Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.09.2018 06:50 | Správy | Domáce správy | Bratislava
Video

Veľký zásah elitných kukláčov v Kolárove kvôli vražde Kuciaka: Toto je zadržaný expolicajt Tomáš

Vo štvrtok ráno elitní policajti zatkli podozrivých z násilnej trestnej činnosti. Malo by ísť o podozrivých z účasti na vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Viete viac o veľkej akcii NAKA? Bývate v okolí? Ozvite sa nám na tip@novycas.sk alebo na telefónnom čísle 0918/620 001.


ONLINE:
ONLINE:
ONLINE: Zásah NAKA kvôli vražde Kuciaka
16:51

Online prenos zo situácie po zásahu NAKA v Kolárove sa končí. Ďalšie aktuálne informácie nájdete v spravodajstve Čas.sk.

16:14

Jedného za zadržaných pred pár minútami odviedli v putách do bielej dodávky. Ako informujú Aktuality.sk, muž mal oblečenú mikinu a na hlave kapucňu. Malo by ísť o Tomáša Sz. Polícia vykonáva aj prehliadku osobného auta Citroën Berlingo.

15:06

O prípadnom väzobnom stíhaní zadržaných osôb v prípade by mal sudca pre prípravné konanie rozhodnúť najneskôr do pondelka (1.10.). Pre políciu a dozorujúceho prokurátora plynie od štvrtka rána 48-hodinová lehota na podanie návrhu na väzobné stíhanie. Keďže ide o závažný trestný čin úkladnej dvojnásobnej vraždy, tak od podania návrhu bude plynúť sudcovi pre prípravné konanie zase 72-hodinová lehota na rozhodnutie, či podozrivých pošle do väzby.

15:01

Zatknutie podozrivých z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej je podľa predsedu liberálov Richarda Sulíka (SaS) len začiatok. Zároveň verí, že v radoch polície sa nájdu aj slušní ľudia, ktorým na vyšetrení tejto vraždy záleží. "Slováci nemajú inú možnosť, ako veriť, že v závažnej veci si nikto nedovolí hrať politické hry. Trest si musí odpykať objednávateľ vraždy i ľudia s krvou na rukách bez ohľadu na názor vlády, ľudí médií či opozície," povedal Sulík.

14:59

Vládna strana Smer-SD oceňuje prácu vyšetrovateľov a zároveň vyzýva opozičné strany a ľudí, aby nechali policajtov pracovať. Agentúru SITA o tom informoval hovorca Ján Mažgút s tým, že najväčšia koaličná strana nebude na výkriky opozície reagovať. Podľa oficiálneho stanoviska je práca policajtov, ktorí vyšetrujú prípad dvojnásobnej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej z februára tohto roka, je oceneniahodná najmä preto, že sú pod tlakom médií, opozície či protestov iniciatívy Za slušné Slovensko. "Dnes je deň, keď chceme vyzdvihnúť prácu policajtov. Ich práca je oceneniahodná najmä preto, že pracovali na mimoriadne komplikovanom prípade, pod obrovským mediálnym tlakom, vulgárnymi útokmi opozície a atakov zo strany protestujúceho hnutia Za slušné Slovensko. Je obdivuhodné, že sa nenechali týmito útokmi a urážlivou atmosférou zo strany opozície zlomiť a dokázali sa sústrediť na jediné podstatné, a to je postaviť vrahov a objednávateľov pred spravodlivosť. Aj preto sa dnešným dňom nič nekončí, ale naopak, začína sa najťažšia časť ich práce. Aj preto vyzývame všetkých samozvaných odborníkov a opozičných krikľúňov, aby nechali políciu pracovať, aby dokázala toto vyšetrovanie doviesť do úspešného konca," uvádza sa v stanovisku strany Smer-SD.

14:47

Pre Smer-SD nemôže byť lepšia správa ako to, ak by boli vrahovia Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej vypátraní a následne potrestaní. V reakcii to povedal podpredseda poslaneckého klubu Smer-SD Miroslav Číž „Nestrannému pozorovateľovi musí byť úplne jasné, že ak niekomu vražda novinára Kuciaka (politicky) uškodila, bola to moja strana. Vražda zásadným spôsobom ovplyvnila politický priestor, k výmene predsedu vlády došlo aj v dôsledku tejto súvislosti. Takže akákoľvek správa, že sa to podarí vyšetriť, je pre nás pozitívna,“ povedal Číž.

14:42

Portál Aktuality.sk priniesol informáciu, že zadržaní Tomáš Sz. a Miroslav M. sú podľa miestnych obyvateľov v Kolárove známi ako „vybavovači problémov“.

