Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Diane sa po 15 rokoch vrátila nočná mora: Po leukémii si vypočula zdrvujúcu správu

Musí sa pasovať s ťažkým osudom. Diana Kollárová (19) zo Širokého (okr. Prešov) bojovala ešte ako malé dievčatko so zákernou chorobou.

Boj s leukémiou našťastie zvládla a podarilo sa jej plne začleniť do života. Dokonca patrí k najtalentovanejším študentom v regióne a ocenili ju cenou vojvodu z Edinburghu. Teraz sa však po 15 rokoch od nej šťastie znova odvrátilo a Diane diagnostikovali nádor na mozgu. Napriek obrovskému trápeniu sa snaží rozdávať radosť iným.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Mladú sympatickú východniarku začala leukémia trápiť, keď mala dva roky. „Pamätám si viaceré momenty prežité na onkológii v košickej nemocnici. Tie bolestivé, ale aj veselšie, ako sme s kamarátkami vyvádzali huncútstva, lebo sme tam boli najstaršie,” vraví statočná Diana (19), podľa ktorej sa však človeku viac vryjú do pamäti tie ťažšie momenty. „Na všetko si nespomínam, ale aj z toho, čo mi rozprávali kamaráti alebo sestričky, ktoré na mňa doteraz nezabudli, mala som aj zlé dni. Hlavne vtedy, keď som dostala veľkú dávku liekov. Ale väčšinou som to brala tak, že všetko bude v poriadku a onedlho pôjdem domov. Bola som tam vždy dva-tri mesiace, išla som na pár dní domov a potom znova späť. Trvalo to 2,5 roka,” prezrádza.

Významné ocenenie

 

Mladej dievčine však nikdy nechýbalo odhodlanie a životný optimizmus, preto sa rozhodla, že zabojuje o cenu vojvodu z Edinburghu. Rozhodla sa rozdávať radosť tam, kde je to najviac potrebné - malým hrdinom, ktorí zápasia s rovnakou zákernou chorobou. „V rámci výziev som sa rozhodla pomáhať malým onkologickým pacientom v Košiciach ako animátorka, lebo si spomínam, aké to bolo pekné, keď za nami chodili návštevy, aby nás rozptýlili. Písala som tiež články a tancovala latinskoamerické tance,” prezradila maturantka z Gymnázia bl. Pavla Petra Gojdiča v Prešove. Cenu sa jej podarilo získať a teraz je maturantka.

V škole to nadanej dievčine ide dobre a rada by študovala ďalej. Jej snom je stať sa žurnalistkou alebo herečkou. Medzitým sa však musí popasovať ešte s jednou ťažkou výzvou. „Lekári mi teraz našli nádor na mozgu. Ešte sa nevie, či je zhubný, alebo nezhubný. Podľa toho sa stanoví liečba. Ja však verím, že sa z toho určite dostanem,” uzavrela mladá študentka, ktorej bude pri náročnom boji pomáhať aj jej šťastná veselá povaha.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Peter Novotný, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto)
Kus žltého papiera vydražili za obrovskú sumu! Neuhádnete, čo je za tým
Tragédia na Spiši vzala život aj Lucke († 17).
Foto
Tragédia na Spiši: Otec Ľuboš prezradil, čo našli v mobile nebohej Lucky († 17)! Chytí vás za srdce, čo urobil potom
Svoje korene si nesmierne váži.
Foto
Vanessa Šarköziová sa za svoj pôvod nehanbí: Som hrdá, že som Cigánka!
Po nevídaných dažďoch vládla všade panika a strach.
FotoVáš Tip
Dubaj zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 75 rokov: Chaosu a katastrofe čelia aj uviaznutí Slováci!
Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva
(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí
Ilustračné foto
Viaceré komplikácie v doprave v Bratislave: Tu sa zrazili 3 autá! Kde všade sa zdržíte?
Duchoňova dcéra má z filmu strach.
Foto
Dcéra Duchoňa († 35) má obavy z filmu o otcovi: Už sa stretla s režisérom! Čo jej naháňa strach?
(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
Ilustračné foto
Dokedy nás bude trápiť mrazivé počasie? Slováci, pripravte sa: To vôbec nevyzerá dobre!
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia