Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.10.2018 11:16 | Šport | Futbal
Foto

Kto bude novým koučom reprezentácie? TOTO sú najväčší kandidáti na voľný post

Nečakaná rezignácia Jána Kozáka z postu trénera reprezentácie postavila Slovenský futbalový zväz (SFZ) pred neľahkú úlohu. Nájsť nového kouča.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

Pre krátkosť času nebolo možné túto situáciu vyriešiť pred utorňajším prípravným zápasom vo Švédsku. Po zápase sa však veci rýchlo pohnú a začne sa s hľadaním nového reprezentačného kouča. Pre prítomné slovenské médiá to v pondelok predpoludním potvrdil prezident SFZ Ján Kováčik pred odletom na medzištátny súboj do Štokholmu.

Šéf SFZ opäť zopakoval, že Kozák na osobnom stretnutí s ním nekonkretizoval dôvody svojho odstúpenia a Kováčik po nich momentálne ani nepátra.

"Dôvody nepovedal, iba vravel, že chce skončiť k dnešnému dňu a necestovať už ani do Švédska. Že je to nemenné a definitívne a ja som to akceptoval. Keď sa pán tréner rozhodne, nie je veľký priestor na diskusiu. Zostal som zaskočený a prekvapený, ale zmeniť sa to už nedá," zopakoval nedeľňajšie stanovisko SFZ J. Kováčik.

 

Na otázku slovenských médií, či mohla byť za nečakaným koncom skúseného trénera nezdravá atmosféra na zatiaľ poslednom reprezentačnom zraze, Kováčik nesúhlasne pokrútil hlavou.

"Neviem o žiadnom spore vo vnútri tímu. Atmosféra na zraze? Nič mimoriadne sa tam nedialo. S hráčmi som o tom ešte ani nehovoril," pokračoval prvý muž SFZ. Zároveň priznal, že favorita na uvoľnený najsledovanejší športový post v krajine nemá. Nechcel sa vyjadriť ani k prípadnej ponuke Pavlovi Hapalovi, s ktorým má SFZ dobré skúsenosti počas nedávneho obdobia, keď viedol tím SR do 21 rokov.

"Máme výkonný výbor a ten rozhodne. Špekulácie prenechám na vás. Favorita nemám, musím nad tým rozmýšľať," reagoval Kováčik.

Kto bude novým koučom reprezentácie?

Pavel Hapal (49)

Je jedným z favoritov na tento post. Po skončení kontraktu v pražskej Sparte je voľný, navyše, Slovenský futbalový zväz má s ním veľmi dobré skúsenosti. Reprezentačnú "21" dostal na ME 2017, kde koučoval mnohých hráčov, ktorí teraz pôsobia v A-tíme.

Pavel Vrba (54)

O Vrbu sa SFZ zaujímal v roku 2012. Vtedy už údajne bol Vrba s prezidentom SFZ Jánom Kováčikom dohodnutý, ale čečského kouča neuvoľnila Plzeň. Obaja muži stoja aj o šesť rokov neskôr na svojich pozíciách.  Je však dosť nepravdepodobné, že Viktoria Plzeň uvoľní teraz Vrbu, ktorý s českým majstrom bojuje v Lige majstrov.

Adrián Guľa (43)

Po Hapalovi prevzal "21" a tak by rodák z Novák bol pre zväz jednou z najjednoduchších variant. Mnohých hráčov dobre pozná, rovnako ako klímu v slovenskom futbale. No na druhej strane mu chýbajú väčšie skúsenosti na úrovni reprezentácie, kde sa jednoznačne pracuje pod väčším tlakom ako na klubovej úrovni.

Štefan Tarkovič (45)

Zopakuje sa situácia s Hippom? Ten sa ako Weissov asistent stal reprezentačným koučom potom, ako Weiss skončil. Tarkovič pozná reprezentačné pozadie a klímu v mužstve najlepšie so všetkých kandiodátov, navyše, nie je tajomstvom, že ako asistent Kozáka mal na starosti práve on komunikáciu medzi hráčmi a realizačným tímom.

Vladimír Weiss (54)

Reprezentáciu už viedol, čo je jeho výhodou. Navyše, je rešpektovanou trénerskou osobnosťou na Slovensku. Darí sa mu však pri gruzínskej reprezentácii a tak sotva predpokladať, že ho Gruzínci pustia.

Ján Kocian (60)

Aj on už A-tím viedol. Má bohaté skúsenosti s reprezentačným koučovaním. Bol ako asistent pri začiatkoch slovenskej reprezentácie. Nedosiahol síce ideálne výsledky, ale zapracoval do tímu viacero hráčov, ktorí sa neskôr stali oporami a hviezdami.

Martin Ševela (42)

Aktuálne je kormidelníkom lídra našej najvyššej súťaže. V lige dosiahol skvelé výsledky, je ambicióznym a moderným koučom, chýbajú mu však skúsenosti pri reprezentácii a to na akejkoľvek úrovni. Preto sú jeho šance na post kouča A-tímu dosť nepravdepodobné.

{{ question.text }} *
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Poľský prezident Andrzej Duda podpísal v stredu 16. augusta 2023 zmenu zákona o referende.
Poľsko hovorí o jadrových zbraniach: Hrozby z Ruska silnejú, sme pripravení! Čo sa chystá?
(ilustračná fotografia).
Nečakaný zvrat! Kto môže za výbuchy na základni v Iraku?
Lonely sad woman deep in thoughts sitting daydreaming or waiting for someone  in the living room with a serious expression,  she is pensive and suffering from insomnia sitting on couch
Cítite, že sa s vami niečo deje? 11 príznakov rakoviny, ktoré by ste nemali ignorovať
Po náročnej liečbe robí veľké pokroky v hokeji.
Foto
Hokejista Martinko strieľa góly, hoci nemal žiť: Lekári mu dávali len 3 týždne! Dojemný príbeh malého bojovníka
Mesto Galanta má mladežnícky parlament.
Váš Tip
Galanta podporuje mladých ľudí: Títo mladí ľudia budú rozhodovať o dôležitých veciach!
(ilustračné foto)
Zahynul vojnový spravodajca ruských novín: Za útokom mali byť ukrajinské drony
Caution
Na jarné slniečko zabudnite! Počasie na budúci týždeň ako zo zlého sna
Empty Courtroom Interior With Wooden Desk And Blurred Background
Neuveriteľné, čo sa stalo počas Trumpovho súdneho procesu! Muž sa v parku...
Nestarnúca kráska. Za zvodnou Andreou Verešovou otáčali hlavy všetci prítomní
Foto
Bratislavské módne dni plné známych tvárí: Sexi TELÁ na móle i v hľadisku! Uf, bolo sa na čo pozerať
(ilustr. foto)
Gruzínska mládež vyjadrila svoj názor: K týmto hodnotám majú blízko!
Moderátorka Kvetka Horváthová
Foto
Zmena profesie? Kvetka Horváthová zavítala do výrobne... To by ste nečakali!
Izraelské vojenské vozidlá vidieť neďaleko hranice Izraela s pásmom Gazy na juhu Izraela 3. januára 2024.
Spojené arabské emiráty začali rozsiahli humanitárnu operáciu v Pásme Gazy: Obnovia aj nemocnicu!