Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.10.2018 09:15 | Správy | Domáce správy

Vareha sa považuje za kráľa aj vo väzení: Za mrežami však rieši ďalší problém s daňovým úradom

Má ďalší problém! Zemplínsky kráľ Mikuláš Vareha, ktorý si odpykáva za megapodvody už 8. rok z 12-ročného trestu, telefonuje zo sabinovskej väznice každý deň so svojou družkou.

Od nej sa Nový Čas dozvedel, že za mrežami sa síce cíti ako kráľ, no chcel by ísť na slobodu. Tvrdí, že je nevinný, no nemôže komunikovať s daňovými úradmi. Jeho firmy totiž mali len mailovú korešpondenciu a z basy mu pustia von iba listovú poštu. 

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Prvého marca 2019 uplynú dve tretiny z trestu a Vareha bude môcť požiadať o predčasné prepustenie na slobodu... „Zatiaľ to znášam a pokým som bol vonku zemplínskym kráľom, chcem byť kráľom aj vo väzení,“ odkázal odsúdenec prostredníctvom svojej družky Dany Bodnárovej (48). Práve s ňou si každý deň pol hodiny telefonuje, čo mu umožňujú z basy.

„Je v pohode, psychicky a aj fyzicky. Veľa číta a píše a tiež cvičí. Znáša to celkom dobre, lebo si nepotrpel na luxus. Nebýval v žiadnej haciende, ale v trojizbovom byte... Miki verí, že príde čas, keď sa už nebude trápiť, lebo je nevinný. Vníma to tak, že musel prísť do väzenia, aby spoznal aj tento život. Je vraj ťažký, no najmä pre tých psychicky slabších. A takým on nie je!“ zdôraznila Bodnárová.

 

Momentálne je však podľa nej zaťažený problémom, že s daňovým úradom vedie písomnú korešpondenciu, ktorá však podľa neho nemá zmysel. „Porušujú sa jeho práva. Má totiž generálnu plnú moc na svoje firmy, ktorých je až 52! Daňový úrad, resp. finančná správa mu posiela výzvy v elektronickej podobe, no on takto reagovať nemôže a na jeho podnety a odvolania sa neprihliada.

Miki reaguje len listom, čo zase neuznáva druhá strana a zamieta to. Vareha sa teda nemá ako brániť a obhájiť. Nad vodou ho však drží jeho pravda. Za ňu bojuje a nikdy sa nevzdá,“ vysvetlila družka, ktorá nemá moc túto agendu zaňho vyriešiť.

Finančná správa reaguje

„Finančná správa postupuje v súlade s platnou legislatívou. Podľa zákona o správe daní (daňový poriadok) má povinnosť doručovať podania elektronicky daňový subjekt, ktorý je platiteľom dane z pridanej hodnoty, právnické osoby zapísané v obchodnom registri a aj všetky fyzické osoby – podnikatelia.

V prípade, že daňový subjekt nemá sám možnosť doručovať svoje podania elektronicky, môže splnomocniť svojho zástupcu, aby konal v jeho mene. Navyše finančná správa pri zasielaní daňových dokumentov nedoručuje svoje podania elektronicky do schránok svojich klientov, ale papierovo. Na rozširovaní obojsmernej elektronickej komunikácie však pracuje,“ uviedla hovorkyňa Finančného riaditeľstva SR Ivana Skokanová.

Varehova kauza

V sabinovskej väznici si M. Vareha odpykáva 12-ročný trest za trestné činy krátenia dane a poistného v súbehu s trestným činom neodvedenia DPH vo veľkom rozsahu za fiktívne obchody s euroočkami a lykožrútmi. Podľa obžaloby spáchal svojou trestnou činnosťou škodu až za 58,1 milióna eur. Sám sa prezýva kráľom Zemplína a oslovuje sir Mikuláš Vareha. V minulosti sa objavil aj po boku exprezidenta Ivana Gašparoviča.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, kz

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť
Europol
Europol hlási úspech: Klepli po prstoch globálnym podvodníkom, pozrite sa, čo majú na rováši
Na scenáristu nedá televízia dopustiť.
Foto
Andy Kraus zdolal jeden zo svojich najväčší strachov: Uf, to chcelo ale odvahu!
Ilustračné foto
Aktualizované
V Keni sa zrútil vrtuľník s vedením armády: Hlásia mŕtvych! Trosky okamžite pohltili plamene