Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.09.2018 22:59 | Šport | Futbal

Juventus zvládol zápas v Lige majstrov aj bez Ronalda, zaváhanie Manchesteru City

Futbalisti Realu Madrid uspeli v stredajšom domácom stretnutí 1. kola G-skupiny Ligy majstrov nad AS Rím 3:0. Góly víťaza uplynulých troch ročníkov dosiahli Isco, Gareth Bale a striedajúci Mariano.

V skupine s obhajcom trofeje je aj Viktoria Plzeň, ktorá remizovala na vlastnom štadióne s CSKA Moskva 2:2. Za českého šampióna chytal Matúš Kozáčik, v strede poľa nastúpil Patrik Hrošovský. Ďalší Slovák Roman Procházka chýbal pre zranenie. Cristiano Ronaldo videl pri debute v Lige majstrov v drese Juventusu Turín červenú kartu, jeho tím napriek tomu vyhral na ihrisku Valencie 2:0.

Real sa mohol proti semifinalistovi z minulej sezóny ujať vedenia veľmi rýchlo, Modrič vymyslel prihrávku do šestnástky na Isca, ktorému zabránil v skórovaní brankár Olsen. Bale neotvoril skóre z dorážky a Olsen si poradil aj s ďalšími pokusmi. Madridčania mali naďalej výraznú štatistickú prevahu a gólovo ju vyjadrili tesne pred prestávkou. Isco vystrelil z priameho kopu spoza šestnástky ponad múr a nedal šancu Olsenovi. V 58. minúte zvýšil Bale, ktorý si nabehol na ukážkovú prihrávku Modriča za obranu a zakončil krížnym pokusom k žrdi. V nadstavenom čase prikrášlil rezultát Mariano ďalším výstavným zakončením.

Hrdinom Plzne sa mohol stať Michael Krmenčík, ktorý vsietil oba góly domácich po centroch Limberského. Moskovčania však znížili po zmene strán, keď sa do streleckej listiny zapísal Fiodor Čalov, a v závere vyrovnal z jedenástky Nikola Vlašič. Kozáčik i Hrošovský absolvovali plnú minutáž.

 

Cristiano Ronaldo videl pri debute v Lige majstrov v drese Juventusu Turín červenú kartu. Dostal ju od nemeckého rozhodcu Felixa Brycha v 29. minúte zápasu H-skupiny na pôde Valencie po kontakte so súperom v šestnástke domácich. Portugalčan ani jeho spoluhráči nesúhlasili s verdiktom, Ronaldo ťažko niesol predčasný odchod do kabín a v útrobách štadióna ho utešoval aj bývalý hráč Juventusu Pavel Nedvěd. Turínčania sa napriek tomu dostali v závere úvodného dejstva do vedenia, Miralem Pjanič premenil jedenástku. Pjanič využil v 51. minúte aj druhý pokutový kop a zabezpečil hosťom triumf 2:0. Aj Valencia mala na konci k dispozícii penaltu, ale Parejo nedal. Manchester United uspel v druhom zápase "háčka" na ihrisku Young Boys Bern 3:0.

Futbalisti Šachtaru Doneck a TSG 1899 Hoffenheim remizovali v F-skupine 2:2. Hoffenheim otvoril v Charkove skóre už v 6. minúte. Jeho futbalisti vybojovali loptu na polovici ihriska, Florian Grillitsch potiahol protiútok, vymenil si ju s Bittencourtom a po nábehu do šestnástky preloboval padajúceho Pjatova v bránke Šachtaru. Pre Hoffenheim to bol historicky premiérový gól v hlavnej časti LM. Po takmer polhodine hry vyrovnal Ismaily individuálnou akciou z ľavého krídla. Nemecký tím sa vrátil do vedenia ešte pred prestávkou, keď sa hlavičkou po rohu presadil Haavard Nordtveit. Ukrajinské mužstvo vyrovnalo v záverečnej desaťminútovke riadneho hracieho času po druhý raz, striedajúci Maycon stanovil deľbu bodov strelou z diaľky iba päť minút po príchode na trávnik. Olympique Lyon uspel v tejto skupine na pôde Manchestru City 2:1.

Ajax Amsterdam zdolal v E-skupine na vlastnom štadióne AEK Atény 3:0. O výsledku rozhodol v druhom polčase, bezgólový stav sa prelomil vzápätí po zmene strán. Domáci po rohu vrátili loptu do pokutového územia, kde zblízka skóroval Nicolas Tagliafico. Ten istý hráč mohol neskôr v podobnej situácii zdvojnásobiť náskok, ale hosťujúci brankár Barkas zabránil ďalšiemu gólu. Ajax ho druhýkrát prekonal v 77. minúte, keď si striedajúci Donny van de Beek nabehol a zužitkoval center z pravej strany. Holandský tím pridal tretí gól v 90. minúte, opäť sa presadil Tagliafico. V ďalšom stretnutí "éčka" zvíťazil Bayern Mníchov v Lisabone nad domácou Benficou 2:0.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Americký prezident a prezidentský kandidát Joe Biden.
Stiahnu sa americkí vojaci z Iraku? Po 10 rokoch má dôjsť k dôležitej dohode
Peter Pellegrini, Zuzana Čaputová, Robert Fico.
Najdôveryhodnejší politik: Prieskum ukázal, komu Slováci veria najviac! Kto naopak, skončil na chvoste?
driving a car
Bratislavskí vodiči sa nepotešia: Početné zdržanie! S kolónami rátajte na týchto miestach
Ilustračné foto
Rekordná policajná razia: To, čo ich čakalo v dodávke, sa ešte nikdy nepodarilo nájsť
close-up of man holding knife smeared with blood and still dripping.
Útočník v Púchove dopichal muža takmer po celom tele! Napadnutý chlap prežíval nočný horor
(ilustračné foto)
Dovolenkári v TEJTO krajine zúria: Musia dokázať, že majú dosť PEŇAZÍ! Koľko eur musia mať?
Na ceste I/65 za obcou Kremnické Bane došlo k nehode kamióna.
Foto
Závažná nehoda za slovenskou obcou: Prevrátil sa kamión, cesta je neprejazdná!
Close up happy woman hugging man, holding keys from new first house, young family celebrating moving day, satisfied customers couple purchase real estate, mortgage and relocation concept
Chystáte sa kupovať nehnuteľnosť? Odborníčka radí: Pred veľkým rozhodnutím nezabudnite na TIETO otázky!
Traffic cones on road with electronic arrow pointing to the right to divert traffic and white car in distance
V Prešove rátajte s novými dopravnými obmedzeniami: Táto časť bola v katastrofálnom stave
Foto
Lašák pred MS zavolá ešte jednému brankárovi: Inak už nikto nepríde
Ilustračné foto
Z basy ušli väzni, odpadnete, ako to spravili: Jedného stále nenašli!
Okatá Linduška sa napriek neľahkej diagnóze teší zo života.
Foto
Linduška z Hlohovca trpí zriedkavým ochorením: Problémy s liekom! V ťažkej situácii pomáhajú dobrí ľudia