Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Nechutný incident vo Zvolene za bieleho dňa: Ronyho dostrieľali na balkóne!

Na jednom zo sídlisk vo Zvolene sa strieľalo za bieleho dňa! Terčom útoku neznámeho strelca sa stal psík Rony, ktorého jeho majitelia nechali chvíľu na balkóne. Keď sa vrátili z nákupov, svojho domáceho miláčika našli s krvavou ranou na hrudi.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Môžu hovoriť o šťastí v nešťastí, lebo ďalších šesť striel zo vzduchovej zbrane nezasiahlo nikoho iného a skončili v stene.

Poriadne šokovaná ostala najmä Zuzana Perlácová zo Zvolena. Keď sa vrátila z nákupu, v byte našla svojho zraneného psíka Ronyho. Okamžite s ním zašla k veterinárovi a až ten zistil, že jej Jack Russel má v tele brok. Incident sa odohral ešte v auguste.

Zuzana na sídlisku v byte na Študentskej ulici nechala behať štvornohého miláčika a pootvorila mu aj balkón. „Keď som sa po hodine a pol vrátila domov, Rony mal na hrudi krvavú ranu a nevládal chodiť. Netušila som, čo sa mu stalo, tak som s ním utekala k veterinárovi,“ opisuje rušné chvíle Perlácová. Zverolekár hneď povedal, že psíkovo zranenie pripomína strelnú ranu. Až röntgen ukázal, že Rony má v tele skutočne brok.

Otvoriť galériu

Mohol dostať až šesť rán!

 

Ďalší vypadnutý brok našla Zuzana na balkóne. Aby toho nebolo málo, v stene balkóna táto nešťastná žena objavila dokopy až šesť dier! Preto zavolala na políciu. „Muži zákona spísali výpoveď, odfotili diery a zobrali si projektil, ktorý zo steny vypadol,“ doplnila Zvolenčanka.

Pritom sama nesedela so založenými rukami. Spolu s manželom Jánom zisťovala, či niekto zo susedov počul streľbu, ktorá sa odohrala počas dňa. „Myslíme si, že sa strieľalo z jedného z dvoch panelákov vedľa nás, ktoré stoja kolmo k nášmu. Je to prekvapujúce, že niekto len tak bezhlavo strieľal na brešúceho psa. Veď mohol zasiahnuť aj človeka, nielen zviera,“ nechápe Perlácová, podľa ktorej sa na ich domáceho miláčika za osem rokov nikto nesťažoval.

Otvoriť galériu

Rony má brok dodnes v tele. Veterinár mu ho vyberať zatiaľ nechce, pretože operácia by bola riskantná a mohla by mu ešte viac ublížiť. „Odvtedy ho na balkón vôbec nepúšťame. No nevieme si vysvetliť, kto to urobil a prečo,“ dodáva Zuzana, ktorá čaká na výsledky policajného vyšetrovania.

„V tomto prípade stále prebieha objasňovanie priestupku. Urobili sme viacero úkonov aj kroky z oblasti balistiky, ktoré je ešte potrebné expertmi vyhodnotiť,“ informovala nás hovorkyňa banskobystrickej polície Petra Kováčiková.

Môže to byť prísnejšie?

Od 1. septembra 2018 u nás platí novela zákona o veterinárnej starostlivosti, podľa ktorej zviera už nie je vec, ale živý tvor a cítiaca bytosť. K streľbe na psa však došlo skôr. „Aby sa tento priestupok mohol prekvalifikovať na trestný čin, museli by sa zistiť také nové okolnosti, ktoré by zvyšovali spoločenskú nebezpečnosť skutku,“ vysvetlil Marek Benedik, advokát.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, den

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!