Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Manželka kandidáta na primátora Košíc: Bolestná spoveď o zneužívaní syna

Chcem len chrániť svojho syna! Júlia Polačeková sa rozhodla otvorene prehovoriť o obvinení zo sexuálneho zneužívania, ktoré podala na otca svojho maloletého synčeka Jaroslava Polačeka (41).

Tvrdí, že sa o politiku či kandidatúru manžela vôbec nezaujíma a záleží jej len na dobre malého Timonka (4). Jej muž všetky obvinenia odmieta. Trestné stíhanie vo veci vyšetrovateľ zastavil, rozhodnutie ešte nie je právoplatné.

Znenie Polačekovej trestného oznámenia sa objavilo na internete, o čom vraj nevedela. Následná medializácia ju šokovala. „Zaniká tu podstata, že riešim otázku sexuálneho zneužívania syna, a nie Polačekovu kampaň!“ myslí si ešte stále manželka kandidáta. Podľa jej slov nemala v pláne podávať trestné oznámenie. „Chcela som to oznámiť na rozvodovom konaní, čakala som na podklady odborníka. Pán Polaček však zámerne odďaľoval rozvodové konanie. Nemala som inú možnosť, ako podať neodkladné opatrenie na zákaz styku a s tým súvisiace trestné oznámenie. Nevedela som, že bude kandidovať,“ vysvetľuje Polačeková.

Otvoriť galériu
Čudné správanie synčeka?

 

Návrh na rozvod podal Polačekovej manžel v septembri 2017, od októbra spolu nežijú. „Rolu otca nezvládal, má veľmi veľa aktivít. O syna som sa starala sama,“ spomína Polačeková. Podľa nej sa o Timona začal interesovať až po tom, čo bol v nemocnici. „Súhlasila som, aby syn chodil k nemu na víkendy. Po návštevách som však začala u neho badať čudné správanie. Chodil od neho plačlivý a pomenoval, čo sa dialo. Konkrétne mi povedal o veciach s tým, že simuloval isté ritualizované správanie sexuálneho charakteru,“ prekvapuje Polačeková, ktorá nechcela veriť, že by expartner chlapcovi mohol ublížiť. „Detská klinická psychologička prišla na to, že syn bol s najväčšou pravdepodobnosťou sexuálne zneužívaný. Vydala aj potvrdenie súdu,“ vysvetľuje s tým, že doteraz chodí so synom na terapie.

Podľa nej je nariadené nové rozšírené súdnoznalecké posudzovanie a Timon sa s ním nechce stretávať. Nemá v záujme exmanželovi škodiť, ale chrániť bezpečie syna: „Politika ani kampaň ma nezaujímajú, zaujíma ma len syn.“

Bol na detektore lži

Jaroslav Polaček obvinenia popiera. „Nezúčastnil som sa na jednom pojednávaní. V ten deň som na súd poslal právničku s plnou mocou,“ bráni sa. Tvrdí, že chlapcovi nikdy neublížil a má zo spoločných chvíľ s ním množstvo videí. „Naposledy sme sa videli 3. februára 2018. Na chalupe sme robili pizzu pre jeho bratrancov. Nemyslím, že bol pri mne vystresovaný. Rozrušený bol možno od šťastia, že videl rodinu,“ presviedča Polaček.

Argumentuje tým, že má znalecký posudok, ktorý hovorí o zdravom a šťastnom dieťati. „Bol som aj na detektore lži. Potvrdil, že som žene neubližoval a o dieťa sa staral,“ približuje kandidát na primátora. Je presvedčený, že syn ho nechce vidieť preto, že je ovplyvňovaný matkou. „O chlapca mám stále záujem a stále som mal. Manželka mi pred rokom uniesla syna tak, že 6. októbra odišla k rodičom a nikdy viac neprišla. Nedvíha mi telefóny. Keď prídem, nik nie je v domácnosti, kde mám v zmysle rozhodnutí súdov vyzdvihnúť syna. Právnou cestou sa dožadujem svojho práva, nechcel som, aby moji politickí súperi urobili z môjho syna rukojemníka,“ uzavrel Polaček.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, ee

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Pesničková súťaž Eurovízia bude prebiehať 7. až 11. mája.
Obľúbená Eurovízia je za dverami: Švédsko chce byť pripravené na najhoršie, drsné opatrenia
Predavčaka sedí v obchode počas výpadku elektrickej energie v ekvádorskej metropole Quito v utorok 16. apríla 2024.
Foto
V Ekvádore majú už víkend: Sú bez elektriny, z krajiny hlásia problém za problémom
Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie.
Slovan má údajne záujem o slovinského zakončovateľa: O šikovného útočníka sa zaujíma aj Bazilej
Exsiskár Beňa priznáva odovzdanie 20 000 € Pčolinskému.
Aktualizované
V Afrike zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS: Odsúdený bol už aj v minulosti! Čo sa stalo tentokrát?
Švajčiarsky parlament zakázal používanie nacistických symbolov.
Tlak z Európy ich donútil konať: Švajčiarsko zakázalo používanie nacistických symbolov
Fedor Flašík
Foto
Podnikateľa Fedora Flašíka nečakane previezli do Prahy! Rodina poskytla stanovisko
(ilustračné foto)
Za pomoc Ukrajine mreže: Ruskí agenti zadržali štyroch ľudí, pozrite sa, čo mali urobiť
Všetky štyri deti sú Jennine biologické.
Foto
Jej dvaja synovia sa narodili iba 24 dní od seba: Ako je to možné? Toto dokáže napísať len život
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a prezident Ruska Vladimir Putin.
Napätie sa dá krájať: Ukrajina zaútočila dronmi a raketami na ciele v Rusku a na Kryme
Predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Mike Johnson.
Aktualizované
Republikáni navrhli nové zákony o pomoci pre Ukrajinu a Izrael: Na stole je niekoľko noviniek
Mamička na prechádzke začula čudný zvuk: Keď sa pozrela do kočíka, zbledla od hrôzy
Working, Equality, Wages, Women, Paying
Novinka v právnej zmene pohlavia: Švédsky parlament schválil návrh zákona, cesta bude jednoduchšia