Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.09.2018 20:31 | Prominenti | Zahraniční prominenti
Foto

Z Otecka Ameriky sexuálny predátor: Komika Billa Cosbyho odsúdili na 3 až 10 rokov väzenia

Americký komik Bill Cosby (81) bol odsúdený na tri až desať rokov väzenia za zdrogovanie a znásilnenie svojej niekdajšej priateľky v roku 2004.

Sudca ho v utorok okrem toho označil za sexuálne násilníckeho predátora. Cosbyho obhajcovia podľa agentúry Reuters oznámili, že sa proti trestu odvolajú. Sudca nariadil, že odsúdený musí na trest nastúpiť ihneď. Odmietol žiadosť o prepustenie na kauciu počas odvolacích konaní.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Porota už v apríli uznala Cosbyho vinným v troch bodoch obžaloby, okrem iného z omámenia a znásilnenia Andrey Constandovej v jeho dome na predmestí Filadelfie, za čo mu hrozilo až 30 rokov väzenia. Žalobcovia požadovali trest väzenia v dĺžke päť až desať rokov, zatiaľ čo obhajoba tvrdila, že by postačilo domáce väzenie. "Nastal čas pre spravodlivosť. Pán Cosby, toto všetko sa vám spätne zrátalo. Prišiel čas," povedal Steven O'Neill, ktorý predtým citoval z vyhlásenia teraz 45-ročnej Constandovej. Cosbyho zločin označil za "veľmi vážny". Constandová uviedla, že Cosby jej vzal "nádherný, mladistvý elán a rozdrvil ho".

Utorkový rozsudok znamená, že Cosby strávi za mrežami najmenej tri roky. Potom bude mať šancu na podmienečné prepustenie. Sudca v utorok Cosbymu tiež uložil pokutu vo výške 25 000 dolárov (vyše 21-tisíc eur) a nariadil mu úhradu súdnych nákladov. Rovnosť pred zákonom podľa sudcu neumožňuje odlišné zaobchádzanie s človekom podľa toho, kým je alebo bol. Obhajcovia sa snažili Cosbyho zatiaľ udržať mimo väzenia, pričom poukazovali aj na jeho krehké zdravie a slepotu. O'Neill poznamenal, že Cosby by mohol celkom reálne predstavovať nebezpečenstvo pre spoločnosť. Zabávač podľa tlačových agentúr neprejavil žiadnu viditeľnú reakciu a opustil súdnu sieň v putách.

Utorkové rozhodnutie sudcu O'Neilla označiť Cosbyho za sexuálneho predátora podľa agentúry Reuters znamená, že niekdajší miláčik publika bude musieť do konca života každý mesiac absolvovať konzultácie a u polície bude registrovaný ako sexuálny útočník, na čo budú upozornení aj jeho susedia a školy.

 

Cosby, predtým prezývaný "Otecko Ameriky", je prvou odsúdenou celebritou od prepuknutia kampane #MeToo namierenej proti sexuálnym prečinom. Zo sexuálneho zneužívania ho obvinilo ďalších viac ako 50 žien, ale väčšinou išlo o premlčané prípady. Constandová sa pôvodne s Cosbym v roku 2006 dohodla na mimosúdnom vyrovnaní, po desiatich rokoch bol ale prípad opäť otvorený. Cosby vzťah s Constandovou priznal, podľa neho ale táto žena so sexuálnym stykom súhlasila.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!