Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Zdrvení rodičia Ninky († 6), ktorá zomrela v nemocnici, čakajú na spravodlivosť 5 rokov: Nečakaný zvrat

Radosť cez slzy. Rodičia Danka (44) a Ľubomír (48) Chuchelovci už nikdy nebudú cítiť skutočné potešenie zo života.

Pred piatimi rokmi im umrela ich milovaná dcérka Ninka († 6) v trenčianskej nemocnici. Príčína, kvôli ktorej prišla malá prváčka o život, znie neuveriteľne – zomrela na následky dehydratácie. Päť rokov rodičia nemôžu spávať, päť rokov dúfajú, že prejde pichľavá bolesť srdca. Na spravodlivosť už prestali veriť, keď sa stal zvrat, ktorý prišiel v čase takmer presne na deň na výročie smrti dievčatka.

Otvoriť galériu
Otrasný prípad sa stal pred 5 rokmi, kedy Ninku hospitalizovali v nemocnici v Trenčíne s črevnou virózou a domov sa už živá nevrátila. „Urobili niekoľko osudových chýb, aj keď sme ich prosili, aby jej dali viac infúzií, alebo aby jej dali antibiotiká. Ninka nebola vôbec monitorovaná, neskoro jej podali antibiotiká a bola dehydratovaná. Vždy, keď vidíme, ako rastú jej spolužiačky, láme nás to, sme na dne. Predstavujeme si, ako by vyzerala teraz, ako by sa smiala,“ utiera si slzy otec. Spolu s manželkou Dankou (44) chodia za milovaným dievčatkom pravidelne na cintorín. „Žijem len preto, lebo máme ešte dcéru Bibku, lebo s mužom čakáme na spravodlivosť. Ale už nikdy nebudem šťastná ako predtým,“ hovorí zlomene Danka. Päťročný kolotoč sťažností, odovolaní a pojednávaní sa zrejme čoskoro bude chýliť ku koncu.
Otvoriť galériu
Takmer presne na 5. výročie úmrtia Ninky totiž prichádza k nečakanému zvratu. „Prednosta detskej kliniky Pavol Šimurka sa pred mikrofónom priznal, že urobili chybu a že Ninka mala dostať viac infúzií. Podľa znaleckého posudku, ktorý máme, by prežila s istotou minimálne 80 percent, ak by jej zabezpečili starostlivosť, akú mali,“ hovorí otec Ľubomír. „Vo veci sa viac ako 4 roky vedie občianskoprávne konanie, v ktorom bude rozhodnuté v priebehu budúceho týždňa. Skutočnosti, ktoré sa aktuálne medializujú, nezodpovedajú známemu stavu veci a ani obsahu vykonaného dokazovania. Informácie sa nezakladajú na pravde a odborne nedávajú zmysel,“ povedala pre Nový Čas asistentka riaditeľa trenčianskej nemocnice Martina Holecová.

 

Prípad Ninky prevzala Generálna prokuratúra, ktorá sa celou vecou začala zaoberať. „Prokurátor Generálnej prokuratúry si vyžiadal spisový materiál od podriadenej prokuratúry a po jeho doručení vec preskúma a rozhodne o ďalšom postupe,“ uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. Rodičia sa obracajú na políciu s trestným oznámením na neznámeho páchateľa.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: šiš, roj, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!