Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.10.2018 13:57 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Herečka Pauhofová si buduje vlastné hniezdočko: Stavia bez povolenia?!

Z herečky developerka! Táňa Pauhofová (35) získala darovacou zmluvou dom, ktorý patril jej zosnulému dedkovi Jozefovi. Nenápadná nehnuteľnosť, ukrytá v spleti ihličnanov, je už minulosťou.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Do lukratívnej bratislavskej štvrte totiž nabehli robotníci a pomocou ťažkých strojov zrovnali chátrajúcu vilku so zemou. Pauhofová sa zrejme rozhodla konečne usadiť a vytvoriť si domov podľa svojich predstáv. Tánino nové hniezdočko už má položenú základovú dosku, ale zdá sa, že budúca pani domu sa mohla s radostnou správou akosi zabudnúť pochváliť príslušným úradom!

Pauhofová vyhrnula rukávy a rozhodla sa postaviť si svoj sen. Miesto na jeho realizáciu má viac ako nebeské. Zdedený domček po jej dedkovi Jozefovi, s ktorým dlhodobo žila a opatrovala ho, sa totiž nachádza na rozhraní Slavína, Kalvárie a Horského parku, teda azda v najlukratívnejšej časti Bratislavy. Pokojnú lokalitu tvoria luxusné vily, všadeprítomná zeleň a niet divu, že je vyhľadávanou adresou i ďalších celebrít.

Otvoriť galériu
Pôvodná nehnuteľnosť však ustúpila modernejším predstavám budúcej majordómky. „Robotníci dom zbúrali. Zostali len zá- klady, na ktoré pred pár dňami položili základovú dosku. Tá bude 28 dní schnúť a potom môžu pokračovať v práci,“ dozvedeli sme sa od miestnej obyvateľky pri stavenisku ohradenom plotom. „Povolenie na také veci musí mať,“ dodala. Viac informácií sme nezískali, keďže na mieste chýbala informačná tabuľa.

 

Zákon to však vidí inak a uvádza, že „stavenisko musí byť označené ako stavenisko s uvedením potrebných údajov o stavbe a účastníkoch výstavby“. Zaujímavé je, že neďaleko takisto stavajú a majitelia si túto povinnosť splnili vyvesením papiera na garáž. Nový Čas zisťoval, prečo tak Pauhofová neurobila, keďže jednému by mohlo napadnúť, či azda nemá problém so stavebným povolením.

Otvoriť galériu

Práve jeho číslo sa totiž okrem iného udáva na spomínanom oznámení. Starosta mestskej časti Staré Mesto Radoslav Števčík na náš podnet požiadal stavebný úrad o preverenie developerských chúťok herečky a o výsledku, či mu pod nosom nerastie čierna stavba, sľúbil informovať v pondelok. Rovnako sa vyjadrila aj jeho hovorkyňa Nora Gubková.

Odkaz starkému

Táni, ktorá hrá v divadle a nakrúca filmy a seriály u nás i v Česku, prirástol dedkov dom k srdcu. Jeho búranie preto muselo byť bolestivé. Pauhofová v ňom totiž mala oázu istoty a pokoja, kam sa rada utiekala. „Vyrastala som vo vojenskom drile, mama bola nesmierne prísna,“ uviedla v minulosti týždenníku Reflex. Vnučka so starkým mali, naopak, krásny vzťah.

„Bola to najvzácnejšia bytosť v mojom živote, môj maják, najväčší parťák, veľký vzor, ako prežiť abso­lútne naplnený život,“ povedala magazínu InVitro. Nečudo, že herečka svoje šťastie a krajšiu budúcnosť stavia práve na mieste, ktoré je späté s pánom Jozefom, ktorý zomrel po porážke v roku 2016.

„Dedko všetko liečil pohybom. A najväčším liekom bola preňho záhrada. Nech mal ­akékoľvek ťažkosti, keď si hodil na seba svoje montérky a sombrero, bol to presne on. Raz si to možno ­oblečiem aj ja a poviem: ‚Deduš, vidíš?‘“ vyznala sa v magazíne Pauhofová, ktorá na naše otázky včera nereagovala.

Stavbu treba označiť

Mojmír Plavec, tajomník Realitnej únie SR

V prípade výstavby platí, že stavebník je ju povinný realizovať v súlade so stavebným zákonom , vykonávacími predpismi a v prípade, že ide o stavbu alebo rekonštrukciu, ktorá si vyžaduje stavebné povolenie, tak aj v súlade s ním.

Stavebník má okrem iných povinností aj povinnosť stavenisko riadne označiť. Stavebný úrad spravidla vo vydanom stavebnom povolení určuje, akú údaje je potrebné uviesť na štítku - tabuli na stavbe.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Negotiation between Hungary and European Union. Hungarian and European flags in background.
Je demokracia Maďarov v ohrození? Europoslanci po obavách začali konať
Alojz Hlina
Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný
Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie