Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.09.2018 19:14 | Správy | Zahraničné správy

Kontroverzná kniha o Trumpovi je absolútny hit: Za týždeň sa predal už milión výtlačkov

Nová kniha od amerického investigatívneho novinára Boba Woodwarda "Strach: Trump v Bielom dome" sa stala najrýchlejšie sa predávajúcim titulom v histórii vydavateľstva Simon & Schuster. Za prvý týždeň od jej vydania sa predalo 1,1 milióna výtlačkov.

Podľa vyhlásenia vydavateľstva sa iba v prvý deň existencie predmetnej knihy na trhu - 11. septembra - predalo 900 000 kusov. Publikácia odhaľujúca vzťahy vo vnútornom okruhu administratívy prezidenta USA Donalda Trumpa vyšla v tlačenej i elektronickej verzii, ako aj v podobe audioknihy. Obrovský záujem o túto 357-stranovú publikáciu prinútil vydavateľstvo, aby pristúpilo už k 10. nákladu, pričom autorské práva sa predali do ďalších 24 krajín, informoval v stredu denník The Straits Times.

Kniha je zatiaľ poslednou z radu publikácií približujúcich verejnosti napätie v Bielom dome počas Trumpovho prezidentského mandátu; Trump nastúpil do funkcie minulý rok v januári.

Otvoriť galériu

Kniha ho zobrazuje ako človeka so sklonmi k vulgárnym prejavom a impulzívnym rozhodnutiam. Situáciu v Bielom dome vykresľuje ako chaos blížiaci sa k "administratívnemu prevratu" a "nervovému kolapsu" výkonnej zložky. Woodward v knihe založenej na rozhovoroch s vrcholovými poradcami prezidenta ďalej píše, že Trump chcel dať minulý rok zavraždiť sýrskeho lídra Bašára Asada, ale minister obrany James Mattis túto požiadavku odmietol.

 

Trump sa pokúsil knihu viackrát zdiskreditovať, označiac ju za "žart", "výmysel" a "útok" voči svojej osobe. Zvlášť kritizoval Woodwardove anonymné zdroje.

Bob Woodward (75) sa medzinárodne preslávil svojimi správami o afére Watergate (1972-74). Dosiaľ napísal 19 kníh o americkej politike, z ktorých sa 13 stalo bestsellermi. Na základe jeho knižného debutu Všetci prezidentovi muži z roku 1974 bol neskôr nakrútený rovnomenný film, ktorý získal troch Oscarov.

Otvoriť galériu

V uplynulých mesiacoch vyšlo viacero publikácií zameraných na kritiku Trumpovho výkonu prezidentskej funkcie. V januári vyšla kniha Oheň a síra od novinára Michaela Wolffa, v apríli vyšla kniha Vyššia vernosť od bývalého riaditeľa FBI Jamesa Comeyho a v auguste vydala knihu Nepríčetný Trumpova bývalá poradkyňa Omarosa Manigaultová Newmanová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke uprostred predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka na tlačovej konferencii počas volebnej noci v centrále hnutia.
PS má vyzývu Druckera a vládu: Dôvodom je reedukačné centrum v Bystričanoch
(ilustračné foto)
Foto
Momenty hrôzy za Holíčom: Muž mieril na autá zbraňou! Vydesení cestujúci zalarmovali políciu
Na snímke poslankyňa parlamentu SR Jana Bittó Cigániková (SaS).
SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve: Hovorí o vyhodených peniazoch
(ilustračné foto)
Prípad ako z akčného filmu: Polícia rieši nebezpečné prenasledovanie! Uf, z toho až mrazí
Foto
Mladá volejbalistka († 21) spáchala samovraždu: So záchranármi vypila čaj a potom skočila
Štefan Harabin, Tibor Gašpar.
Nezhodne sa koalícia na nominácii Harabina do Súdnej rady SR? Tibor Gašpar má obavy
(ilustračné foto)
Rusi tvrdia, že Západ sa zúčastňuje vojny na Ukrajine: Toto má byť DÔKAZ!
Rudolf Schuster dostal k jubileu pracovňu v Historickej radnici
Aktualizované
Rudolfovi Schusterovi udelili významné ocenenie: Ide o vôbec prvé v histórii
David Beckham a Mark Wahlberg riešia spor.
Hviezdna vojna: Beckham žaluje slávneho herca o 10 miliónov dolárov!
Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba
Kuleba potvrdil to, čo sa šepkalo: Ukrajina pristúpila k ráznemu kroku!
(ilustr.foto)
Vodiči, v Nitre si dávajte pozor: TU je cesta obmedzená zátarasami! Čo sa tam stalo?
Hana († 77) žila posledné roky v ústraní.
Foto
Skonala Hana Brejchová († 77): So sestrou sa zmieriť nestihla! Zvláštne, čo povedala jej neter