Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.10.2018 08:00 | Tip od Vás | Slovensko

Krásnu Edinu zmlátil do krvi exfrajer: Za modriny a zlomený nos súd uložil len pokutu!

Edina z Fiľakova zverejnila na sociálnej sieti fotky, na ktorých má doráňanú tvár a z nosa jej tečie krv. Krásna vysokoškoláčka tvrdí, že ju a jej kamarátov zbil bývalý priateľ Nikolas.

Šokovaná je z rozhodnutia súdu, ktorý dal jej exfrajerovi iba peňažný trest. Otec Nikolasa vraví, že všetko bolo inak a chcú mať od dievčiny konečne pokoj. Edina na 3. marec nikdy nezabudne. Podľa jej slov z toho dňa a najmä zo svojho exfrajera bude mať doživotnú traumu a nočnú moru. Po skončení brigády si išla s kamarátmi sadnúť do miestneho podniku.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

„Prišiel tam môj ex v dosť podnapitom stave. Pridružil sa k nášmu stolu a neskôr ma požiadal, aby som ho zobrala domov. Vedela som, že z tohto náhodného stretnutia sa nevykľuje nič dobré, a tak sme sa rozhodli odísť, kým sa situácia nezhorší,“ opisuje vysokoškoláčka s tým, že vonku začal jej bývalý vyskakovať a napádať ju aj jej priateľov.

Otvoriť galériu

„Niekoľkokrát ma udrel a sotil na zem. Chytil mi hlavu a celou silou mi ju udrel o okno na aute. Cítila som hroznú bolesť, zatmelo sa mi pred očami, krútila sa mi hlava a spadla som. Krv mi zaliala celú tvár,“ spomína Edina. Dievča zavolalo na políciu, ktorá odviedla Nikolasa aj s kamarátom preč. Edina a jej priatelia skončili na pohotovosti, kde ich ošetrili.

 

Trvalé následky

„V škole som sa nemohla ukázať viac ako tri týždne. Prvé štyri dni boli najhoršie, stále ma bolela hlava a každý nádych bol pre mňa bolestivý. Spôsobil mi zlomeninu nosových kostí s otvorenou ranou a rozťatú hornú peru,“ ozrejmuje mladá žena.

Najviac ju však šokovalo rozhodnutie súdu, ktorý uložil Nikolasovi len finančnú pokutu. „Smiešna suma, žiadna podmienka, nič. Je to normálne? Človek, ktorý ublíži štyrom zdravým ľuďom, nedostane ani podmienku. Mne osobne spôsobil trvalé následky na tvári, ale aj na psychike,“ vraví nahnevane Edina.

Otvoriť galériu

Nikolasov otec tvrdí, že jeho syna napadla Edina a jej kamaráti a on sa len bránil. „Rozhodnutie súdu bolo spravodlivé. Chceme mať od nej už pokoj,“ dodal otec. Podľa hovorkyne banskobystrického krajského súdu Niny Spurnej Nikolasa uznali za vinného z prečinu ublíženia na zdraví a z výtržníctva a uložili mu peňažný trest 1 500 €.

„Na základe vykonaného dokazovania Okresný súd Lučenec 16. októbra rozhodol tak, že obžalovaného N. M. uznal za vinného. Prokurátor sa vzdal práva podať odvolanie a rovnako aj obžalovaný, rozhodnutie tak nadobudlo právoplatnosť,“ uzavrela Spurná.

Je peňažný trest primeraný?

Marek Benedik, advokát

Súd zrejme dospel k záveru, že uloženie peňažného trestu je primerané vzhľadom na povahu následkov na zdraví poškodenej (zrejme nemala trvalé následky), dĺžku liečenia, osobu páchateľa (možno konanie oľutoval a ospravedlnil sa), jeho pohnútku a pod. Zákon uloženie peňažného trestu umožňuje, ak ho súd ukladá za prečin, a vzhľadom na povahu spáchaného prečinu a možnosť nápravy páchateľa trest odňatia slobody neukladá.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, den

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné