Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.11.2018 07:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Hviezda Tvojej tváre Ivana Regešová: Namiesto kariéry odišla hrať do barov

Pochádza z dedinky Diviaky nad Nitricou v okrese Prievidza. Účinkovala ako speváčka v Let’s Dance, mihla sa v Chart Show. Potom sa sčista-jasna objavila medzi celebritami v šou Tvoja tvár znie povedome.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Ivana Regešová (34) je príjemným prekvapením markizáckeho projektu. Okrem iného nám prezradila aj to, prečo bola vždy čiernou ovcou.

Keď sa medzi účinkujúcimi šou Tvoja tvár znie povedome objavilo meno Ivana Regešová, málokto vedel, akú tvár si má pod menom predstaviť. Netreba sa čudovať, Ivanu naozaj poznal len málokto, hoci pred časom bola súčasťou tanečnej relácie Let’s Dance a objavila sa aj v Chart Show.

Dnes ju už poznajú ako vynikajúcu speváčku, ktorá sa spolu s ostatnými súťažiacimi zmení každú nedeľu večer na markizáckej obrazovke na spevácku hviezdu. „Išla som do toho ako speváčka, až neskôr mi došlo, že to nie je až taká spevácka súťaž, ale že je to šou, kde majú moji hereckí kolegovia možno trochu výhodu. Nečakala som, že to bude také náročné, myslela som si, že tanec i herectvo mi pôjdu ľahšie. Je to pre mňa výzva,“ priznáva brunetka, ktorá v minulosti spievala v zahraničných tanečných baroch a tiež na zaoceánskych lodiach.

 

Cesta do šou

Ivana si myslí, že slovenskí diváci ju nepoznajú hlavne preto, lebo bola dlho v zahraničí. „Vrátila som sa domov pred štyrmi rokmi. Stala som sa sólistkou Orchestra Gustáva Broma, účinkujem tam dodnes,“ vraví Ivana, ktorá má skúsenosti aj s filmovou tvorbou. „Dabovala som rolu pani Pottsovej v disneyovke Kráska a zviera,“ prezrádza mladá žena, ktorá spievala už ako malé dievčatko v kresťanskom zbore.

„Moji rodičia ma prihlásili do detských speváckych súťaží. Keď som začala zbierať prvé miesta, povedali si, že by to mohla byť moja cesta. Všimla si ma učiteľka spevu z ľudovej školy umenia a odtiaľ bol len krôčik ku konzervatóriu,“ vysvetľuje cestu k speváckej dráhe Ivana, no vzápätí prekvapí, keď povie, že speváčkou nechcela byť. „Rodičia však mali iný názor, rozhodli, že talent vyhráva a musím ho rozvíjať.“

Otvoriť galériu

Čierna ovca

Ivana sa na konzervatóriu učila klasický – operný spev. „Keďže som chcela spievať pop, odišla som do zahraničia. Pani učiteľke na konzervatóriu a ani mojim rodičom sa to veľmi nepozdávalo, populárna hudba sa absolútne bila s klasickou. No vždy som bola čierna ovca, rebelka a potajomky som spievala s kapelami na koncertoch, plesoch a iných podujatiach. Pochopiteľne, vždy sa to prevalilo a za trest som v škole prepisovala noty,“ smeje sa speváčka.

K populárnej hudbe ju to stále ťahalo a keď si ju vyhliadla istá kapela, v devätnástich s ňou odišla do zahraničia. Sedem rokov pôsobila v európskych mestách v hotelových baroch a v tanečných lokáloch. Napokon, ako sama vraví, akoby za odmenu prišli lode. „Videla som celý svet, za čo ľudia platia ohromné peniaze. Navštívila som 111 krajín, všetky kontinenty. Najväčším zážitkom bola Antarktída, Aljaška či Kamčatka,“ nadchýna sa.

Na otázku, či sa rodičia o dcéru nebáli a či nemali predsudky, sa na chvíľu zamyslí a odpovie: „Možno aj mali, ale skoro pochopili, že aj tak si spravím, čo chcem. Aj keď mali obavy, vždy som ich uchlácholila - nebojte sa, bude to fajn. Moja rokerská duša si presadila svoje. A bolo to tak vo všetkom,“ povie jednoznačne Ivana, ktorá v šou Tvoja tvár znie povedome pôsobí veľmi sebavedome, akoby sa s televíznymi kamerami priatelila už oddávna. „No vidíte, pritom som veľmi veľká trémistka. Myslím si, že nemám príliš veľké sebavedomie, keďže sa to snažím zakrývať maskou, môžem vyzerať sebaisto. Asi nie je dobré v dnešných časoch sociálnych sietí ísť s pravou tvárou na trh. Neprajní ľudia vám to hneď zrátajú. Som citlivka a asi by som nezvládla, keby to ľudia zistili. Ľudia v mojom okolí, ktorí ma skutočne poznajú, vedia, aká som a to je najdôležitejšie,“ myslí si Ivana, ktorá má ešte o päť rokov mladšieho brata Petra. „Je umelecký rezbár, talent zdedil po starom otcovi.“

Otvoriť galériu

Trapas na lodi

Ivana sa pozná s mnohými známymi osobnosťami. S niektorými sa zoznámila dosť bizarne. „Počas pôsobenia na zaoceánskej lodi som raz prišla do šatne a vidím, že kolegovia z kapely sa fotia s postarším pánom. Očakával asi, že sa s ním tiež budem chcieť odfotiť. Ja som ho však len pozdravila a išla som preč. Neskôr som sa pýtala kolegov, kto to bol. Zostali na mňa zízať ako na mimozemšťana: Ty nevieš, kto je Gojko Mitič?! Vysvetlili mi, že je to nemecký herec srbského pôvodu, ktorý hral v 60. rokoch vo vinetouovkách a indiánkach. Vygooglila som si ho, aby som bola v obraze, a hneď som napísala mamine, kto je na lodi. Poprosila ma, aby som pre ňu vypýtala autogram, pretože bola jeho veľká fanúšička.“

Keď sa na druhý deň s Gojkom stretla pri obede, ospravedlnila sa, že ho hneď nespoznala. „Povedala som mu, že moja mama je jeho veľký fanúšik a v mladosti bola doňho zamilovaná! Bol zjavne sklamaný, že som doňho nebola zamilovaná ja,“ smeje sa Ivana, ktorá rozhovor napokon ešte zaklincovala.

Aby si zachránila reputáciu, prezradila mu, že si googlila jeho staršie fotky. „Chcela som mu polichotiť a povedala som mu, že vtedy vyzeral fantasticky! Takýto trapas som vyrobila,“ vzdychne si s úsmevom a dodá, že s Mitičom sa skamarátili a dodnes sú v kontakte. „Prezradil mi, že bol dobrý kamarát s hercom Jozefom Adamovičom († 74), s ktorým v roku 1966 natočili film Synovia Veľkej medvedice.“

Atraktívna žena, za ktorou sa muži radi obracajú, svoju životnú lásku ešte nestretla. „Som slobodná, bez priateľa,“ povie, no nám neunikne záhadný úsmev. Spýtame sa, ako je to s rečami o tom, že má blízko k spevákovi Tomášovi Bezdedovi. „Sme kamaráti, veľmi dobre si spolu rozumieme, chystáme aj spoluprácu. Tomáš je zlatý, sympatický chlapec, ale viac v tom nehľadajte,“ povie tajuplne. Tak nehľadáme...

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas Nedeľa, Marika Eisler Studeničová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Tunisia. Djerba island. Guellala village
Mrazivý objav: Pri pobreží obľúbenej dovolenkovej krajiny našli mŕtve telá
Peter Pellegrini
Aktualizované
Zmeny vo fungovaní Fondu na podporu umenia: Hlas chce prísť v koalícii s návrhmi
(ilustračná foto)
Počasie sa zbláznilo, bude SNEŽIŤ: V týchto krajoch platí výstraha!
Do Slava na motorke narazilo auto, prežil zázrakom.
FotoVáš Tip
Desivá nehoda na Považí: Slavov prvý výjazd na motorke skončil takmer tragicky! Čo mu zachránilo život?
Ondrej Lunter.
V Banskobystrickom kraji končia dve ambulancie: Hrozí urgentný nedostatok lekárov!
(ilustračné foto)
Inšpekcia zobrala súkromníkovi 3 tigrov! Znepokojivé, čo je za tým
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová.
Šimkovičová o detailoch STVR: Čo deklaruje nový názov a takto vznikne rada!
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Pri zmene RTVS skončí aj šéf Machaj: Premiér tvrdí, že návrh schválil i prakticky bez pripomienok
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Rozbili česko-ukrajinský gang! Narobil obrovské škody: Neuveriteľné zárobky
V okrese Veľký Krtíš vyhlásil v piatok 1. septembra 2023 okresný úrad mimoriadnu situáciu pre nárast neregulárnej migrácie.
Samosprávam preplatia výdavky za cudzincov: Pôjde o sumu takmer 100-tisíc eur
Business people shaking hands in the office. Photo of one cheerful businessman and one happy businesswoman handshaking across the table.
Obzeráte sa po novej práci? Na tomto mieste v Bratislave to môžete skúsiť!
Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Mimoriadna situácia na Horehroní: Nevyzerá to priaznivo! Znepokojivé správy o lykožrútoch