Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.10.2018 12:00 | Správy | Domáce správy

Desiatky policajtov prehľadávali Kočnerove nehnuteľnosti: Čo sa im podarilo odhaliť a čo bude nasledovať?!

Už prišlo aj na neho! Po tom, ako jeden z obvinených z vraždy novinára Jána Kuciaka († 27) a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej († 27) mal označiť za objednávateľa beštiálnej popravy Mariána Kočnera (55), sa pár týždňov nič nedialo.

Polícia stále opakovala, že kontroverzný podnikateľ sedí v Leopoldove len za zmenkovú kauzu. Razie v jeho nehnuteľnostiach v Bratislave, Bernolákove či na Donovaloch však majú podľa polície súvisieť s násilnou trestnou činnosťou. Čo sa im podarilo odhaliť a čo bude nasledovať?!

Fotogaléria
13
fotiek v galérii

Už od skorého utorkového rána desiatky kukláčov prehľadávali nehnuteľnosti, v ktorých sa v posledných mesiacoch mohol pohybovať kontroverzný podnikateľ Marián Kočner. Oblečený v nepriestrelnej veste a zjavne pochudnutý sa v sprievode kukláčov doviezol z Leopoldova do Bernolákova. Zastavili pred domom, kde svietila menovka Pávek, vlastníkom však má byť práve Kočner.

Kočner sa však odmietol zúčastniť na domovej prehliadke, von ho vyhnala len obyčajná ľudská potreba. „Počul som, že musel ísť na toaletu, vnútri bol len päť minút a potom opäť nasadol do vozidla,“ povedal nám náš zdroj z miesta zásahu. Po niekoľkých hodinách ho opäť odviezli do väznice v Leopoldove.

 

Polícia si však na mušku zobrala aj ďalšie nehnuteľnosti. Razie, ktorých bolo 15 - 20, sa uskutočnili aj na Kolibe, v Bonaparte, kde býva aj expremiér Robert Fico, či vo Five Stars Residence, kde všade Kočner vlastní nehnuteľnosti. Či už sám, alebo cez firmy.

Otvoriť galériu
Zásahy.
Zdroj: anc

Prišla si po psa

Muži v kuklách nevynechali ani luxusné sídlo podnikateľa na bratislavskej Kolibe. Nečakane sa na mieste, kde kukláči prehľadávali každý centimeter, zjavila dcéra Mariána Kočnera. Ako sa ukázalo, neprišla na miesto prehliadky z dôvodu vyšetrovania, ale prišla si len po psíka. Hovoriť nechcela nič. Po pár minútach nasadla do luxusného porsche a bez slova odišla.

Otvoriť galériu
Prehliadky boli aj v Kočnerovom obľúbenom lyžiarskom stredisku Donovaly, kde vlastní niekoľko apartmánov. Podľa informácií Nového Času robili v jednom prehliadku a druhý strážila počas dňa dokonca policajná hliadka. Kočner sa s policajným sprievodom objavil vo večerných hodinách aj na Donovaloch, kde by mal vlastniť apartmán v Hoteli Residence.

Či sa podarilo mužom zákona niečo zaistiť, sme sa nedozvedeli, polícia poskytla len kusé informácie. „Prebiehajú domové prehliadky viacerých priestorov u konkrétnej osoby v súvislosti s násilnou trestnou činnosťou. Viac informácií nie je možné poskytnúť,“ píše sa v policajnej správe.

Prečo polícia otáľala

Na otázku, prečo sa nerobili razie u podnikateľa už skôr, hoci mal byť označený za objednávateľa vraždy novinára a jeho snúbenice, policajný prezident Milan Lučanský v predvečer razií odpovedal: „O domových prehliadkach rozhoduje vyšetrovateľ so súhlasom prokurátora. Nechajme sa prekvapiť, čo prinesie život, a nemyslím si, že je tu niekto nedotknuteľný,“ dodal v diskusii Denníka N.

Musí byť jasné, čo sa hľadá

Peter Vačok, bývalý policajný vyšetrovateľ

Takéto obrovské razie sú známe aj z minulosti, najmä ak ide o ekonomickú trestnú činnosť. Je to obrovský zásah do osobných práv, preto tam musí byť vydaný príkaz sudcu a jasne daný cieľ, teda sa hľadá a má sa zaistiť. Zatiaľ nevieme, aké dôkazy polícia zaistila, čiže nevieme povedať, čo bude presne nasledovať.

Už sa ani nesnaží budiť dojem, že je v pohode

Otvoriť galériu
Zdroj: anc
Daniela Paculíková, odborníčka na neverbálnu komunikáciu z www.vesti.sk

Postoj v nedávnej dobe „pána všemocného“ sa v pomerne krátkom čase zmenil na postoj muža stojaceho v rade na sociálnu podporu alebo na polievku pre chudobných, čím dáva najavo skľúčenosť, zraniteľnosť a podriadenosť.

Gesto rúk je gestom chrániacim si najslabšiu či najzraniteľnejšiu oblasť. Zopnuté ruky prezrádzajú potlačovanú úzkosť a negatívny postoj. Je to klasický postoj človeka, ktorý prišiel o lukratívne kšefty. Je si vedomý, že svoju pozíciu už stratil. Postoj tela tiež vypovedá o neistote a obavách z každého nového dňa.

Už sa ani nesnaží budiť dojem, že je v pohode a neohrozený. Sklonená hlava svedčí o nesúhlase a odmietaní akcie, pri ktorej vznikla fotografia. Signalizuje negatívny, pochybovačný a agresívny postoj.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, kil, kuk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!