Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.09.2018 21:20 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Filmový svet prišiel o legendu: Zomrel herec Burt Reynolds († 82)

Svet obletela smutná správa. Zomrel Herec Burt Reynolds.

Idol žien, vtipný človek a herec skonal podľa magazínu US Weekly v nemocnici na Floride, obkolesený rodinou vo veku 82 rokov. 

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Herec zomrel na zástavu srdca. Ako uvádza TASR, bol hviezdou v celej sérii filmov zo 70. rokov 20. storočia, vrátane snímok Poliš a Bandita či Vyslobodenie. Za svoju rolu v Boogie Nights (Hriešne noci) získal nomináciu na Oscara. V súčasnej dobe natáčal s Bradom Pittom a Leonardom DiCapriom film Once Upon a Time, ktorý by mal byť v kinách v roku 2019. 

Burton Leon Reynolds sa narodil 11. februára 1936 v Lansingu v Michigane, podľa ČTK takmer celý život ale tvrdil, že to bolo vo Waycross v Georgii. Vyrastal na Floride v Palm Beach, kde bol jeho otec šerifom. Ako talentovaný hráč amerického futbalu dostal Burt športové štipendium na Floridskej štátnej univerzite, kariéru v profesionálnom tíme Baltimore Colts mu však prekazilo zranenie pri autonehode. V New Yorku študoval v Hyde Park Playhouse, živil sa umývaním riadu a ako vyhadzovač.

Otvoriť galériu

Burt bojoval v uplynulých rokoch podľa People so zdravotnými problémami. Bol známy svojimi kaskadérskymi schopnosťami aj typickými pestovanými fúzikmi a v roku 2010 podstúpil chirurgický zákrok, pri ktorom mu voperovali bypass. "Môj doktor povedal, že potrebujem urýchlene operáciu. Prišiel som domov, oholil som sa a na druhý deň som šiel," povedal.

 

V roku 1976 "pocítil neovládateľnú potrebu postaviť sa za kameru" a natočil dobrodružný príbeh Gator. Asi najznámejším Reynoldsovým režijným počinom je policajná dráma Sharkyho mašina (1981), kde sa sám obsadil aj do hlavnej úlohy. V polovici 80. rokov ale prišli problémy - či už s fámou o údajnom ochorení AIDS, závislosti na liekoch (dôsledok zranenia pri natáčaní) alebo s peniazmi. Reynolds síce zarobil desiatky miliónov dolárov, jeho náročný životný štýl, zlé investície aj neľahká rozvod ho ale v polovici 90. rokov doviedli k bankrotu.

Burt hral väčšinou úlohu "dobrého chlapa" (Cannonball Run, Smokey and the Bandit), hoci hral v roku 1997 nemilosrdného pornografa práve vo filme Boogie Nights.

Otvoriť galériu

Prvé manželstvo s herečkou Judy Carne skončilo v roku 1966 len po troch rokoch. Judy vo svojej autobiografii tvrdila, že ju bil. Burt hľadal útechu pri mnohých ženách, vrátane Chris Evert, Dinah Shore a Tammy Wynette. Ale bola to Sally Field, ktorú považoval za svoju osudovú ženu. Vo roku 2015, keď prehovoril o krachu ich vzťahu povedal, že Sally bola "láskou jeho života".

Po Reynoldsovi zostal syn Quinton. Agent legendárneho herca Todd Eisner povedal pre americkú televíznu stanicu NBC News, že jeho smrť je "zdrvujúca".

K úmrtiu hereckej legendy sa vyjadrili aj známe mená, ako napríklad Arnold Schwarzenegger, aby Burtovi vzdali hold. "Burt Reynolds bol jedným z mojich hrdinov. Ukázal mi cestu, ako sa z atléta môže stať herec a vždy ma inšpiroval. Mal tiež veľký zmysel pre humor, pozrite si Tonight Show. V mysli som s jeho rodinou," napísal na Twitteri.

Otvoriť galériu

Reba McEntire s Burtom spolupracovala na filme The Man From Left Field v roku 1993 a taktiež vyjadrila smútok na svojom Twitteri. "Môj dobrý priateľ začal ďalšiu cestu. Odpočívaj v pokoji, priateľ môj. Nikdy nezabudnem na krásne časy, ktoré sme spolu strávili."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, kh, ČTK, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť
Europol
Europol hlási úspech: Klepli po prstoch globálnym podvodníkom, pozrite sa, čo majú na rováši
Hoaxy zašli priďaleko.
FotoVáš Tip
Hoaxy zašli priďaleko, na ľudí číha nové nebezpečenstvo: Slovák šíri na internete strašidelnú výzvu!