Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.10.2018 07:00 | Správy
Špeciálny projekt

MODDOM – najviac noviniek a bytových trendov na jednom mieste!

Od stredy do nedele otvorila Incheba svoje brány 23. medzinárodnému veľtrhu nábytku, bytových doplnkov a interiérového dizajnu MODDOM. Do Incheby sa na päť dní sťahujú slovenskí i zahraniční výrobcovia a predajcovia nábytku.

Fotogaléria
21
fotiek v galérii

Tisícom záujemcov predstavia najnovšie trendy v zariaďovaní interiérov a ponúknu nábytok i doplnky rôznorodých interiérových štýlov. Celkovo sa na veľtrhu predstaví 220 vystavovateľov. Súčasťou podujatia je tradične aj výstava výtvarného umenia ART.

Mix štýlov

„V Inchebe nájdete kompletné vybavenie pre vaše bývanie – nábytok a doplnky do obývacích a detských izieb, spální, predsiení, kuchyne, ale aj zariadenie pre oddych a relax, svietidlá, zrkadlá, koberce, elektrospotrebiče, záhradný nábytok, vírivky a sauny. Bohatá ponuka uspokojí priaznivcov rôznych štýlov – od škandinávskeho minimalizmu cez anglickú a francúzsku vidiecku romantiku, moderný industriálny štýl, tradičný slovenský folklórny dizajn až po luxusnú a nadčasovú klasiku,“ uviedla hovorkyňa Incheby Antónia Mištaľová.

 

Exkluzívne sedačky

Jedným z najdôležitejších kusov nábytku je v mnohých domácnostiach sedacia súprava. Tá by mala byť praktická, pohodlná a funkčná. Priamo na veľtrhu si môžete vyskúšať sedačky, ktoré ponúkajú úplne novú úroveň sedenia (Bundle Sofa od STOPKA), dizajnové lahôdky (sedacia súprava Wing z talianskej dielne Giuseppeho Nicolettiho, MSJ) či sedačky, ktoré ocenia najmä majitelia menších bytov s obmedzeným priestorom. Takou je jedinečný koncept sedačky Bergamo od PHASE, ktorá sa dokáže premeniť na poschodovú posteľ.

„Všetko záleží od priestoru, ktorý má daný klient k dispozícii. Podľa toho si aj vyberá sedačku,“ objasnila nám kritériá výberu sedačiek Katarína Stahovcová z K. L. design a dodala: „Naše sedačky sú aj v menších rozmeroch veľmi pohodlné, ponúkajú dostatočný úložný priestor, variabilitu aj možnosti relaxu.“

Skvelým doplnkom k sedačkám sú nielen konferenčné stolíky, ale aj taburety v rôznych tvaroch a poťahovom prevedení. Najobľúbenejšie sú stále poťahy z pravej hovädzej kože, ale aj moderné a praktické teflónové poťahy v rôznorodých farebných variáciách. Záleží len od požiadaviek klienta.

Otvoriť galériu
MODDOM 2018
Zdroj: Martina Juríčková

Kráľovstvo postelí

Azda ešte dôležitejším a neoddeliteľným kusom nábytku v domácnosti je posteľ. Kvalitná, s pohodlným matracom, výplňou a dizajnovým prevedením. Každý človek v priemere prespí tretinu svojho života. Cieľom postelí, ktoré vystavovatelia prezentujú na Moddome, je zaručiť svojmu majiteľovi dokonalý spánok.

Na veľtrhu sa predstaví aj najstarší výrobca postelí na svete – švédska firma Hästens (HOLLEX). Postele z ich dielne obsahujú len čisté konské vlasy, vlnu, bavlnu, ľan a drevo z borovíc vypestovaných na severe Švédska. Návštevníci Moddomu si budú môcť vyskúšať niektorý z modelov v typickej bielomodrej kocke. Dizajnéri postele Honore Superior (FINES) sa zase pohrali s jej čelom, ktoré sa vďaka svojej hrúbke dá využiť ako polica na mobil, nočnú lampu alebo knihu.

