Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.09.2018 20:44 | Šport | Hokej
FotoVideo

Nitru privítal v Bystrici gólový tajfún: Bojovali však do poslednej sekundy

V predchádzajúcich deviatich vzájomných zápasoch 'barani' vždy zvíťazili a nebolo tomu inak ani teraz s jubilejným desiatym.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Po prvej tretine vznikla viac-menej otázka, či odídu Nitrania s debaklom, alebo aspoň s prijateľnou prehrou.

Domáci vleteli do zápasu ako uragán, snažili sa odčiniť potupnú prehru v Budapešti a konečne aj streliť gól v plnom počte, čo sa im v predchádzajúcich troch zápasoch nepodarilo.

HC'05 iClinic B. Bystrica - HK Nitra 6:5 (5:1, 1:3, 0:1)
Góly: 2. Zigo (Varga, Sýkora), 4. Šťastný (Sýkora, Surový), 4. Varga (Sýkora, Sloboda), 15. Gabor (Biro), 17. Asselin (Faille, Marshall), 28. Faille (Ďatelinka, Marshall) - 8. Bortňák (Mychan, Rapáč), 23. Buček (Morrison, Richard), 27. Richard (Buček), 36. Buček, 59. Morrison (Blackwater, Rais). Rozhodovali P. Stano, T. Orolin - Stanzel, Gajan, vylúčení 5:8, presilovky 2:1, v oslabení 0:0, 2512 divákov.
HC'05 iClinic B. Bystrica: Williams - Marshall, Ďatelinka, Kubka, Miller, K. Sloboda, Mihálik, Biro - Asselin, Faille, Šťastný - Sýkora, Zigo, Varga - Giľák, T. Surový, Tamáši - Török, Češík, Gabor - Kabáč
HK Nitra: Šimboch (15. Foltán) - McCormack, Mezei, Rais, Morrison, Versteeg, Rácz, Mir. Pupák, A. Sloboda - Lantoši, Slovák, Blackwater - Buček, Richard, Scheidl - Rapáč, Bortňák, Mychan - Fominych, Čaládi, Pätoprstý

Po štyroch minútach už viedli 3:0, v 64. sekunde otvoril skóre spred bránky Zigo, v 4. min pridal ďalší v presilovke po dorážke Šťastný a o 34 sekúnd neskôr gólovú smršť uzavrel Varga po presnej nahrávky od Sýkoru. Tréner hostí Stavjaňa si zobral oddychový čas a prišiel vhod, už v 8. min Bortňák zblízka znížil, Nitrania odrazu začali lepšie korčuľovať a srdnatejšie bojovať. Na ich škodu v 15. min prepadol puk po slabšej strele Gabora brankárovi Šimbochovi za chrbát, a to ešte predtým v 12. min Giľák trafil žŕdku, nechal sa vystriedať, no ani to nepomohlo. V 17. min Asselin z prvej po krížnej nahrávke od Failleho trafil v presilovke presne do odkrytej bránky a v prestávke si mohli domáci užívať jednoznačné skóre.

 

 V 23. min Buček trafil presne do odkrytej bránky a vniesol do zápasu väčšie napätie, najmä keď sa nechali domáci dvakrát za sebou vylúčiť a pri tom druhom v 27. min aj pykali. Po dorážke Richarda už viedli len o dva góly, no nie dlho, iba 97 sekúnd, keď sa strela Ďatelinku odrazila od zadného mantinelu rovno pred skórujúceho Failleho. V 36. min najskôr Giľák trafil žŕdku, no z protiútoku Buček premenil samostatný nájazd a opäť čiastočne vrátil Nitru do zápasu. Od 37. min nevyužili domáci vyše minútovú presilovku o dvoch hráčov a cestu k víťazstvu si skomplikovali. V tretej tretine len márne hľadali hostia recept na prekonanie domácej obrany, navyše sa nechali aj vylučovať. Kontaktný gól strelili až pri power play vďaka Morrisonovi strelou od modrej 1:29 min pred koncom, no na vyrovnanie pri pokračujúcej hre bez brankára už čas nemali.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej