Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.09.2018 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Dušan Cinkota musí po návrate z basy čeliť tvrdej realite: Strach o najbližších

Prežíva krušné chvíle! Vyzerá to tak, že Dušan Cinkota (47) nemá ani dva mesiace po prepustení z väzenia pokojný spánok.

Snaží sa dobiehať všetko, čo počas šiestich rokov za mrežami zameškal a svoj čas venuje milovaným. Hercovu radosť z faktu, že mu manželka Zuzana (32) onedlho porodí ich prvé vytúžené dieťatko, však zatieňuje zdravotný stav jeho otca Dušana (62). Čelí totiž ťažkej chorobe a Cinki sa netají tým, že aj keď je už na slobode, život mu neukazuje najpríjemnejšiu stránku. Návštevy nemocníc sa uňho pomaly stávajú dennou rutinou...

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Cinkota prežil v polovici júla jeden zo svojich najkrajších dní v živote. Po šiestich rokoch v chládku sa konečne opäť nadýchal čerstvého vzduchu ako slobodný človek. Po odsedení trestu za opakované drogové delikty chcel herec hodiť trpkú minulosť za hlavu. Netajil sa tým, že sa najviac teší na teplo domova, milovanú manželku Zuzanu a svojich drahých rodičov Dušana a Zdenku. Preto nečudo, že umelcove prvé kroky z basy smerovali práve za jeho rodinou v Banskej Bystrici.

Iba niekoľko dní po Cinkiho prvej návšteve u rodičov však vyšlo najavo, že ich zdravotný stav nie je práve ideálny. A to sa, žiaľ, najmä u jeho otca, dodnes nezmenilo. „Áno, je pravda, že ocko má zdravotné problémy, ale je to bojovník a verím, že môj návrat mu pomôže a vleje do žíl novú silu,“ povedal Novému Času Cinki s nádejou v hlase ešte v auguste. Je však zrejmé, že karta sa k lepšiemu zatiaľ neobrátila. „Máme behačky a starosti, som u rodičov v Banskej Bystrici, chodíme po vyšetreniach, otecko má stále zdravotné ťažkosti,“ zveril sa nám skrúšený Dušan pred pár dňami.

 

Plný nádeje

Nie je tajomstvom, že Dušan starší musel podstúpiť viaceré vyšetrenia u špecialistu. „Starý pán Cinkota chodieva na neurológiu v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici. Absolvoval tam vyšetrenia a na chodbe ševelil, že je dosť chorý a necíti sa dobre. Podstúpil tam aj CT vyšetrenie,“ povedal zdroj Nového Času, ktorý muža s aktovkou v ruke stretol na chodbách špitála.

Okrem útrap s ťažkou diagnózou otca sa však umelec musí momentálne sústrediť aj na fakt, že jeho tehotná manželka už čoskoro privedie na svet ich vytúženého prvého synčeka. „Zuzka tiež chodí po predpôrodných vyšetreniach, či však bude rodiť v hlavnom meste, alebo v Bystrici, ešte nevieme,“ dodal Cinkota, ktorý sa popri rodinných starostiach snaží vrátiť späť do pracovného kolotoča. „Pomaličky sa rozbieham, zatiaľ v dabingu,“ uzavrel. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, Lucia Špaňúrová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Jaroslava pred sudcom uviedla, že deti sú z Milana v strese.
Váš Tip
Mama z domu hrôzy hádže zverstvá na otca: Čo odhalil výsluch Jaroslavy a lekárska správa!
B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý
Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?
Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?