Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Jakubko († 2) zomrel kvôli zápche v rukách matky: Výsledok vyšetrovania zúfalú Dagmar položil na kolená

Celých deväť mesiacov čakala na verdikt z Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou v nádeji (ÚDZS), že smrť jej milovaného Jakubka († 2) bude potrestaná.

Šetrenie v tejto veci je už na úrade skončené. Napriek tomu, že zúfalá mamička Dagmar (25) ešte nedrží v ruke papiere, kde je všetko čierne na bielom, už teraz vie, ako to dopadlo. Výsledok vyšetrovania ÚZDS zúfalú ženu položil na kolená.

Jakubko († 2) bol úplne zdravý a hravý chlapček. V novembri minulého roka sa však nevedel pár dní vyprázdniť a tak lekárka poslala s chlapčekom mamu do nemocnice do Dolného Kubína. „Bolo to to najhoršie, čo som v živote zažila. Kubko sa nemohol vykakať a zdravotný personál namiesto toho, aby sa o neho staral, tak mi nadával, že som nezodpovedná. Dali do neho šesť klystírov a Jakubka mi otrávili,“ hovorí nešťastná Dagmar (25), ktorá momentálne zažíva už druhý pád na samé dno. „Jakubko mi zomrel v náručí. Nikoho tam nezaujímalo, že už zvracia krv a stolicu, keby sa rozhýbali, tak dnes tu mohol byť so mnou,“ plače Dagmar.

Podľa pitevnej správy mal malý anjelik plné črevo stolice. „Bola to celková sepsa, čiže bol otrávený,“ opisuje mama, ktorá v tom čase podala aj podnet na Úrad pre dohľad na zdravotnou starostlivosťou. Šokujúce výsledy z Úradu po 9 mesiacoch Dagmar vyrazili dych. „Ešte nemám papiere v ruke, no už som podala sťažnosť. Dolnokubínska nemocnica má už v ruke výsledky, kde oni nepochybili. A ja sa pýtam, je normálne, že dieťaťu dajú šesť klystírov? Veď to by zabilo aj dospelého človeka,“ hnevá sa mama, no je odhodlaná ísť ďalej. „Dáme vypracovať znalecké posudky a počkáme si na výsledky. Následne budeme riešiť situáciu ďalej,“ dodáva.

 

"V prvom rade DONsP Dolný Kubín vyjadruje úprimnú ľútosť nad smrťou maloletého Jakuba P. Dolnooravská nemocnica však má za to, že pri ošetrovaní maloletého Jakuba splnila všetky povinnosti vyplývajúce zo zákona a zdravotná starostlivosť dieťaťu bola poskytnutá v najvyššej odbornej miere, čo okrem iného v konaní potvrdil aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou v Závere Protokolu o výkone dohľadu jednoznačne konštatoval,že zdravotná starostlivosť bola maloletému Jakubovi bola poskytnutá správne. Súčasne úrad konštatoval, že neboli pri výkone dohľadu zistené akékoľvek nedostatky v poskytnutej zdravotnej starostlivosti. Informácie, ktoré medializuje matka maloletého sa nezakladajú na pravdivých skutočnostiach a mylne informujú a zavádzajú verejnosť v pohľade na úroveň zdravotnej starostlivosti v DONsP Dolný Kubín v súvislosti s úmrtím maloletého dieťaťa. DONsP touto cestou žiada verejnosť, aby bolo rešpektované právo zamestnancov DONsP na ochranu pred neprimeranými zásahmi do ich súkromia a pred útokmi na ich odbornosť. Súčasne DONsP zvažuje podniknúť právne kroky na ochranu dobrého mena a povesti zamestnancov DONsP Dolný Kubín."  informoval advokát Michal Miškovič, ktorý zastupuje nemocnicu.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: šiš, roj, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Presov, Slovakia - August 13, 2014: People walking on main street in the center of Presov in Slovakia during cloudy day in summer 2014
Prešov sa tento rok poponáhľal: Počasie ho donútilo začať s rozsiahlou činnosťou skôr! Koľko to bude stáť?
Ilustračné foto
Obetiam domáceho násilia svitá na lepšie časy: Hlava štátu podpísala zákon, ktorý násilníkom nič nedaruje
Na nedatovanej snímke amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA) objekt, ktorý v marci 2024 poškodil dom na Floride.
Mužovi na Floride zničil dom čudný predmet z vesmíru: NASA musela vyjsť s pravdou von!
V meste Poprad rozkvitli tulipány.
FotoVáš Tip
Poprad zažil, čo už dávno nie: Táto nádhera prišla o 3 týždne skôr, pozrite si FOTKY!
Joe Biden so ženou Jill.
Bidenovci prezradili, koľko zarábajú: Jill, oplatí sa ti vôbec pracovať?!
A stock photo of a Police Line 'Do Not Cross' caution tape with a defocused police car with sirens flashing red and blue.
Hororové vyčíňanie v Austrálii: Z desivého incidentu je podozrivý aj 15-ročný chlapec
Líder eurokandidátky za PS Ľudovít Ódor naznačil, že Korčok by mal dostať slušnú ponuku.
Foto
Ódor naznačil záujem progresívcov o Korčoka: Nahradí Šimečku alebo si založí stranu?
Najvyššie prístupné miesto ponúka neuveriteľný výhľad.
Pozrite sa s nami na zrekonštruovaný skvost v Bratislave: Čo Michalská veža (ne)ponúka?
Filip Kuffa odmieta, že by porušil zákon.
Foto
Filip Kuffa čelí vážnym obvineniam: Ohrozuje štátny tajomník envirorezortu prírodu v národných parkoch?
Hana má v obľube prechádzky.
Hana Rapantová prezradila trik na bezchybnú kondíciu: TOTO o nej vedia aj kolegovia v rozhlase!
Momenty zo 7. kola Let's Dance.
Foto
Dychberúce momenty v Let's Dance: BOZK, ktorý nikto nečakal! Na Tine mohli všetci oči nechať
Ľudia v Teheráne útok na Izrael oslavovali.
Foto
Svet sa obáva vyostrenia konfliktu na Blízkom východe: Ako to vidí slovenský generál? Znepokojivé slová