Nemenej dôležitá je kvalita matraca. Na veľtrhu si môžete vyberať zo širokej ponuky, napríklad matrac Rembrandt (WESTIERI SLOVAKIA), ktorý disponuje luxusnými prírodnými výplňami z mohéru a srsti z angorskej kozy pre zaistenie trvácnosti, konská hriva napomáha odvádzať vlhkosť a ručne zbieraná bavlna zmiešaná so shetlandskou vlnou a vzácnou vlnou Alpaka zaistí nadštandardnú kvalitu vášho spánku.

Otvoriť galériu
MODDOM 2018
Zdroj: Martina Juríčková

Dokonalé doplnky a novinky

Na veľtrhu nájdete ponuku vysoko kvalitných, eko-friendly látok a tapiet s unikátnymi i tradičnými motívmi (VAVEX 1990). Novinkou sú steny z machu, ktoré vytvárajú na stenách kompozíciu zelene s použitím machu, lišajníka, rastlín a ďalších prírodných materiálov. Dokážu osviežiť interiér neopozeraným, moderným a sviežim štýlom.

„Je to skutočne reálny prírodný produkt, ktorý vyrástol v prírode. Každý mach, ktorý používame na dekoráciu, rástol predtým 6 – 7 rokov v prírode, potom sa pozbieral a ošetril látkami, ktoré nie sú zdraviu škodlivé. Tým sa zabezpečila aj jeho antibakteriálnosť,“ objasnil pôvod dekoratívnej novinky Lukáš Benc z firmy BEMOSS, ktorá predstavila toto bezpochyby zaujímavé riešenie pre interiér. „Zmysel machových stien je čisto estetický, je to príroda, ktorá je človeku najbližšia, najprirodzenejšia. Z machu a lišajníkov sa dajú vyrobiť aj obrazy, ktoré prenesú trochu prírody do domu či bytu,“ doplnil Lukaš Benc význam tejto dekorácie.

Aj exkluzívne svietidlá z tých najkvalitnejších materiálov, stropné i nástenné lustre, stojace či stolné lampy v rôznych prevedeniach dotvárajú celý interiér. „Na veľtrh sme prišli s tým najzaujímavejším, čo naši výrobcovia ponúkajú, resp. čo majú vo svojom portfóliu. Je to široký záber od dizajnových svetiel, funkčných svietidiel až po módne trendy – vychytávky, ktoré možno nie sú bežné, a tak trochu sa vymykajú bežnému štandardu,“ prezradil Matúš Falat z Uni Light Bratislava. „Návštevníci si môžu pozrieť aj najzaujímavejšie novinky, ktoré boli tento rok prezentované na veľtrhu vo Frankfurte, prípadne minulý rok v Miláne. Súčasným top trendom sú hodvábne svietidlá,“ upresnil Matúš Falat.

Dôraz na netradičný a zaujímavý dizajn kladú dnes okrem výrobcov nábytku aj výrobcovia radiátorov. Svoje steny si môžete dekorovať napríklad radiátorom HEX (GEMMY) vytvoreným zo šesťuholníkov pôsobiacich ako sieť. Zapracované sú aj vešiaky, takže okrem pútavého dizajnu radiátor spĺňa aj podmienky praktickosti. Ako moderný solitér sa hodí do rôznych typov interiérov.

Otvoriť galériu
MODDOM 2018
Zdroj: Martina Juríčková

Zdravý a čistý domov

Až 90 % času strávime v interiéri. Viacerí preto učite ocenia širokú ponuku čističiek vzduchu, zvlhčovačov ovzdušia a vzduchových pračiek a pre vyznávačov aromaterapie difuzéry so širokou škálou esenciálnych olejov. Okrem svojej funkčnosti sa produkty vyznačujú exkluzívnym dizajnom navrhnutým svetovými dizajnérmi. Zaostávať určite nebude ani ponuka výkonných spotrebičov na čistenie podláh a kobercov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Ďalšia rana pod pás pre Rusov: Európska únia to nenechá len tak, pripravuje úder
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Aktualizované
Je rozhodnuté! NATO podá Ukrajine štedrú pomocnú ruku: Pozrite sa, čo dostanú