Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.10.2018 09:55 | Správy | Domáce správy

Obvinení z vraždy Kuciaka a Kušnírovej pred sudcom: Čo prezradili na tajomnú prekladateľku?!

Povedia pravdu o poprave? Štvorica, ktorú polícia chytila a obvinila z úkladnej vraždy Jána Kuciaka († 27) a Martiny Kušnírovej († 27), sa postavila pred sudcu.

Fotogaléria
17
fotiek v galérii

Na niekoľkohodinovom vypočúvaní sa rozhodovalo o tom, či zostanú vyšetrovaní vo väzbe. NAKA po troch mužoch obvinila z vraždy aj Alenu Zsuzsovú (44), ktorá mohla byť podľa viacerých zdrojov údajne zapletená hlbšie do samotnej popravy.

Orgány činné v trestnom konaní do uzávierky nepotvrdili, že Alena je tou osobou, ktorá si u troch mužov vraždu objednala. „Môžeme potvrdiť, že v trestnej veci bolo osobe A. Z. vznesené obvinenie za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy formou účastníctva,“ povedala hovorkyňa prokuratúry Andrea Predajňová. Právnik rodiny Kuciakovcov Daniel Lipšic tvrdí, že účastníctvo sa môže chápať ako objednávateľ, návod, či iná pomoc. Podľa zdrojov Denníka N ju polícia z objednávky vraždy aj obvinila. Otázne však zostáva, kto stál na vrchole reťazca a či Alena nebola len možným sprostredkovateľom od zadávateľa. O Alene sa vie, že figurovala vo firmách s viacerými Talianmi, podľa susedov sa venovala tlmočeniu z taliančiny, medzi inými spolupracovala aj s kontroverzným podnikateľom Marianom Kočnerom.

Všetci štyria obvinení sa v nedeľu popoludní postavili pred sudcu Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici Romana Púchovského. Ten pred pár mesiacmi pustil na slobodu Kočnera s Ruskom v kauze zmeniek, keďže nevidel dôvod na väzbu, čo zrušil až Najvyšší súd. Postupne príslušníci NAKA priniesli najskôr podnikateľa Zoltána Andruskóa, bývalého vojaka Miroslava Marčeka a krátko nato aj hlavného podozrivého zo streľby v dome vo Veľkej Mači expolicajta Tomáša Szabóa, ktorý sa pred fotoaparátmi neskrýval. O pár minút v sprievode polície prišla aj Alena Zsuzsová, ktorá si tvár zakrývala v predklone dlhými čiernymi vlasmi.

 

Všetkým pritom hrozí doživotie. „V nejakej fáze možno budú mať motív rozprávať - ak chcú, aby sa ich trest v prípade odsúdenia začal číslicou, teda nie slovom doživotie,“ skonštatoval Lipšic. Všetci traja svoju vinu popierajú, Szabó mal podľa TV JOJ podať aj odvolanie voči obvineniu. Lipšic sa prikláňa k verzii, že vrahovia nepoznajú identitu objednávateľa a Alena môže byť len prostredníkom. „Zatiaľ to je neznáma osoba, objavili sa informácie o prepojení na talianske aj slovenské mafiánske skupiny,“ vysvetlil Lipšic v relácii Na telo s tým, že existujú dva motívy na vraždu. Či sa spomína aj meno Kočnera, nekomentoval. Lipšic dodáva, že vrahovia zrejme neušli do zahraničia preto, že neverili, že prípad sa vyšetrí a nemali dostatok peňazí.

 

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: mač, den

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Duchoňova dcéra má z filmu strach.
Foto
Dcéra Duchoňa († 35) má obavy z filmu o otcovi: Už sa stretla s režisérom! Čo jej naháňa strach?
(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia
Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...
(ilustračná foto)
Smutné správy: Zomrel významný dopravný dizajnér († 93)! Pozrite sa, čo navrhol
Expla si podali Junior a Marcel.
Foto
Expla si zobrali do parády Junior a Marcel: Chceš byť moderátor Fun rádia? Natri mu chrbátik!
Ilustračné foto
Preskočilo jej? Žena prišla do banky s mŕtvolou! Odpadnete, keď zistíte, čo tam robila
(ilustračné foto)
Desivé varovanie z USA: Maskuje Čína tajné vojenské operácie?! Neuveríte, čo tvrdí šéf NASA
Ruský prezident Vladimir Putin.
Problémy v živote Putinovej exmanželky? Úrady zasiahli proti jej partnerovi! S týmto sa môžu rozlúčiť
Poľský prezident Andrzej Duda sa stretol s Donaldom Trumpom.
Foto
Súkromné stretnutie Trumpa a Dudu: Spoločná večera! O čom išlo?
Volodymyr Zelenskyj.
Slová, ktoré chcel Zelenskyj počuť: Ukrajina má dôvod na radosť! EÚ by im mala poskytnúť urgentnú pomoc
Ilustračné foto
Foto
Úrady vydali najvyššie varovanie: Tisíce ľudí evakuujú! Krajine hrozí NIČIVÝ jav