Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.10.2018 07:28 | Šport | Hokej
Video

Noc plná rekordov: McDavid a Palmieri prepisovali tabuľky NHL

Iba útočník Richard Pánik zasiahol spomedzi slovenských hokejistov do utorkového diania v NHL, ale nebodoval.

Arizona prehrala na ľade Minnesoty 1:2 a Pánik odohral 14:35 min s dvoma trestnými minútami a jedným mínusovým bodom na konte. Dvadsaťsedemročný krídelník v piatich zápasoch novej sezóny dosiahol iba jednu asistenciu.

Na triumfe Edmontonu vo Winnipegu 5:4 po predĺžení mal veľký podiel Connor McDavid. Dvadsaťjedenročný kapitán Oilers bol pri štyroch góloch svojho tímu (2+2) v tomto zápase a dovedna prvých deviatich v tejto sezóne. Prekonal tým historický rekord NHL v podaní Adama Oatesa, ktorý v drese Detroitu Red Wings v sezóne 1986/1987 bol pri prvých siedmich góloch svojho mužstva na začiatku súťažného ročníka. Aktuálnu bodovú sériu McDavida prerušil až obranca Darnell Nurse s asistenciou Ryana Nugenta-Hopkinsa víťazným gólom v predĺžení.

Americký útočník Kyle Palmieri otvoril skóre aj vo štvrtom zápase New Jersey v novej sezóne a tiež utvoril historický rekord. Jeho tím v utorok zdolal Dallas 3:0. Palmieri v úvodných troch zápasoch dokonca skóroval dvakrát, aktuálne pridal už siedmy gól. Hráči New Jersey otvorili súťažný ročník štyrmi víťazstvami po štvrtý raz vo svojej histórii a prvýkrát od sezóny 1995/1996.

 

"Je to zábava hrať hokej v takej dobrej nálade, v akej sa teraz nachádzame. Na ľade nám to ide, zdolávame kvalitné tímy. Bodaj by nám to vydržalo čo najdlhšie," povedal Kyle Palmieri podľa webu NHL.

K aktuálnemu triumfu NJ nad Dallasom výrazne pomohol aj brankár Keith Kinkaid vďaka šiestemu shutoutu v kariére a druhému v tejto sezóne. Po štyroch zápasoch má na konte len samé víťazstvá s priemermi 1 inkasovaný gól a úspešnosťou zásahov 96,1%. "Na začiatku to ešte nebolo stopercentné, ale neskôr som sa naplno dostal do zápasu. Puk som videl veľmi dobre a hráči predo mnou podali úžasné výkony," komentoval Kinkaid.

Vancouver pridal tretie víťazstvo v sérii, keď zvíťazil na ľade favorizovaného Pittsburghu 3:2 po predĺžení. Hostia nastúpili bez svojho ofenzívneho lídra Eliasa Petterssona. Iba 19-ročný švédsky nováčik v prvých piatich zápasoch sezóny nazbieral 8 bodov (5+3), ale momentálne je na dlhší čas mimo hry pre otras mozgu, ktorý mu spôsobil minulú sobotu Mike Matheson z Floridy. Víťazný gól Canucks strelil Brock Boeser už po 34 sekundách predĺženia. Pittsburghu opäť nezahral podľa predstáv kapitán Sidney Crosby, ktorý zatiaľ v tejto sezóne neskóroval. Na konte má iba štyri asistencie.

"Vždy keď hrám proti výnimočným hráčom z tímu súpera, nabudí ma to k lepšiemu výkonu. Neviem čím to je, ale takto to funguje," povedal 21-ročný Brock Boeser po víťaznom zásahu. Tieto slová dokumentuje štatistika aj jeho štatistika proti Penguins: 7 bodov (6+1) z posledných troch zápasov.

Výsledky:

New Jersey - Dallas 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Góly: 4. Palmieri (Butcher, Hall), 23. Coleman (Severson), 37. Dea

Minnesota - Arizona 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Góly: 24. Mikael Granlund (Spurgeon), 47. E. Staal (Zucker, Suter) - 14. Perlini (Oesterle, Hinostroza)
Richard Pánik (Arizona) odohral 14:35 min, 2 trestné minúty, 1 mínuska

Pittsburgh - Vancouver 2:3 po predĺž. (1:2, 0:0, 1:0 - 0:1)
Góly: 7. Guentzel, 57. Hagelin (Kessel, Malkin) - 9. Hutton (Schaller, Markus Granlund), 19. Sutter (Schaller, Motte), 61. Boeser (Tanev)

Philadelphia - Florida 6:5 po sam. nájazdoch (0:1, 5:2, 0:2 - 0:0, 1:0)
Góly: 22. Simmonds (Sanheim, Gudas), 26. Weal (Hagg, Konecny), 29. Giroux, 36. Simmonds (Laughton, Folin), 38. Giroux (Weal, Gostisbehere), rozhodujúci nájazd Weal - 18. Vatrano (Malgin, McCann), 33. Vatrano (McCann, Pysyk), 38. Barkov (Hoffman, Yandle), 46. Dadonov (Kiselevič, Brouwer), 49. Barkov (Yandle)

New York Rangers - Colorado 3:2 po sn (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0, 1:0)
Góly: 13. Kreider (Shattenkirk, Zuccarello), 31. K. Hayes (Zuccarello, Shattenkirk), rozhodujúci nájazd Shattenkirk - 29. Landeskog (Jost), 39. MacKinnon (Landeskog, Rantanen)

Tampa Bay - Carolina 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Góly: 13. T. Johnson (Joseph, Girardi), 27. T. Johnson (Erne, T.J. Miller), 48. Gourde (Palát), 59. T. Johnson (Kučerov, Girardi) - 11. Ferland (Teräväinen, Aho), 33. Nečas (Foegele, Zykov)

Winnipeg - Edmonton 4:5 po predĺž. (3:1, 1:0, 0:3 - 0:1)
Góly: 5. Lowry (Tanev), 8. Lowry (Perreault, Copp), 14. Chiarot (Ehlers, Kulikov), 22. Scheifele (Laine, Morrissey) - 13. McDavid (Draisaitl), 41. Rattie (McDavid, Klefbom), 43. McDavid (Nugent-Hopkins, Draisaitl), 54. Puljujärvi (Nugent-Hopkins, McDavid), 62. Nurse (Nugent-Hopkins)

Vegas - Buffalo 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Góly: 19. Marchessault (W. Karlssom, R. Smith), 23. Eakin, 51. W. Karlsson (R. Smith), 60. Marchessault (W. Karlsson) - 60. Sobotka (Okposo, McCabe).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA, juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Dnes je ich vzťah už minulosťou.
Foto
Andrej Babiš šokoval rozchodom: O odlúčení sa už dlhšie špekulovalo! TOTO má byť dôkaz
Kim pri príležitosti dokončenia druhej fázy výstavby bytových jednotiek symbolicky prestrihol červenú pásku.
Foto
Kim Čong-un ako HIPSTER alebo sa len snaží schovať KILÁ navyše?! FOTO ako sa ohákol na akciu
Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene