Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Horor neďaleko Bratislavy: Psychopat týždeň znásilňoval susedu v byte, to však nebolo všetko

Agresívny psychopat, ktorý vo väzení strávil 24 rokov, poďakoval sudkyni za zhovievavosť, keď ho pred dvomi desaťročiami za šokujúce násilnosti poslala do basy len na sedem rokov.

"Zabijem ťa," skríkol pred rokmi vtedy 48-ročný Ján zo Senca na susedku vo chvíli, keď sa za ňou zatvorili dvere. O dva roky mladšiu ženu vtiahol do svojho bytu proti jej vôli. Bola bosá a na sebe mala iba župan. Krátko predtým mu dôverčivá susedka otvorila dvere svojho bytu, lebo si myslela, že jej chce niečo dôležité povedať. Násilnosti v byte Jána, ktoré sa udiali len niekoľko mesiacov po jeho návrate z väzenia, trvali týždeň.

Mlátil ju palicou a vykrikoval, že ju vykostí

Susedka po vtiahnutí do bytu násilníka dostala úder päsťou do tváre. Šokovanú ženu Ján odvliekol do spálne. "Hodil ma na posteľ, kde ma znovu udrel po tvári," povedala žena, ktorú Ján bezdôvodne bil palicou od rolety. Márne sa bránila úderom... Palicu sa jej snažil vsunúť do intímneho miesta. Žena prekrížila nohy a tak ju palica silne zasiahla do brucha. "Vracala som krv, odpadla som. Keď som sa prebrala, sused spal vedľa mňa. Celé telo ma bolelo, nevládala som sa ani hýbať. Strašne som sa bála, že ma zabije. Zatvoril okno, aby nebolo počuť môj krik," rozpráva žena, ktorú sused prinútil zobrať tabletky na spanie a proti bolesti. Týždeň ju zamykal v spálni, hrozil jej zabitím a niekoľkokrát do dňa ju znásilňoval. Pri posteli mal stále pripravenú palicu na bitku. "Nič som nejedla, ani by som nemohla. Ústa som mala od bitky rozbité. Pila som iba čaj a vodu. Na potrebu som chodila do lavóra, ktorý mi dal k posteli. Po týždni hrozného utrpenia sa mi podarilo presvedčiť suseda, že pôjdem domov pre peniaze. Musela som odprisahať, že  sa vrátim späť," povedala dobitá žena, ktorá do bytu privolala pomoc. Po príchode záchranárov ju previezli do bratislavskej nemocnice, kde sa zo zranení liečila viac ako mesiac.

 

Partner dobitej ženy si myslel, že odišla na návštevu k matke. "Keď sa po týždni s modrinami po celom tele a s plačom vrátila, spočiatku nechcela povedať, kde celý čas bola. A ten chlap prišiel pod moje okno a vykrikoval, že ak ho udá, zabije ju, odvezie do lesa a tam ju vykostí. Potom kričal, že ak odvolá udanie, že nám dá peniaze, veľa peňazí. Do okna hádzal kamene a drevené tyče," povedal druh.

Za mrežami strávil polovicu života

Násilník, ktorý strávil vo väzení 24 rokov, polovicu zo svojho života, v jednom z listov spoza mreží napísal, že susede neublížil. Tvrdil, že počas dlhých rokov väzenia ho duchovne a materiálne adoptovali viaceré významné vysokopostavené slovenské cirkevné osobnosti. "Vedú ma k ľudskosti, sú láskavou oporou. Pomáhajú mi. Veria, že ich obeta a láska mi dáva nádej a zmysel života... Preto som susede nemohol ublížiť Naopak, ušla od druha a ja som ju vo svojom byte prichýlil," napísal Ján a tvrdil to aj v súdnej sieni. Ani jeden zo svedkov otrasného prípadu spred takmer dvoch desaťročí však jeho tvrdenie nepotvrdil. Psychiatri sa vyjadrili, že obžalovaný Ján je agresívny psychopat, ale nie je duševne chorý. Súd ho do basy poslal na sedem rokov. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: vd

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Aktualizované
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?