: Aká bude jeho výška?!
(ilustračné foto)
Česko má nového milionára! TIETO čísla mu priniesli šťastie: Poriadne si prilepšil
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Foto
Expert o útokoch medveďa: Keby chcel, zabije vás za 3 sekundy! Čo si myslí o stretoch so šelmou na Slovensku?
Bývalá česká tenistka Andrea Sestini Hlaváčková nedávno porodila druhú dcéru.
Po pôrode krutá rana: Manžel bývalej českej tenistky má rakovinu!
Ilustračné foto
Narušená doprava v Bratislave: Na mieste je polícia aj hasiči! Na auto tam spadol... Sledujte tie FOTO