Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.10.2018 22:46 | Šport | Futbal
FotoVideo

Slovensko remizovalo so Švédskom: Dočasný tréner Tarkovič neskrýval smútok

Slovenskí futbalisti remizovali v utorňajšom prípravnom zápase v Štokholme so Švédskom 1:1. Na gól štvrťfinalistu MS z 52. minúty z kopačky Johna Guidettiho odpovedal v 84. minúte exportnou strelou Albert Rusnák.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Vo Friends Arene proti štvrťfinalistovi MS v Rusku nastúpili Slováci v základnej zostave s troma zmenami ako naposledy proti Česku. Zmenili sa krajní obrancovia a v strede poľa Ondreja Dudu nahradil Albert Rusnák. Po rezignácii Jána Kozáka poverený tréner Štefan Tarkovič vymenil Petra Pekaríka a Tomáša Hubočana Erikom Sabom a Dávidom Hanckom.

Švédsko - Slovensko 1:1 (0:0)
Góly: 52. Guidetti - 84. Rusnák, ŽK: Sabo (SR), rozhodovali: Kehlet - Boric, Dahl (všetci Dán.), 9876 divákov.

Švédsko: Johnsson (46. Nordfeldt) - Krafth, Jansson, Granqvist (81. Papagiannopolos), M. Olsson - Durmaz (66. Claesson), K. Olsson, Ekdal (81. Rohdén), Hiljemark (81. Peterson) - Guidetti, Andersson (66. Berg)

 

Slovensko: Dúbravka - Sabo, Škriniar, Škrtel (83. Šatka), Hancko - Rusnák, Kucka (56. Hrošovský), Lobotka (56. Greguš), Mak (67. Bero) - Hamšík (67. Duda) - Nemec (71. Mráz)

Švédi to skúsili od prvých sekúnd vysokým pressingom, ale aktívni Slováci postupne otupili ich elán. V prvom polčase hrali hostia lepšie ako Tre kronor, mali viac z hry a boli aj nebezpečnejší. M V 25. minúte to skúsil zakrytou strelou s nenápadným krátkym švihom Rusnák, ale trafil len pravú žrď Johnssonovej brány. V 37. minúte išli v brejku Mak s Rusnákom na jedného obrancu, ale Mak to zobral na seba a jeho strelu napokon obrana zblokovala.

Do druhého polčasu naskočili domáci aktívne, ale ohrozili ich najprv dve Kuckove. Následne gólovo zahrmel, po rýchlej akcii a centri z pravej strany Sabo loptu zlým spracovaním pripravil Guidettimu a ten s prehľadom otvoril skóre. Po tomto okamihu Švédi dostali krídla a viackrát poriadne hosťom podkúrili. V 74. minúte urobil veľkú chybu Škriniar, loptu mu zobral napádajúci Berg, ale jeho strelu zablokoval Hancko a následnú dorážku napálil Hiljemark len do sediaceho Berga. Po striedaniach viacerých hráčov sa už hralo otvorene, v 79. minúte mal z priameho kopu z oblúka šestnástky šancu vyrovnať Duda, ale jeho technickú strelu Nordfeldt skvele vyrazil. V 84. minúte to však už Slováci dokázali, exportnou strelou k ľavej žrdi vyrovnal Rusnák. A hostia mohli napokon aj vyhrať, v 89. minúte po priamom kope do ohňa hlavičku Škriniara fantasticky zlikvidoval domáci brankár. 

Štefan Tarkovič (dočasný tréner SR): "Chýba nám futbalové šťastie. V prvom polčase do nejakej 40. min sme jednoznačne dominovali. Vypracovali sme si šance, či už v podaní Mareka Hamšíka, Albert Rusník trafil žrď... Hrali sme veľmi dobre kombinačne, dravo, na ihrisku sme dominovali. Škoda, že sme nedali gól. V druhom polčase sa súper po našej chybe dostal vďaka gólu do zápasu. Mal silnú fázu, ale napokon sme zápas mohli otočiť. Albert Rusnák krásnou strelou vyrovnal a Milan Škriniar mal v závere na hlave čistú gólovú šancu. Škoda toho, lebo tento duel sa dal zvládnuť víťazne."

Albert Rusnák, strelec gólu SR: "Myslím si, že sme hrali veľmi dobre. Proti účastníkovi MS to nebol ľahký zápas, ale mohli sme ho napokon aj vyhrať. Remíza je ale tiež pre nás dobrý výsledok. V prvom polčase som trafil žrď, v tom druhom som to opäť vyskúšal a som rád, že mi to tam po dlhšom čase padlo."

Dávid Hancko (obranca SR): "Bola tam taká správna nervozita, väčšia zodpovednosť. Predsa len, prvýkrát som nastúpil s týmito chalanmi od začiatku. Sme spolu iba týždeň, snažil som sa byť čo najviac koncentrovaný a držať sa pokynov od trénera a rád od starších spoluhráčov. Na to, že som hral prvýkrát v základe, som spokojný, ale už teraz viem, ktoré veci by som mal zlepšiť. Budem sa snažiť na nich pracovať. Je tu ešte veľa priestoru na zlepšenie."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Aktualizované
Slovensko predalo švajčiarskym investorom dlhopisy za 635 miliónov eur
(ilustračné foto).
Súdna rada rešpektuje právo na kritiku: Účelové výzvy na stíhanie sudcov však považuje za neakceptovateľné
Richard Rybníček
Únia miest Slovenska: Vláda schválila dokument, ktorý vynechal niektoré samosprávy
Na snímke poslanec NRSR Branislav Gröhling (SaS)
Zákon k situácii s medveďmi je podľa Gröhlinga nebezpečný: Tvrdí, že rieši aj vlky a rysy
(ilustračné foto)
Školáčky zažili horor: Útočník na ne vytiahol nôž! Pozrite sa, čo im spôsobil
Rezort kultúry sa ohradzuje voči lživým tvrdeniam o kaštieli v Budmericiach.
V Budmericiach sa šíri, že Šimkovičová chce kúpiť kaštieľ: Ministerstvo kultúry reaguje!
Videá potvrdzujú, že iránske rakety a drony zasiahli ciele v Izraeli.
Veľmoci si povedali dosť: Uvalia rozsiahle sankcie po útoku na Izrael!
Na mieste zasahujú hasiči.
Vodiči, dávajte si pozor: Na rýchlostnej ceste horelo auto!
Young man smoking a cigarette in front a building in a city street
Fajčíte? Ak dostanete chuť na cigaretku v tomto meste, POZOR! Hrozí vám mastná pokuta
Europoslankyňa Miriam Lexmann
KDH o odoberaní eurofondov: Občania nesmú byť trestaní za voľbu vlády
(ilustračná foto)
Na krajinu sa rúti sneh a mráz: Meteorológovia varujú! Môžu poškodiť úrodu
Hororová noc v Štítniku: Traja lupiči vtrhli do domu, ľuďom dali na hlavy kukly a...