Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.09.2018 14:07 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Porotcovia Talentu ostali po vystúpení Gábora zaskočení: Slová plné bolesti do neba

Po jeho vystúpení sa ledva zmohli na slovo! Jedným z účinkujúcich v jojkárskej šou Česko Slovensko má talent je aj maliar-natierač a raper v jednej osobe Gábor Bokor (23).

Sebavedomý mladík pôvodom zo Šamorína totiž svojím umením slova uviedol porotcov doslova do nemého úžasu. Vlastnou hudobnou tvorbou a rapovým prejavom presným ako guľomet si vyslúžil obrovské ovácie aj od publika. Za jeho vycibreným talentom však stojí aj životná tragédia, ktorá chlapcovi dodnes nedá spávať.

Gáborovi Bokorovi otvára účinkovanie v talentovej šou dvere, ktoré doposiaľ zostali zatvorené. „Prišiel som sa zviditeľniť, aby sa moja hudba dostala medzi ľudí,“ povedal otvorene Novému Času mladík, ktorý sa v bežnom živote živí ako maliar a natierač. Hoci má iba 23 rokov, na svojej muzikantskej kariére pracuje už od svojich trinástich. A práve v tomto citlivom veku jeho život zasiahla obrovská tragédia, ktorá ovplyvnila aj jeho tvorbu. „Mal som najlepšieho kamaráta, bohužiaľ, v 15 rokoch zomrel,“ začal rozprávanie Gábor.

Ako dodal, snom jeho najbližšieho priateľa Petra Mezeia bolo ísť k moru, no keďže pochádzal z extrémne chudobnej rodiny, dostal šancu od svojich susedov a tí mu jeho želanie splnili. „Ako boli pri mori, Peťo tam dostal veľmi silnú chorobu a tá ho vzala,“ spomína si talentovaný raper so slzami v očiach. Nový Čas o tejto rodinnej tragédii informoval ešte v roku 2009. Jediný syn manželov Mezeiovcov dostal v Bulharsku zákernú chorobu, bakteriálnu meningitídu. Jeho stav sa neustále zhoršoval.

 

Otvoriť galériu
Previezli ho do nemocnice v Burgase, kde ho chcela navštíviť matka. Keď už plánovala do Burgasu vycestovať, zasiahla ju zdrvujúca správa. Oznámili jej, že Peter chorobe podľahol. Svoju bolesť dokázal raper Gábor vložiť do toho, čo miluje najviac na svete - do hudby. „Napísal som mu pesničku, musel som, toľko si určite zaslúži, to je najmenej,“ dodal Gábor, ktorý aj roky po tragédii ledva hľadá slová.

Vystupuje s hviezdami

Ako je však z umeleckého prejavu rapujúceho maliara zrejmé, na pódiu pred divákmi v šou nestál prvý raz. „Vystupoval som už s Majkom Spiritom, Čistým Chovom, Egom, Mojou Rečou, Benom Christovaom, ale robil som aj predkapelu Rytmusovi,“ hrdí sa Gábor, ktorý rozhodne nemá dôvod zostávať skromný pri najväčších menách slovenskej rapovej scény.

Ako sám prezradil, za peniaze z výhry by si zriadil vlastné nahrávacie štúdio či dokonca otvoril rádio zamerané práve na rapovú muziku. A z jeho vlastnej tvorby a triafania fráz na jeden takt zostala unesená aj porota talentovej šou. Speváčka Marta Jandová nešetrila slovami chvály. „Si hotový raper, ani neviem, čo tu robíš, ďakujem, že si prišiel.“ Obávaný porotcovský kat Jaro Slávik vidí budúcnosť Gábora Bokora celkom jasne. „No, vy už dlho maľovať nebudete,“ zhodnotil.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mrh, Lucia Špaňúrová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná fotografia).
Severná Kórea otestovala superveľkú hlavicu: Odpálila aj nový typ protilietadlovej strely
Na snímke nový tréner MFK Zemplín Michalovce František Straka.
František Straka chce zažiť novú výzvu: Z Michaloviec do Afriky?
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Tragédia v Keni: Záplavy a silné lejaky si vyžiadali desiatky životov
The dead body is seen lying on the ground behind a cordon tape.
Telo mladej ženy († 22) našli v opustenom kostole: Hrozivé, v akom stave bola! Svedok doteraz nevie spať
Ovplyvnia parlamentné voľby náš dosah na eurofondy? Toto môže urobiť Európska únia!
(ilustračné foto)
Rusi terčom útoku: Zahynuli dvaja ľudia!
Foto
Už to nevydržala! Krištofova manželka sa zastala hráčov z KHL: Odkaz všetkým neprajníkom
Robert Fico, Milan Majerský.
Foto
Pristane Majerský na Ficovu hru? Jeden zo zakladateľov KDH aj politológovia reagujú! TOTO mu radia
V košickej zoo sa v januári narodilo medvieďa matke Xene a otcovi Filipovi, kolektív ošetrovateľov ho pomenoval Ares.
Váš Tip
Medvedica v košickej zoo sa začala správať zvláštne: O chvíľu zistili, čo je vo veci!
(ilustračné foto).
Zvládnete diktát pre šiestakov? Otestujte sa, ako ste na tom s pravopisom
Bomb in Kobane in Syria
Útok na vojenskú základňu v strednom Iraku: Je to odveta Izraelu?
Ako by Huliaka a Kuffu potrestali exšéfovia NR SR?!
Foto
“Experti" Huliak a Kuffa: Jeden fúka dym na rastlinu, druhý chráni muchy! Exšéfovia NR SR reagujú