Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.10.2018 20:06 | Šport | Hokej
FotoVideo

Košice po šlágri ostali na čele, Žilina rozhodla tesne pred koncom

V šlágri Tipsportligy sa tešili Košičania.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Góly: 6. Nagy (Pretnar, Brophey), 43. Suja (Galamboš, Netík), 46. Haščák (Pretnar) - 39. Lantoši (Blackwater, Slovák). Rozhodovali: Snášel, Rencz - Váczi (obaja Maď.), Bogdaň, vylúčení: 4:6 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 3952 divákov.
HC Košice: Habal - Pretnar, Pulli, Čížek, Šedivý, McDowell, Dudáš, Koch - Spilar, Brophey, Nagy - Netík, Galamboš, Kafka - Haščák, Krajňák, Suja - Hričina, Klíma, Žitný - Petráš

HK Nitra: Foltán - McCormack, Mezei, Rais, Rácz, Mir. Pupák, Sloboda - Scheidl, Slovák, Lantoši - Rapáč, Bortňák, Hrušík - Buček, Richard, Blackwater - Šiška, Čaládi, Pätoprstý - Fominych, Mrázik
      
Úvod zápasu patril herne aj gólovo domácim. Ich snahu o prvý gól podporila presilovka v 6. minúte, ktorú strelou spomedzi kruhov využil Nagy - 1:0. Nitrania postupne vyrovnali hru, viackrát sa dostali na dostrel Habalovej bránky, ale do vyloženej príležitosti sa dlho nevedeli dostať. Na 2:0 mohol v 10. minúte zvýšiť Krajňák, v úniku dvoch proti jednému však neskóroval.

Hostia do druhej tretiny zlepšili pohyb aj ofenzívnu aktivitu a častejšie sa hralo pred košickým brankárom Habalom. Ten podržal svoj tím v úvode druhej časti pri presilovke Nitry, zmaril aj Šiškovu strelu bez prípravy či sľubnú príležitosť Bučeka. Dôležitý moment priniesla 39. minúta. V najväčšej šanci domácich v druhej časti najskôr neuspel Galamboš, ktorý neskóroval v brejku dvoch na jedného a v následnom protiútoku vyšla Lantošimu kľučka na Kocha i strela do Habalovho protipohybu - 1:1.

 

Košičania však získali náskok späť už v 43. minúte. Na začiatku tretej časti síce nevyužili presilovku, ale po nej Suja prekvapil brankára Foltána strelou spoza hráča - 2:1. Košičania boli herne na koni, súperovi veľa nedovoľovali a od 46. minúty viedli už 3:1, keď presilovku o dvoch hráčov využil Haščák - 3:1. Hostia sa nevzdávali, blízko k znižujúcemu gólu boli v presilovke v polovici tretej časti, ale gól nepriniesol ani efektný prienik Blackwatera v 51. minúte. Košičanom sa darilo držať dvojgólový náskok aj vďaka pozornému Habalovi. Hostia skúsili v 59. minúte hru so šiestimi hráčmi, viackrát zovreli súpera v obrannom pásme, no ďalší gól už diváci nevideli.

Žilinčania rozhodli 11 sekúnd pred koncom

MsHK DOXXbet Žilina – MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Góly: 19. Beránek (Matejka, Hvila), 20. Bárta (Balej, Jankovič), 38. Hvila (Bagin, Matejka), 60. Kučný (Hvila, J. Ručkay) - 2. Rich. Huna (Rób. Huna, Nádašdi), 36. Vybíral (Števuliak, Piatka), 41. Piatka (Oško, Števuliak). Rozhodovali: Jonák, Müllner – Šefčík, Kacej, vylúčení: 3:5 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 502 divákov.

MsHK DOXXbet Žilina: Horčička – Kučný, Jankovič, Žilin, Bagin, Kučný, Matejka, Piegl, Mendrej, Pastor – Balej, J. Ručkay, Bárta – Rud. Huna, Surovka, Jenčík – Hvila, Síkela, Beránek - Ondruš, Dom. Rehák, Hrazdíra
MHk 32 Liptovský Mikuláš: Kislicin – Mezovský, Nádašdi, Kuráli, Suchý, J. Nemec, Korím, M. Bača, Fereta – Kriška, Rich. Huna, Rób. Huna – Uram, Lištiak, J. Sukeľ – Števuliak, Piatka, Oško – Žiak, Uhrík, Vybíral

Žilinčania v krajskom derby inkasovali už po 102 sekundách, keď sa po spolupráci bratskej dvojice Hunovcov v presilovke presadil pri ľavej žrdi Richard. V 4. min. mohol vyrovnať Bárta, ktorý zachytil rozohrávku hostí, ale jeho strela zazvonila na konštrukciu Kislicinovej bránky. Hral sa vyrovnaný hokej, šance boli na oboch stranách, ale brankári veľmi veľa vážnej práce nemali. V závere tretiny však domáci za 49 sekúnd otočili stav, keď sa najskôr v páde presadil český útočník "vlkov" Beránek a o chvíľu aj prudkou strelou jeho krajan Bárta

V druhej sa hralo svižne, prerušení bolo málo a hokej mal dobré tempo. V prvej polovici prostrednej tretiny hrali domáci trikrát presilovku, no početnej výhode domácich Liptáci odolali bez inkasovaného gólu. Ani jeden z tímov nemal prevahu, aj keď korčuliarsky boli na tom hostia o čosi lepšie. V 36. min. však Liptáci predsa len vyrovnali, keď pri signalizovanom vylúčení Števuliak prihral spoza Horčičku medzi kruhy a úplne voľný Vybíral brankára Žiliny prestrelil. Hostia sa však z vyrovnaného stavu netešili dlho, pretože "vlci" v 38. min. konečne využili presilovku a zásluhou strely švihom z hokejky Hvilu išli opäť do vedenia.

Už v 48. sekunde tretej časti hry však zásluhou akcie Oška a dorážky Piatku Mikulášania opäť vyrovnali. Oba tímy hrali rýchlo, útočne, snažili sa strhnúť vedenie na svoju stranu, ale šancí bolo málo, a ak sa aj vyskytli väčšie, ako v prípadoch Krišku či Jankoviča, dokázali ich pozorní brankári na jednej či druhej strane zneškodniť. Vyrovnaný zápas smeroval do predĺženia, ale v závere sa domácim podarilo hostí uzamknúť nadlho v ich obrannom pásme a 11 sekúnd pred koncom strelou od modrej rozhodol o tesnom víťazstve Žiliny český obranca Jiří Kučný.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!
(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik