Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.10.2018 14:15 | Šport | Hokej
Foto

Chcete vidieť Slovan v súbojoch World Games vo Viedni? Hrajte o vstupenky na zápas s SKA Petrohrad

Svetový hokej je na ceste do hlavného mesta Rakúska. V októbri bude Viedeň hostiť KHL World Games 2018.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Dva regulérne zápasy sezóny 2018/2019 ponúknu viedenským fanúšikom jedinečnú príležitosť vidieť legendy tohto športu vrátane viacerých olympijských víťazov, držiteľov Stanley Cupu, ale tiež člena Triple Gold Clubu Pavla Daciuka.

KHL World Games 2018, ktoré bude hostiť Viedeň, sú naplánované na 26. a 28. októbra. V prvom stretnutí sa Slovan Bratislava postaví proti CSKA Moskva, v druhom nastúpi slovenský tím proti SKA Petrohrad. Pre bratislavský Slovan by mala byť Viedeň takmer domácim prostredím a to aj najmä vďaka vzdialenosti. Bratislavu a Viedeň delí len približne 70 kilometrov, čo z nich robí najbližšie položené hlavné mestá na svete.

Rakúska metropola prinesie po dlhšej dobe fanúšikom hokej najvyššej úrovne, vďaka súbojom KHL uvidia hráčov svetovej triedy.

 

„Som presvedčený, že Kontinentálna hokejová liga je po 10 úspešných sezónach pripravená prezentovať svoj svetový hokej náročným divákom po celom svete. Tešíme sa, že sa priblížime k milovníkom hokeja v Rakúsku, aby sme ukázali to najlepšie z tohto športu a inšpirovali fanúšikov v ďalších krajinách,“ povedal Georgij Kobyljanskij, viceprezident KHL.

Tri legendárne kluby

HC Slovan Bratislava

Slovan je najstarším klubom KHL, o tri roky oslávi sté výročie. Vďaka ôsmim titulom majstra Slovenska (naposledy v roku 2012) a československému titulu (1979) patrí medzi najúspešnejšie kluby v histórii slovenského hokeja.

CSKA Moskva

Mužstvo CSKA Moskva získalo vo svojej 71-ročnej histórii viac sovietskych titulov a európskych pohárov než ktorýkoľvek iný klub. A práve teraz sa vracia k svojej úlohe favorita.  Mužstvo sa v ostatných troch sezónach dostalo dvakrát do finále KHL, no vytúženého Gagarinovho pohára sa zatiaľ nedočkalo.  V zostave pre nastávajúcu sezónu je osem olympijských víťazov z Pjongčangu, vrátane mladej hviezdy Kirilla Kaprizova, ktorý v predĺžení senzačne ukončil dlhé čakanie krajiny na olympijské zlato. Počas letnej prestávky pribudli do tímu dve posily -  Linden Vey z Kanady, bronzový medailista z Kórei, ktorý bol minulú sezónu piatym najlepším strelcom KHL a Dán Jannik Hansen so skúsenosťami  z NHL. 

SKA Petrohrad

SKA Petrohrad, podobne ako CSKA, má svoje korene v Červenej armáde a bol založený v roku 1946. Na rozdiel od svojho moskovského súpera sa mu v sovietskej ére nepodarilo dosiahnuť viac ako bronzové medaily. V KHL však ukázal svoju skutočnú silu, keď získal do svojej zbierky dvakrát Gagarinov pohár - 2015 a 2017. Na medzinárodnej scéne je SKA jedným z najúspešnejších klubov prestížneho turnaja Spengler Cup vo Švajčiarsku. SKA takisto v októbri 2010 zdolal na exhibičnom turnaji KHL vs. NHL Carolinu Hurricanes. K letným posilám tímu patrí napríklad  Nail Yakupov, ktorý bol v roku 2012 číslo jeden v drafte NHL.

Na súpiske SKA je deväť olympijských šampiónov na čele s Pavlom Daciukom. Pred návratom do Ruska vyhral s Detroitom Stanleyho pohár, v rodnej vlasti sa s SKA tešil zo zisku Gagarinovho pohára. Ako jeden z mála je mimoriadne obľúbený na oboch stranách Atlantiku.

Dve krajiny, jedno logo

Logo bolo inšpirované samotným názvom KHL World Games a myšlienkou priblížiť Kontinentálnu hokejovú ligu do celého sveta. Celý obraz stojí na puku, ktorý je neoddeliteľným symbolom tohto športu. Logo má formu štítu, pričom dve samostatné polia symbolizujú konkurenčné tímy a majú farby vlajky hostiteľského štátu.

Erste Bank Arena je pripravená privítať svetové hviezdy

Erste Bank Arena bude hostiť oba zápasy KHL World Games 2018. Aréna je známa ako domovský stánok Vienna Capitals, jedného z najznámejších hokejových tímov Rakúska. Je súčasťou väčšieho multifunkčného športového komplexu a súboje KHL budú jedným z najväčších podujatí, ktoré sa tu vôbec konali. „KHL World Games vo Viedni ukazujú, že Erste Bank Arena nie je len domov Vienna Capitals, ale aj miestom mnohých významných podujatí. Okrem hokeja sa u nás konajú aj iné veľké podujatia ako sú boxerské noci, rozhodujúce medzinárodné hádzanárske zápasy alebo „Super Bowl Party“ rakúskeho súkromného televízneho programu Puls4. Sme veľmi radi, že v našej aréne prvýkrát v histórii privítame tri tímy z prestížnej KHL,“ povedal generálny riaditeľ Erste Bank Arena Franz Kalla.

Aréna má kapacitu 7 000 divákov a organizátori dúfajú, že bude počas oboch duelov vypredaná. „Je jasné, že očakávame veľký záujem medzi fanúšikmi rakúskeho hokeja. Keďže ide o zápasy KHL, čakáme veľa divákov. Erste Bank Arena má 7 000 miest a bolo by pekné, keby sme ich mohli naplniť,“ dodal Franz Kalla.

Lístky v predaji od septembra

Historicky prvé zápasy World Games budú hrať hokejisti Slovana Bratislava už na budúci týždeň vo Viedni. 26. októbra si zmerajú sily s CSKA Moskva, o dva dni neskôr 28. októbra hostia SKA Petrohrad. Viac informácií o vstupenkách nájdu fanúšikovia na www.hcslovan.sk, www.khl.ru  alebo si ich môžu zakúpiť online  na www.khl-tickets.at   

Najlacnejšie vstupenky budú k dispozícii za 7 eur, najdrahšie VIP balíčky budú stáť do 200 eur.

Program KHL World Games 2018

26. októbra: Slovan – CSKA

28. októbra: Slovan – SKA

26. novembra: Dinamo Riga - SKA

28. novembra: Dinamo Riga – CSKA

Súťaž

Chcete zažiť atmosféru a vidieť na vlastné oči zápas Slovana Bratislava vo Viedni s SKA Petrohrad? Ak áno, neváhajte a odpovedzte správne na súťažnú otázku do piatku 19. októbra 2018. Výhercu, ktorý získa 2 vstupenky na zápas Slovan - SKA uverejníme v pondelok 22. októbra.

{{ question.text }} *
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Jaroslava pred sudcom uviedla, že deti sú z Milana v strese.
Váš Tip
Mama z domu hrôzy hádže zverstvá na otca: Čo odhalil výsluch Jaroslavy a lekárska správa!
Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!
B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý
Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?
Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali