Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.10.2018 11:55 | Správy | Krimi | Vražda Kuciaka

Nové informácie o zatýkaní Ronalda († 24), muža z identikitu: Záhadné prípravy na útek

Šokujúce zistenia! V  prípade Ronalda († 24) z  Kolárova, ktorý si siahol na  život krátko po tom, ako ho vyšetrovali policajti v  súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka († 27) a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej († 27), vyplávali na povrch nové skutočnosti.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Podľa našich zistení mal v čase razie zbalené kufre a nie je vylúčené, že bol pripravený na útek. Jeho priatelia a rodičia to však vnímajú inak a zvažujú právne kroky proti mužom zákona.

Nebol až také neviniatko. Ronald, ktorého tvár pozná celé Slovensko z identikitu, sa pohyboval v blízkosti vrahov mladého páru a mal mať problémy s  alkoholom aj drogami. Muž s rovnakým menom a priezviskom mal v apríli tohto roka v Komárne súd za ohrozovanie pod vplyvom návykovej látky. V čase zásahu policajtov, ktorí ho zobrali v súvislosti s vraždou investigatívneho novinára Jána Kuciaka († 27) a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej († 27), ho zadržali v Žiline, kde býval s  priateľkou a snažil sa nájsť si prácu.

Otvoriť galériu
Už mal zbalené veci

 

V čase razie mal Ronald podľa nášho zdroja z prostredia polície zbalené kufre a nie je vylúčené, že chcel utiecť zo Slovenska. Po tom, čo ho prepustili z výsluchu, bol už pravdepodobne monitorovaný políciou.  Na strane svojho nebohého syna stále stoja jeho rodičia. Tí tvrdia, že k samovražde ho dohnal ponižujúci výsluch na polícii. Aj podľa mamy sa uzavrel vo svojom dome na samote na Malom Ostrove neďaleko Dediny Mládeže a nechcel chodiť do spoločnosti.

Do Žiliny sa kvôli hanbe tiež nechcel vrátiť, hoci tam už mal vyhliadnutú robotu. „Mal tam ísť na pohovor do práce, potom sa tam už nechcel vrátiť,“ povedal jeho otec Róbert s tým, že jeho synovi nikdy nič nedokázali. Bol podľa jeho blízkych len obeťou vyšetrovania, ktoré si vyžiadalo tú najvyššiu daň. „Niekto musí za to zobrať zodpovednosť,“ jednoznačne tvrdia jeho priatelia. Ronaldov otec a brat dokonca zvažujú kroky proti konaniu polície. „Musím sa poradiť so synom a s právnikmi, čo budeme v  tomto robiť,“ povedal otec.

Momentálne však chystajú pohreb a sú na tom psychicky veľmi zle. „Chce to čas, sme neopísateľne otrávení. Nezvládame udalosti a ani záujem médií,“ uzavrel otec Róbert.

Otvoriť galériu
Zdroj: anc

Čo ho dohnalo k zúfalému činu

Rozchod s priateľkou aj výsluchy na polícii spôsobili, že začal trpieť paranojou. „Naposledy mi hovoril, že ho sledujú, už nechcel ísť ani medzi ľudí, že každý sa na neho pozerá,“ tvrdí zúfalá matka Martina. Smrť svojho syna veľmi ťažko znášajú obaja rodičia, Ronald bol vždy uzavretý do seba, nikdy by im však ani nenapadlo, že sa stane niečo takéto. Poslednou kvapkou v  jeho nešťastí bol rozchod s priateľkou, s ktorou bol viac ako dva roky.

ŽALOBA NEMÁ VEĽKÚ ŠANCU

Róbert Bános, právnik

Otvoriť galériu

- Jeho otec to bude mať ťažké. Keď chcú nejakú náhradu škody, tak musia preukázať, že sa zabil z toho dôvodu. Prvá podmienka, aby mohli niečo vysúdiť je, že musia dokázať, že polícia konala protiprávne a taktiež príčinnú súvislosť. Môžu sa sťažovať na postup, nech to vyšetrí prokuratúra, či kroky polície boli v poriadku, alebo nie. To je trestnoprávna rovina. Potom tam je občianskoprávna rovina, že im vznikla nejaká ujma tým, že sa ich syn zabil. Vidím veľmi malú šancu na úspech.

POSLEDNÁ KVAPKA

Dušan Kešický, klinický psychológ 

Otvoriť galériu

- Nie je možné dávať do priameho súvisu samovraždu a policajný zásah. Nevieme, čo všetko je ešte na pozadí. Samovražda je vždy súhrou osobnostných predpokladov a niečoho, čo sa deje. Čiže sčasti je tam osobnosť, sčasti je tam reakcia na niečo. Z kontextu všetkých udalostí, ktoré v poslednom období zažil, nie je možné vytrhnúť zážitok nejakého zásahu. Nie je vylúčené, že keď sa zbierajú traumy, tak jedna trauma môže byť poslednou kvapkou v pohári a potom to pretečie.

IDENTIKIT POMOHOL POLICAJTOM

Andor Šándor, bezpečnostný poradca

Otvoriť galériu

- Bolo jasné, že tým, že vyšetrovatelia zverejnili jeho identikit, bude mať problémy s obyvateľmi. To celkom určite. Faktom je, že identikit bol zverejnený zámerne políciou, aby sa rozpohybovali páchatelia a minimálne mohli zvýšenou mierou komunikovať, stretávať sa, čo pre políciu bolo prínosné. Im to potvrdilo, že stopa je správna. Ťažko možno viniť vyšetrovateľov z toho, že to - aj keď nepriamo - viedlo k tomu, že spáchal samovraždu. Policajti vedia, prečo pre neho nežiadali väzbu, či tam dôkazy boli malé, alebo ho chceli nechať vonku.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: pol

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Nemocnice by mohli získať peniaze na nové CT a MR prístroje. Kvalitná diagnostika je totiž drahá, pomoc od štátu sa preto zíde.
Foto
Rezort zdravotníctva rozdelí milióny eur: Čo kritizujú lekári a o čo požiadali nemocnice?
An unknown criminal's hands dressed in black with tools of the trade and cash
Početné krádeže v Prešove: Za všetkými stojí jeden Bratislavčan! Ako mu v rukách skončili tisíce eur?
Veža budovy sa zrútila.
Foto
Horiace inferno v Kodani: Historická budova v plameňoch, časť už ľahla popolom! FOTO z miesta činu
Mzdy rastú, ale rastú aj výdavky.
Rebríček prosperity v EÚ: Takto dopadlo Slovensko a aha, kde skončila Česká republika!
Roof lights of polish police (Policja) car on the street
Ľudí v Poľsku mali tajne sledovať: Znepokojivé, ako nenápadne to robili
Drone no copyright in a soybean field,
Ministerstvo obrany vyzýva ľudí: TOTO s dronmi neskúšajte! Hrozí vám mastná pokuta
2009. Dvojicu hercov milovali všetky deti.
Spomínate si na reláciu Elá hop? Takto vyzerá legendárne duo dnes! Čo po rokoch s hrdosťou priznali
Foto
Odišiel priskoro: V mladom veku zomrel majster Slovenska († 39)
Zrazenému cyklistovi letel na pomoc záchranársky vrtuľník (ilustračné foto).
Seniora zrazil v Kútoch autobus: Vážne zranenia! Na pomoc mu letel záchranársky vrtuľník
Domácim
násilím
trpia
častejšie
ženy.
Zažívate domáce násilie a neviete, ako ďalej? Odpoveď môžete nájsť na týchto miestach na Slovensku
Od tragédie prešlo už 10 rokov.
Na lodi zomreli STOVKY detí, kapitán zdrhol medzi prvými: Zobrali im jedinú šancu na prežitie
Vysoké Tatry.
Aprílové počasie úraduje: Hory sa zahalia späť do zimy! Pre zvyšok krajiny to tiež nevyzerá ružovo