Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.10.2018 13:00 | Správy | Politika
ExkluzívneVideo

Andrej Danko v exkluzívnom rozhovore: Pravda o mojej rigoróznej práci!

Už niekoľko týždňov šéf parlamentu Andrej Danko odmieta ukázať svoju rigoróznu prácu verejnosti. Tvrdí, že by mohla byť zneužitá proti nemu v politickom boji.

Otvoriť galériu

Ten Danko podkopáva všetko, čo? Nespôsobil som 25-ročnú traumu Slovenska. To, že riešim systémovo odvody obchodných reťazcov, ktoré tu zdierajú potravinárov, že riešim dovolenkové poukazy... Zastavil som jedno prezbrojovanie, ktoré bolo nastavené na súkromné firmy, a žnem hnev množstva aj obchodných spoločností.

Na rozdiel od niektorých iných lídrov - nebol som v nikdy v živote trestne stíhaný. Nemal som daňové doruby a nedoplatky. V živote som nerobil žiadne podvody, ak niekto hovorí, že som privatizoval, tak klame. Nepodvádzal som podpisom, nebil som priateľku.

Naopak, mňa vydierali. Najskôr chceli 20 000 €, potom 100 000 € za údajnú sekvenciu videa. A dnes? Verte tomu, že ten pán Katrinec, ktorý je v base, rád porozpráva, ktorí opoziční lídri ho kontaktovali. Príde moment, že sa budeme zaoberať aj minulosťou.

Kedy sa verejnosť dozvie, že odchádzate z čela parlamentu?

Zamýšľam sa, čo ďalej. Chcel by som s SNS ešte raz zabojovať s programom podobným, aký mal Viktor Orbán v Maďarsku či Jaroslaw Kaczynski v Poľsku. S tvrdým programom centralizácie moci, s tvrdým programom toho, že sa tu urobí poriadok. Aby tu obchodné reťazce nezarábali stotridsať percent na párkoch a neplatili do štátnej kasy daň z príjmu právnických osôb. Vrcholom je, že sú mediálne obľúbené, tým že dávajú desiatky miliónov do rôznych médií a robia si tu, čo chcú. Na druhej strane mi potom vyčítate, keď je tu štrajk poľnohospodárov, že nemajú peniaze od štátu. Áno, s takými lumpami chcem robiť poriadok.

Maďarsko je pod kritikou Európskej únie či už pre útoky na mimovládne organizácie, pre potláčanie slobody slova, prebieha tam cenzúra médií - väčšina je provládnych, a odborníci otvorene hovoria o začínajúcej autokracii. V Poľsku je problémom zhoršujúca sa nezávislosť súdov. Je toto vaša vízia pre Slovensko?

Nie. Je to vízia mojej politiky. Viktor Orbán aj Jaroslaw Kaczynski sú šikovní, múdri ľudia obhajujúci záujmy svojich štátov. Ja som na stretnutí s maďarským ministrom zahraničných vecí povedal - pokiaľ Maďari nebudú spochybňovať hranice Slovenska, budú rešpektovať našu územnú celistvosť, tak som pripravený, aby sme v rámci V4 stáli bok po boku. Znamená to, že program v roku 2020 bude podobný Právu a spravodlivosti v Poľsku a Orbánovmu Fideszu.

Znamená to, že budem chcieť presadiť väčšiu ochranu štátu, väčšiu ochranu slovenského robotníka, väčší tlak na sociálne istoty, väčšie investície do športu a kultúry. To je cesta, a preto sa k tej politike hlásim. Hlásim sa k tomu, že si médiá v digitálnom priestore nemôžu písať, čo chcú. V decembri predložím zákon silného práva na opravu a ospravedlnenia. To sa netýka len Danka, ale celej spoločnosti.

Riadite sa nejakými prieskumami?

Ľudia mi hovoria, že vraj inak pôsobím pred kamerou a inak v skutočnom kontakte. Hovoria mi, že na kamere vraj vyzerám ako papaláš. Ale keď som v regióne, tak mi hovoria, že by som pokojne mohol získať viac ako hlasy, ktoré získavam na facebooku. Ak chcete byť líder, tak musíte obehať regióny. Pri tejto funkcii nemám čas ani dýchať. Chcem počkať na výsledky komunálnych volieb, prezidentské voľby a potom sa rozhodnem, ako ďalej s parlamentnými voľbami.

Koľkokrát ste sa stretli s Mariánom Kočnerom?

Okrem jedného stretnutia, myslím, že to bolo v predvolebnom boji, som sa s ním nestretol. Vtedy priamo aj nepriamo prejavoval záujem o to, že ako je to v SNS. Bol to Marián Kočner a Boris Kollár, ktorí chceli ísť do politiky. Nestretával som sa s nimi, neobchodoval, nekomunikoval.

Kočner sa chcel dostať do SNS?

Marián Kočner mal vždy záujem o politické kontakty. Kočner aj Kollár ma v rovnakom čase ma kontaktovali. Odmietol som akékoľvek podpory, pomoci, poďakoval som a nikdy som nejavil žiadny záujem o stretnutie. Kollárovi sa podarilo dostať do politiky, možno aj tým, že nám zobral databázu všetkých facebookových kontaktov a uviedol ma do omylu vo veľa veciach, ale to je na ďalší rozhovor. Splnil sen Steinhübelovi o vstupe do politiky.

Vylučujete, že by na vás Kočner niečo mal?

Určite. Vylučujem aj to, že by som mal také sexi video, aké má Sulík.

späť
Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Martin Čeliga

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu