Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.10.2018 15:45 | Správy | Politika

Raši neplánuje kandidovať za prezidenta: Sulík si neodpustil štipľavú poznámku

Podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu a podpredseda Smeru-SD Richard Raši momentálne neplánuje kandidovať za prezidenta SR.

Vyhlásil to v nedeľnej diskusnej relácii televízie Markíza Na telo. Najlepším kandidátom na post hlavy štátu je podľa neho minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD), ktorý však svoju kandidatúru opakovane odmieta. Raši dúfa, že ho v strane dokážu ešte presvedčiť.

"Diskusia vnútri strany naďalej prebieha. Ešte necítime nutnosť nášho kandidáta ohlásiť, ale bude to kandidát vážny, ktorý zamieša karty," vyhlásil podpredseda Smeru-SD. Líder opozičnej SaS a europoslanec Richard Sulík tvrdí, že sa nečuduje Lajčákovi, prečo nechce kandidovať na prezidenta za Smer-SD. "V tejto dobe kandidovať za túto stranu je hanba a veľký problém. Táto strana je skompromitovaná a spájaná s mnohými kriminálnymi aktivitami. Všetci ľudia, ktorí aspoň trochu slušnosti pociťujú, tak sa držia bokom," skonštatoval. SaS podľa jeho slov podporuje v boji o prezidentské kreslo kandidáta Roberta Mistríka. Ten má podľa Sulíka za sebou úžasný životný príbeh, dobrú povesť a úctu k ľuďom.

Raši na margo obvinení strany Smer-SD pripomenul, že líder SaS sa v minulosti stretol na raňajkách s podnikateľom Marianom Kočnerom, ktorý je momentálne vo väzbe. "Neexistuje obhajoba, že ste boli u Kočnera na raňajkách. Kde majú ľudia istotu, že ste sa ním nestretávali aj po tom," uviedol. Sulík tvrdí, že sa za stretnutie s Kočnerom mnohokrát ospravedlnil. Videá zo stretnutia podľa neho jasne dokazujú, že s podnikateľom nerobil žiadne kšefty. Deklaruje, že ho osem rokov nevidel. Rašiho sa však zároveň spýtal, kedy sa strana Smer-SD ospravedlní za to, že umožnila Kočnerovi takto vyrásť. "Že mal vlastných vyšetrovateľov, policajtov, prokurátorov, možno aj sudcov. Kedy sa vy za toto ospravedlníte, že jemu sa prepieklo prakticky všetko," povedal predseda SaS.

 

Kauza vratky DPH, Five Star Residence sa však podľa Rašiho udiali počas vlády, keď v nej bola strana SaS. "Nezvaľujme na jednu stranu niečo, čo bolo aktívne podporované za vlády, keď aj pán Sulík bol pri moci. Jedna fotografia hendikepuje človeka z ministerského miesta, opakované raňajky s osobou, ktorú sám Sulík označil ako závadovú, neznamenajú nič?" opýtal sa podpredseda Smeru-SD.

Politici riešili aj stretnutie a spoločnú fotografiu predsedu parlamentu Andreja Danka (SNS) s predsedom Štátnej dumy Federálneho zhromaždenia Ruskej federácie Viačeslavom Volodinom, ktorý je na sankčnom zozname. Raši uviedol, že by sa s Volodinom neodfotografoval a rozhodnutie Danka hodnotí ako jeho osobné. "Predseda Národnej rady SR neformuje zahraničnú politiku štátu. Nehovorí to nič o zahraničnej politike Slovenska, ktorá je proeurópska," povedal. V tomto prípade sa podľa Sulíka ukazuje pokrytectvo, že Danko sa na jednej strane hlási k EÚ a na druhej sa zalieča človeku na sankčných zoznamoch. "Takéto kroky sú hanbou," vyhlásil.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí
(ilustračné foto)
Ovocinári sú ako na ihlách, nič nie je isté: Tŕpnu pred rozhodujúcou nocou!
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81). Vdova Majka je zlomená.
Foto
Pohreb Dušana Grúňa († 81): Užialená vdova Majka je v koncoch, bolestivý ODKAZ manželovi pri truhle
Ilustračné foto
Príde to, na čo všetci čakali: Pripravte sa, začne to už cez VÍKEND!