Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.09.2018 17:42 | Šport | Cyklistika

Sagan v 19. etape Vuelty bez pódia: Víťazom sa stal Francúz Pinot

Víťazom piatkovej 19. etapy cyklistických pretekov Okolo Španielska sa stal Francúz Thibaut Pinot.

Horskú trať z Lleidy do Andorry s dĺžkou 154 km zvládol jazdec stajne Groupama-FDJ v čase 3:42:05 h. Na druhom mieste so stratou päť sekúnd finišoval držiteľ červeného dresu Brit Simon Yates (Mitchelton–Scott), tretí skončil Holanďan Steven Kruijswijk (Lotto NL-Jumbo) so stratou 13 sekúnd na víťaza.

Slovák Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) prišiel do cieľa v poslednej skupinke jazdcov na 153. mieste so stratou takmer 26 minút.

Brit Yates zvýšil pred poslednou náročnou etapou svoj náskok na čele celkovej klasifikácie pred Španielom Alejandrom Valverdem (Movistar) na 1:38 min. Sagan figuruje priebežne na 120. mieste.

V rovinatom začiatku etapy sa pelotón dlho držal pohromade. Až po štyridsiatich kilometroch sa dostali dopredu Michal Kwiatkowski (Sky), Simon Clarke (EF Education) a Amanuel Ghebreigzabhier (Dimension Data). V balíku však išiel veľmi rýchlo Movistar a prvý z úniku sa vrátil do pelotónu Clarke. Deväťdesiat km pred cieľom únik zlikvidovali. 

 

Nový pokus predviedli Benjamin Thomas (FDJ), Tom Van Asbroeck (EF Education) a Jonathan Castroviejo (Sky). Odpojenie sa týchto troch jazdcov upokojilo situáciu v pelotóne a Movistar mohol byť spokojný, že dopredu sa nedostali nebezpeční jazdci. Z úniku sa odpojil Van Asbroeck, dvojica na čele stále pokračovala, no na cieľovom stúpaní Coll de la Rabassa (dĺžka 17 km; sklon 6,6 %) už nemali šancu.

Desať km pred páskou sa vredu sformovala silná štvorica na čele s lídrom celkového poradia Simonom Yatesom, ktorého dopĺňali Nairo Quintana (Movistar), Kruijswijk a Pinot. Onedlho sa odpojil Quintana, ktorý nezvládol vysoké tempo. Trojica si vytvorila pred prenasledovateľmi minútový náskok, ktorý im vydržal až do cieľa a v závere mal najviac síl Pinot, ktorý triumfoval s 5-sekundovým náskokom pred Yatesom. Valverde v stúpaní stratil, v cieli mal stratu vyše minúty.

V sobotu čaká cyklistov predposledná etapa z Andorry do Coll de la Gallina. Meria síce iba 97 km, no sú na nej viaceré náročné stúpania. Vuelta vyvrcholí v nedeľu v Madride.

Výsledky 19. etapy (Lleida - Andorra, 154 km): 1. Thibaut Pinot (Fr./ Groupama-FDJ) 3:42:05 h, 2. Simon Yates (V. Brit./ Mitchelton-Scott) +5 s, 3. Steven Kruijswijk (Hol./Lotto NL-Jumbo) +13, 4. Rigoberto Uran (Kol./EF Education First - Drapac), 5. Miguel Lopez (Kol./Astana), 6. Enric Mas (Šp./Quick-Step Floors) všetci +52, 7. Wilco Kelderman (Hol./Sunweb) +1:03, 8. Alejandro Valverde (Šp./Movistar) +1:12, 9. Tony Gallopin (Fr./Ag2r La Mondiale) +1:15, 10. Nairo Quintana (Kol./Movistar) +1:49, ... 153. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe) +25:59

Priebežné poradie po 19. etape: 1. Yates 76:44:41 h, 2. Valverde +1:38 min, 3. Kruijswijk +1:58, 4. Mas +2:15, 5. Lopez +2:29, 6. Quintana +4:01, 7. Pinot +5:22, 8. Uran +5:29, 9. Jon Izaguirre (Šp./Bahrain-Merida) 6:30, 10. Gallopin 7:21, ... 120. SAGAN 3:55:12

Bodovacia súťaž: Valverde 125 bodov, 2. SAGAN 99, 3. Dylan Teunus (Bel./BMC) 93

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Polícia obvinila piatich tínedžerov: Príde vám nevoľno, čo chystali!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Pokus o falšovanie výsledku amerických volieb: Trump ako spolusprisahanec?!
Už 8. júna rozhodneme o tom, kto sa prekrúžkuje až do Bruselu.
Kto je jasný favorit v eurovoľbách?! Prieskum ukázal, ktorá strana by mala hrať prvé husle
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Vzťahy USA a Číny sú napäté: Americký minister povedal to, na čo všetci čakali
Biely dom (ilustračná fotografia).
Odhlasovali zrušenie zákona, ktorý bol prijatý pred 160 rokmi! Prekvapí vás, čoho sa týka
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajinci, ktorých sa týka branná povinnosť, majú problém: Nové pravidlá
Eva Mišíková spomína na vyšetrovanie Černáka.
Foto
Exprokurátorka Mišíková o Černákovi: Akú má šancu na slobodu?! Aha, čo vylúčila
Otec Lucky - primátor Ľuboš Tomko je prezidentke nesmierne vďačný za podporu.
Foto
Pietna spomienka na zrazené dievčatá: Dojemné slová otca po strate milovanej Lucky († 17) vám zovrú srdce
Brat postrelenej kadetky Mišky preskočil plot Mikulca.
Foto
Brat postrelenej Mišky preskočil plot Mikulca: Sila, aký trest dostal! Tvrdé slová advokáta
Starostlivosť sa začína už v nemocnici, tam sa však nekončí... Trvá tisíc dní.
Pôrodné babice nahrádzali mamu už 500 deťom: Svoju pomoc sa chystajú rozšíriť!
Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby
Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?