14:33
14:33
14:32

Takto vyzerá zadržaný Tomáš Sz. z Kolárova.

14:14

Generálna prokuratúra SR sa nebude bližšie vyjadrovať k aktuálnym procesným úkonom. Uvádza sa to v reakcii GP SR k aktuálnym medializovaným informáciám o zadržaní osôb v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka. "Generálny prokurátor zároveň v tejto súvislosti žiada novinárov o zdržanlivosť pri informovaní, aby nedošlo k mareniu vyšetrovania, pretože eminentným záujmom, ako v minulosti deklaroval, je objasnenie tohto trestného činu a to vrátane jeho objednávateľa, resp. objednávateľov. Generálny prokurátor rovnako žiada zástupcov poškodených, aby sa vyjadrovali zdržanlivo," uviedla hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová. Keď to dôkazná situácia dovolí, bude prokuratúra informovať verejnosť, dodala.

14:04

Čas.sk z hodnoverného zdroja vo štvrtok popoludní získal informáciu, že policajti v Kolárove pri dnešnej akcii zadržali viac ako 6 ľudí.

13:36

Ak má polícia vrahov Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, tak je otázkou taktiky, ktorú zvolí, aby z nich dostala meno objednávateľa. V diskusnej relácii Tablet.TV to konštatoval publicista Juraj Hrabko a zdôraznil, že objednávateľ je dôležitý. "To je prvý postup, že máte toho, kto ten čin spáchal a on si potom už dobre rozmyslí, či bude spolupracovať alebo nebude spolupracovať," konštatoval.

 

"Je to dobrá správa, samozrejme, treba si počkať na výsledok, ale poukazuje to na to, že polícia, prokuratúra, vyšetrovacie orgány nespia, ale robia," zhodnotil Hrabko. "Koho majú, z čoho ich podozrievajú a či sa tie podozrenia potvrdia, sa musí ukázať v budúcnosti," upozornil s tým, že je viditeľné, že policajti na tom pracujú. "Ak to bude tak, čo sa teraz všetci nádejame, že majú tých pravých, tak veľká gratulácia, ale ešte nie je tomu koniec, treba byť aj opatrný," uviedol.

13:27

V každom prípade štvrtkový trestno-procesný úkon, ktorým je zadržanie ôsmich osôb v Kolárove podozrivých z úkladnej vraždy Kuciaka a jeho snúbenice, treba pokladať za výrazný a významný posun vo vyšetrovaní tohto prípadu. Domnieva sa bývalý dlhoročný šéf slovenských vyšetrovateľov a v súčasnosti vysokoškolský pedagóg Jaroslav Ivor. "Aj keď zaznievali mnohé kritické názory a poznámky k dĺžke tohto konania, určite sa dozvieme, prečo k tomu došlo až po takomto čase. Napriek tomu ja to považujem za významný posun. Vo všeobecnosti možno povedať, že pokiaľ ide o objasňovanie prípadu z hľadiska jeho páchateľa, tak sú také štyri základné stupne. To znamená podozrivý, obvinený, obžalovaný a odsúdený. Dostávame sa do prvého stupňa riešenia," povedal pre TASR Ivor.

13:16

"Vyzeralo ako policajné manévre," povedal muž, ktorý ranný zásah videl. "Jeden Kolárovčan vyšiel z domu a už ho aj brali kukláči. Videl som ako tiež zbalili nejakú ženu, ktorá sa objavila na ulici. Ľudia vravia, že policajti zobrali aj 10 ľudí, ktorí sa navzájom ani nepoznali. Sme z toho zmätení, nevieme, či sa skutočne podieľali Kolárovčania na tej dvojnásobnej vražde, alebo sa len chce polícia ukázať," dodal Kolárovčan.

13:04

Plánovaný pochod Za slušné Slovensko sa v piatok uskutoční. Informovali o tom prostredníctvom tlačovej správy Juraj Šeliga a Karolína Farská z iniciatívy Za slušné Slovensko. Zároveň vyjadrili vieru v to, že dnešný ranný zásah polície bude skutočne viesť k dolapeniu páchateľa vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. "Musíme však stále pripomínať, že aj podľa vyšetrovateľov išlo o vraždu na objednávku, preto je pre verejnosť úplne kľúčové poznať meno objednávateľa vraždy. Ján a Martina boli zavraždení preto. že Ján písal o prepojení mafie a vládnych politikov. Stále sa musíme pýtať, kto túto vraždu objednal, prečo musel byť Ján umlčaný?" píšu v tlačovej správe.

Podľa nich je spoločný tlak potrebný až do momentu odsúdenia vraha a hlavne objednávateľa tejto vraždy. "Poznanie mien tých, ktorí objednali vraždu investigatívneho novinára, ktorého chceli umlčať, je kľúčové pre charakter Slovenska ako slobodného a demokratického štátu, kde vládne právo a nie mafia," dodali Šeliga a Farská.

12:56

Podľa informácií Sme bol zadržaný Tomáš Sz. nielen policajný vyšetrovateľ, pracoval aj v SBS. Do Kolárova podľa Sme prišiel pred niekoľkými mesiacmi a v dome býva s rodičmi.

12:39

Je dôležité, aby boli páchatelia vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej spravodlivo potrestaní, ešte dôležitejšie ale je, aby bol potrestaný aj objednávateľ. Uviedla to predsedníčka poslaneckého klubu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Veronika Remišová vo svojom statuse na sociálnej sieti po tom, čo polícia zadržala ľudí podozrivých z vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. "Ak sa páchateľov podarí odsúdiť, treba sa poďakovať celému vyšetrovaciemu tímu. Vidno, že tlak verejnosti na nezávislé a intenzívne vyšetrovanie mal veľký význam. Je dôležité, aby boli páchatelia spravodlivo potrestaní. Ešte dôležitejšie ale je, aby bol potrestaný aj objednávateľ," napísala.

12:21

Podľa informácií Aktuality.sk boli pri akcii zadržaní Tomáš Sz. a Miroslav M. Okrem nich zadržali osoby s iniciálami: K. J., R. M., T. A..

12:15

K zadržaniu podozrivých mali pomôcť i satelitné snímky americkej družice. "Boli to zábery z družice, ktorá sa zhodou okolností pohybovala v dobe vraždy nad miestom, kde boli obaja mladí ľudia zabití. Analýza pohybu osôb a áut pomohla odhaliť podozrivých," uvádza portál respekt.cz.

12:09

Vítame vás pri online prenose z mimoriadneho zásahu NAKA v súvislosti s vraždou Jána Kuciaka a Martiny Martiny Kušnírovej.

Informovala o tom polícia na sociálnej sieti.  V súčasnosti prebiehajú domové prehliadky a ďalšie procesné úkony v Kolárove (okres Komárno).  Podľa informácií tv.noviny.sk zadržali príslušníci NAKA na juhu Slovenska osem osôb, pričom jednou z nich mal byť Tomáš z Kolárova, ktorý v minulosti pracoval ako policajný vyšetrovateľ v Komárne. Polícia podľa portálu od 04.00 h monitorovala terén, na mieste lietal policajný vrtuľník, ulica, na ktorej k zásahu došlo, je uzavretá. 

Fotogaléria
19
fotiek v galérii

Podľa informácií Nového Času polícia zatkla podozrivých v súvislosti s  vraždou novinára Jána Kuciaka († 27) a Martiny Kušnírovej († 27).  Vo štvrtok popoludní nám hodnoverný zdroj potvrdil, že pri akcii v Kolárove bolo zadržaných viac ako 6 ľudí.

 

Právny zástupca rodiny Kuciakovcov Daniel Lipšic na sociálnej sieti vyzýva verejnosť, aby mala dôveru k doterajším výsledkom vyšetrovania. "Vo vyšetrovacom tíme boli a sú aj skúsení vyšetrovatelia a prípad dozorovali dvaja mimoriadne erudovaní prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry. Rozsah vyšetrovania, aj za účasti Europolu a iných zahraničných zložiek, bol bezprecedentný. Viem, že u nás vládne všeobecná skepsa k našim bezpečnostným orgánom, ale chcem požiadať o dôveru k výsledkom tohto vyšetrovania. Aj vďaka verejnému tlaku si už nikto nedovolil do jeho priebehu zasahovať," uviedol Lipšic.

Generálna prokuratúra (GP) SR ohlásila, že sa nebude bližšie vyjadrovať k aktuálnym procesným úkonom súvisiacim so zadržaním podozrivých z vraždy novinára a jeho snúbenice. ,,Záujmom generálneho prokurátora je objasnenie tohto trestného činu, a to vrátane jeho objednávateľa, respektíve objednávateľov," informovala hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová s tým, že chcú zabrániť mareniu vyšetrovania. Zároveň žiada zástupcov poškodených, aby sa vyjadrovali zdržanlivo. ,,Hneď ako to dôkazná situácia dovolí, bude prokuratúra informovať verejnosť," dodala. 

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: vd, mač, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii