Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.10.2018 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Parkourista Andreas z Česko Slovensko má talent skončil v nemocnici: Diagnóza, ktorá ho šokovala!

Ušiel hrobárovi z lopaty! V jojkárskej šou Česko Slovensko má talent nedávno bojovala o postup do ďalšieho kola parkourová skupina Born to trick.

Žiadny zo šestice mladých mužov by si v tom čase nepomyslel, že ich člen Andreas Burik (21) bude čoskoro zápasiť sám, ale nanešťastie s vážnou diagnózou. Vyšportovaný chlapec plný síl totiž znenazdajky skončil v nemocnici, kde musel podstúpiť množstvo vyšetrení. Lekári po oznámení ich výsledkov zdvihli nad pacientom výstražný prst!

Radosť šiestich chlapcov zo zoskupenia Born to trick nemala po ich vystúpení v šou Česko Slovensko má talent konca kraja. Ovácie divákov i fanúšikov boli natoľko pozitívne, že súťažiaci postúpili do ďalšieho kola. Ich prvky parkouru, pouličného tanca a gymnastiky, dostali do varu i porotu. „Boli ste úžasní,“ rozplývala sa porotkyňa a herečka Diana Mórová, ktorá na mladých vyšportovaných junákoch išla oči nechať.

Otvoriť galériu

Nečakaný zvrat však nedal na seba dlho čakať, pretože do života mužov vstúpila vážna diagnóza jedného z nich. „Asi mesiac po Talente som dostal teplotu, myslel som si, že ide o chrípku. Išiel som teda na pohotovosť, kde mi tvrdili, že je všetko v pohode, že som iba chorý a mám zápal v tele,“ povedal Novému Času Andreas Burik, ktorého problémy sa stupňovali.

 

„Začal som mať bolesti v hrudníku a boli také, že som to nemohol vydržať. Prišla po mňa sanitka a v nemocnici mi urobili ďalšie vyšetrenia. Oznámili mi, že mám zápal srdcového svalu,“ priznal šokovaný tanečník, ktorého choroba vyradila z bežného i pracovného života. Aj v súčasnosti musí čerpať sily najmä ležaním v posteli. Jeho dvojča Enrico, rodina a priatelia zo skupiny sú mu však stále oporou a často ho navštevujú.

Chystajú vystúpenie

„Nevedel som, čo to je a čo to má znamenať. Veľmi som sa zľakol a opýtal som sa doktora, či je to vážne. Lekár ma upozornil, že musím dodržiavať pokyny, ktoré od neho dostanem, lebo inak to nebude dobré,“ spomína na kritické momenty mladík.

Otvoriť galériu

„Ležal som týždeň na JIS-ke v Trenčíne. Bolesti mi po troch dňoch začali pomaly ustupovať. Teraz som štyri mesiace bez pohybu, čo mi prikázal lekár. Dúfam, že budem čoskoro v poriadku,“ nádeja sa Burik. Zdá sa, že v Talente sa nateraz musia zaobísť bez neho, pretože potrebuje oddych.

„Máme v pláne číslo, do ktorého Andreasa nejakým spôsobom zakomponujeme. Nebudeme však prezrádzať podrobnosti, to je prekvapenie,“ sľubujú sexi svalnáči.

Zápal srdcového svalu hrozí každému

Viliam Fischer, kardiochirurg

Chrípku nie je vhodné prechodiť, pretože môžu vzniknúť veľmi vážne komplikácie. Z praxe poznám niekoľko prípadov, keď zápaly postihli mladých ľudí aj vo veku 18 rokov, ktorí športovali. Takže nemožno povedať, u koho nehrozí riziko zápalu srdcového svalu z dôvodu chrípky. Riziko je u každého.

Zápal môže postihnúť srdcový sval a oslabiť ho až natoľko, že u pacienta je nutné vykonať transplantáciu. Častejšie postihuje srdcovú chlopňu, to spôsobuje zníženie funkcie srdca. Jednoznačne treba chrípku vyležať v posteli. Oslabený organizmus je náchylnejší, práve preto býva v tomto období zákaz návštev u pacientov v nemocniciach.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: rg, Novy Cas, lš

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu