Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.09.2018 16:59 | Správy | Domáce správy

Chystáte sa na Bielu noc? Rezervujte si najlepšie miesta, z ktorých budete mať nezabudnuteľný výhľad

Už najbližšiu sobotu rozžiari ulice nočnej Bratislavy obľúbený multižánrový festival Biela noc.

A návštevníci si budú môcť pozrieť umelecké diela nielen z perspektívy chodcov ale aj z výšky. Postará sa o to opäť VÚB banka, ktorá pre obrovský záujem z minulého roka otvorí tentokrát brány svojej centrály na dlhší čas. Možnosť online rezervácie ďalších vstupov na 23. poschodie spustí v stredu o 9:00.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Vyhliadková miestnosť v centrále banky na Mlynských nivách je orientovaná na historické centrum Bratislavy a počas Bielej noci si bude môcť pohľad naň vychutnať aj široká verejnosť. Pre vstup je však potrebné si vopred rezervovať presný čas tu. „Keďže je o možnosť vyviezť sa na naše 23. poschodie obrovský záujem, rozhodli sme sa tentokrát vyhliadku predĺžiť. Naša banka bude pre ľudí otvorená už od 17-tej hodiny a vyhliadky potrvajú až do druhej hodiny v noci. Tešíme sa, že návštevami VÚB-čky týmto pádom začína program Bielej noci práve u nás,“ hovorí riaditeľka marketingu VÚB banky Martina Hrivnáková.

Prvá vlna rezervácie prebehla v piatok minulý týždeň. Pre mimoriadne veľký záujem sú však pripravené ďalšie voľné termíny. Ďalšie časenky budú k dispozícii na stránke 26. septembra o 9:00. Príjemnou novinkou tento rok bude aj sprístupnenie bezplatného parkovania v rámci predného parkoviska pred centrálou banky. Pre zaregistrovaných návštevníkov na výhľad bude k dispozícii od 16:30 do 2:30 h.

 

Banka ako súčasť umenia

Centrála banky je významnou stavbou modernej architektúry hlavného mesta a ako jedna z mála budov využíva svetelný dizajn už vo svojej pôvodnej architektúre. Vežu vysokú viac než 88 metrov čaká počas Bielej noci ďalšie optické rozšírenie vďaka inštalácii SKY FLOWERS z dielne umeleckého zoskupenia BN Label. Dvadsaťštyri otočných svetelných hláv kopírujúcich jej architektonické tvary vytvorí novú perspektívu nazerania na túto jedinečnú budovu. Návštevníci Bielej noci si tak budú môcť už z diaľky vychutnať monumentálnu svetelnú hru na oblohe v podobe "nebeských kvetov".

Naša podpora smerovala aj do zabezpečenia inštalácie Submergence medzinárodnej skupiny umelcov, ktorí tvoria pod označením Squidsoup. Na nádvoriach bratislavskej Starej radnice a košickej Východoslovenskej galérie sa budú môcť návštevníci vďaka nej fyzicky ponoriť do záplavy svetelných bodov a zažiť neopísateľný pocit prepojenia skutočnej reality s tou virtuálnou,“ dopĺňa Martina Hrivnáková.

Najväčší festival súčasného umenia, ktorý zavíta koncom mesiaca do Bratislavy a následne 6. októbra do Košíc, sa spája s VÚB bankou ako jeho generálnym partnerom už štvrtý rok. Vďaka tomuto spojeniu pri organizácii Bielej noci vzniklo pre návštevníkov viacero aktivít, ktoré pomáhajú vylepšovať zážitok z magickej prechádzky. Napríklad aj praktická mobilná aplikácia uľahčujúca cestu za umeleckými inštaláciami, či suťaž na Instagrame s výzvou zdieľať svoje fotky z vysvietených metropol a hrať o atraktívne ceny.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Letecké spoločnosti reagujú na vyostrený konflikt medzi Izraelom a Iránom: Čo sa mení?
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Dara Rolins niesla záplavy veľmi ťažko.
Dara Rolins v centre šialených záplav v Dubaji: Taký EXTRÉM ešte nezažila
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta
(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči
Hikers on the Haiku stairs, otherwise known as Stairway to Heaven, on Oahu, Hawaii.
Počuli ste o Schodoch do neba? S ich návštevou sa môžete rozlúčiť: Za všetko môže bezohľadnosť turistov
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina vyšla s pravdou von: Zničili ruský bombardér! Súvisí to s nedávnou nehodou?
Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Úspech Jany Kirschner za hranicami: O takomto niečom môžu mnohí umelci len snívať!
Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali