Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.10.2018 12:30 | Správy | Politika

Smutný koniec Dobšinského v RTVS po 11 rokoch: Moderoval opitý?!

Obrovský prešľap má svoje dôsledky. Dlhoročnému politickému moderátorovi Slovenského rozhlasu Braňovi Dobšinskému sa v prvú októbrovú sobotu príliš nedarilo.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Jeho pravidelná relácia Sobotné dialógy sa začala 20 minút po oficiálnom štarte, osobne mal problémy s artikuláciou a bol menej sústredený ako zvyčajne. Zlyhanie malo byť podľa zdroja Nového Času podporené vyššou konzumáciou alkoholu počas predošlej noci, čo riešili aj krátko pred vysielaním. Dobšinský tak po 11 rokoch v RTVS skončil.

Hosťami sobotnej relácie boli podpredseda Smeru Juraj Blanár a opozičný poslanec za OĽaNO Gábor Grendel. Relácia sa začala s výrazným oneskorením a namiesto diskusie šla prvých 20 minút len hudba. Ani potom sa však nezačali štandardné Sobotné dialógy, na ktoré sú priaznivci zvyknutí.

Moderátorovi Dobšinskému nebolo jasne rozumieť, niektoré otázky opakoval viackrát a aj hosťom v štúdiu skákal do reči častejšie ako zvyčajne. To, že nebol vo svojej koži, umocňovali aj jeho podráždené reakcie na názory hostí a zvyšovanie hlasu. Zvláštne správanie Dobšinského si všimli aj aktéri rozhlasovej diskusie. „Sústreďte sa na reláciu,“ odkázal mu priamo vo vysielaní Blanár zo Smeru. Pre problémy na začiatku museli skrátiť aj dĺžku relácie. „RTVS sa ospravedlňuje poslucháčom za neskorší začiatok a kratšie trvanie dnešnej diskusnej relácie Sobotné dialógy, čo bolo spôsobené zlyhaním ľudského faktora,“ uviedla hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková v nedeľu.

 

Otvoriť galériu
Detaily vysielania

Podľa našich informácií Dobšinský neprišiel do štúdia na vysielanie v najlepšom stave. Okrem iného mal poranenú tvár. Sám však mal nástojiť na tom, že reláciu zvládne odvysielať. Sobotnému priamemu prenosu predchádzala mediálna párty, na ktorej sa zúčastnil aj Dobšinský.

Napriek odhováraniu kolegov sa však moderátor nedal prehovoriť a trval na tom, že ako dlhoročný skúsený novinár zvládne diskusiu odvysielať. „Veľmi si veril. Neodhadol sily, nedal sa presvedčiť,“ povedal zdroj. Priamo v štúdiu mu mala podľa našich informácií dohovárať aj šéfka rozhlasovej časti RTVS Petra Stano Maťašovská. Tá sa k situácii nechcela vyjadrovať.

Napokon však mal rozhodnúť o jeho pustení do vysielania generálny riaditeľ Jaroslav Rezník, na ktorého Dobšinský nástojil cez telefón, že reláciu zvládne. Rezník sa k otázkam Nového Času nechcel vyjadrovať. „Braňo si priznáva určité zlyhania, je dosť sebakritický a sám preferuje stiahnutie z vysielania. Nevie si predstaviť, že by sa po tomto posadil pred politikov. Všetkým je to ľúto,“ dodáva náš zdroj.

Už dnes mal moderovať reláciu Z prvej ruky, no je jasné, že k ničomu nedôjde. V pondelok popoludní prišlo jasné stanovisko. „RTVS a Branislav Dobšinský sa dohodli na ukončení pracovného pomeru k 9. októbru,“ vyhlásila hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková. Sám Dobšinský situáciu nechcel komentovať. „Všetko, čo bolo treba povedať, povedalo stanovisko RTVS a nemám k tomu čo dodať,“ vyjadril sa novinár.

Kto musel odísť

Ján Plesník

Otvoriť galériu

V minulosti musel pre alkohol skončiť v RTVS aj komentátor Ján Plesník. V priamom prenose basketbalovej ligy pôsobil ako opojený alkoholom, mal problémy s artikuláciou a rozprával „z cesty“. V druhom polčase ho vystriedala kolegyňa. Plesník napokon požiadal o ukončenie pracovného pomeru. Po afére dostal druhú šancu v inej športovej televízii a napokon sa objavil znova v RTVS.

Silvia Kušnírová

Otvoriť galériu

Politická moderátorka TV JOJ Silvia Kušnírová v roku 2007 havarovala autom pod vplyvom alkoholu. V krvi jej vtedy namerali 1,5 promile alkoholu. Pri nehode utrpela otras mozgu a drobné zranenia. Kušnírová sa po autonehode stiahla z obrazovky a ukončila svoju moderátorskú kariéru.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: pol, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Na Slovensko zavíta svetoznámy reťazec: Môžete sa tešiť na TIETO dobroty! To však nie je všetko
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Von der Leyenová sa obula do Ruských manévrov: Na toto využívajú Putin a jeho spojenci migrantov!
Spojenými arabskými emirátmi sa prehnali silné búrky.
Foto
Zúfalá situácia v Dubaji: Z masívnych záplav sa stále spamätávajú! Čo si letisko nachystalo pre cestujúcich?
Ilustračné foto
Slováci sa zapojili do zbierky pre Ukrajinu: Silný odkaz vojakov priamo z línie!
Ilustračné foto
Dočkáme sa poklesu cien benzínu? Analytik reaguje: Takto to bude vyzerať najbližšie týždne!
Ilustračné foto
Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!
(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!