Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.09.2018 21:15 | Šport | Hokej

Fanúšikovia odchádzajú zo Slovana sklamaní: Zápas vyzeral úplne inak, ako skončil!

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali vo štvrtkovom domácom zápase v Kontinentálnej hokejovej lige s fínskym klubom Jokerit Helsinki 3:5, hoci ešte po druhej tretine viedli 3:2.

Zverenci trénera Vladimíra Országha nezvládli začiatok tretej časti, keď za nedôslednosti v obrane zaplatili tromi inkasovanými gólmi v priebehu necelých piatich minút. Slovanisti v zápase trikrát viedli, no nedokázali ho dotiahnuť do víťazného konca. Po prehre so Spartakom Moskva (1:4) tak neuspeli ani v druhom domácom stretnutí za sebou. V priebežnej tabuľke Západnej konferencie zostávajú so ziskom ôsmich bodov na predposlednom 11. mieste. Trojzápasovú domácu sériu zakončia sobotňajším duelom s HK Soči (17.00).
      
Slovan Bratislava - Jokerit Helsinki 3:5 (2:1, 1:1, 0:3)
Góly: 6. Červený (Taffe, Gelinas), 17. Švarný (Chipchura, Liška), 35. Sersen (Taffe) - 16. Jormakka (Manninen, Lepistö), 27. Manninen (Moses, Lepistö), 41. Anttila (Niemi), 45. Ikonen (Stollery, Manninen), 46. Manninen (Lepistö). Rozhodovali: Kuľov, Naumov – Kučava, Novikov (všetci Rus.), vylúčení: 4:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, 7190 divákov.

Slovan Bratislava: Štěpánek - Sersen, Gelinas, Grman, Meszároš, Schaus, Švarný, Klok - Řepík, Taffe, Virta - Sukeľ, Bailey, Červený - Liška, Chipchura, Rau - Lamper, Buc, Lunter

Jokerit Helsinki: Zapolski – Lepistö, Kivistö, Grant, Stollery, Lauridsen, Lööv, Räsänen – O'Neill, Norman, Joensuu – Jensen, Platt, Jormakka – Moses, Manninen, Ikonen – Anttila, Niemi, Mäki
      
Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu sa hral od úvodu svižný hokej. Domáci sa ujali vedenia v 6. minúte, keď využili hneď prvú presilovku v zápase - strieľanú prihrávku Taffea usmernil do siete Červený. Hostia kontrovali sériou šancí, pri ktorých sa vyznamenal brankár Štěpánek, najviac sa zapotil pri strele Normana. Jokerit vyrovnal rovnako v početnej výhode, keď sa ujala tečovaná strela Jormakku. Slovanisti nemali pred súperom zvučného mena žiadny rešpekt, využívali každú možnosť na streľbu a ešte v 1. tretine sa dočkali druhého gólu. V 17. minúte Švarný využil dobré clonenie pred brankárom Zapolským a strelou od modrej čiary poslal domácich druhýkrát do vedenia.

 

V druhej tretine tempo trochu opadlo, stále sa však bolo na čo pozerať. "Žolíci" z Helsínk druhýkrát vyrovnali v 27. minúte, keď do krížneho pasu Mosesa nastavil hokejku Manninen a zavesil pod hornú žŕdku. Slovan odpovedal rýchlou kombináciou a šancou Virtu, Zapolski bol ale na mieste. Domáci pálili z každej pozície a ukázal sa to byť správny recept. V 35. minúte po vyhratom buly prepálil hradbu tiel Sersen - 3:2. O pár momentov neskôr mal kapitán Slovana ďalšiu dobrú možnosť skórovať, tentoraz však zneškodnil jeho pokus Zapolski. V 37. minúte zahodil tutovku aj Klok, ktorý sa rútil sám na brankára hostí.

Sľubne sa vyvíjajúci scenár presekla 41. minúta, keď slovanistom pri ich vlastnej presilovke ušiel Anttila a v nájazde nedal Štěpánkovi šancu - 3:3. Domáci začali panikáriť v obrane a hráči Jokeritu zacítili šancu na obrat. Ten sa im aj podaril úspešne zrealizovať. V 45. minúte prestrelil Štěpánka z kruhu na vhadzovanie Ikonen a o necelú minútu neskôr prekvapil českého gólmana spoza bránky aktívny Manninen - 3:5. Zaskočení domáci hráči už nenašli sily na odpoveď. Jokerit im nedovolil prejsť kombinačne cez modrú čiaru a nahodenia na zadný mantinel nikam neviedli. Slovanu nepomohla ani záverečná power play bez brankára.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



O pohodlie havkáčov sa postará vyškolený personál.
Cestovanie so psom môže byť problémom: Spoločnosť našla riešenie! Havkáči sa budú mať ako v bavlnke
(ilustračné foto)
Muž, ktorý útočil mačetou v knižnici na Ekonomickej fakulte bol zneškodnený: Polícii bol páchateľ známy
Tyumen, Russia - January 21, 2020: TikTok and Facebook application  on screen Apple iPhone XR
Známa sociálna sieť unikla pokute len o chlp: Prečo sa Európska komisia obáva o bezpečnosť detí?
recycling Plastic in junkyard wait for recycling.The plastic  waste can  reused many times  ,decreased air pollution and greenhouse gases
Zatočí svet s plastami? V Kanade odštartovalo rokovanie: Odzneli tam slová do boja
Biely dom (ilustračná fotografia).
Ukrajina je o krôčik bližšie k sľúbenej vojenskej pomoci od USA: Pentagón je pripravený
Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť