Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.09.2018 22:36 | Šport | Futbal
Foto

Proti Dánsku sa gólový ohňostroj nekonal: Slovákov poriadne vytrápil futsalový brankár!

Slovenská futbalová reprezentácia zvíťazila v stredajšom prípravnom zápase v Trnave nad Dánskom 3:0.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Hostia nastúpili bez tradičných opôr, ktorí pre nezhody s Dánskou futbalovou úniou (IBU) odmietli reprezentovať, výber z Jutského polostrova tvorili hráči z domácich treťo a štvrtoligových klubov.

V nedeľu 9. septembra o 15.00 SELČ sa zverenci trénera Jána Kozáka predstavia v ukrajinskom Ľvove proti domácemu výberu v prvom zápase B-divízie Ligy národov.


prípravný zápas (Trnava):
SR - Dánsko 3:0 (2:0)
Góly: 11. Nemec, 37. Rusnák, 79. Fogt (vlastný). Bez kariet. Rozhodovali: Weinberger - Heidenreich, Kolbitsch (Rak.), 6432 divákov.
Slovensko: Kozáčik - Hubočan, Škrtel (82. Gyömbér), Šatka, Mazáň - Hrošovský, Kucka (61. Greguš) - Rusnák (46. Mak), Hamšík (61. Duda), Weiss (67. Pačinda) - Nemec (46. Ďuriš)
Dánsko: Haagh - Vollesen (77. Jakobsen), Johansen, D. Nielsen, Bertelsen (71. Fönss) - Bannis (46. Hunsballe), Johansson (84. Christensen) - Hoybye (61. Fogt), Gaudin, Kempel (61. Holm Sörensen) - Offenberg

Výber dánskych poloamatérov zvolil defenzívnu taktiku, Slováci od úvodných minút mali loptu v moci a snažili sa o čo najrýchlejšie otvorenie skóre. Hamšík z priameho kopu trafil do múra, ale dobýjanie outsidera napokon trvalo iba do 11. minúty. Kucka z pravej strany naservíroval loptu na hlavu Nemca a ten sa presadil zblízka svojou najsilnejšou zbraňou - 1:0. V 18. minúte autor gólu vtipne špičkou kopačky posunul loptu na Weissa, ktorému však nevyšiel prienik cez súperovho obrancu a pripravil sa o možnosť ísť do koncovky. Na opačnej strane Škrtel sklzom v poslednej chvíli odkopol loptu pred Johanssonom, ktorý už bol na dostrel Kozáčika. V 25. minúte boli Dáni v ďalšej dobrej príležitosti po zlom vybehnutí Škrtela, Hoybye však vnútri šestnástky vystrelil len nad bránu. Na opačnej strane Weissovu strelu zneškodnil Haagh a Kucka z následnej dorážky mieril vedľa. Slováci v tých chvíľach ovládali dianie na ihrisku. Strela Hrošovského ani dva pokusy Weissa však zdvojnásobenie náskoku nepriniesli a neujala sa ani delovka Hamšíka. V 37. minúte predviedli domáci rýchlu akciu, na jej začiatku boli Hamšík s Kuckom a na konci chladnokrvne zakončujúci Rusnák - 2:0.

 

Tréner Kozák urobil v polčasovej prestávke dve zmeny, na trávnik poslal Maka s Ďurišom namiesto Rusnáka a Nemca. Slováci v 47. minúte zabudli na zadné dvierka a umožnili hosťom ísť do brejku, ten však pokazili zlou finálnou prihrávkou. Onedlho sa mohol potešiť z gólu Hamšík, po ukážkovej prihrávke od Maka mu však nesadla lopta na nohu. Po hodine hry Weiss neuspel zoči-voči Haaghovi. Prevaha slovenského tímu bola jednoznačná, ale tretí gól neprichádzal. Po početných striedaniach tempo hry upadlo, navyše domáci šetrili sily na dôležitý zápas na Ukrajine a hostia boli spokojní s prijateľným dvojgólovým mankom. To však ešte narástlo po prudkom centri Maka, ktorý vyústil do vlastného gólu Fogta - 3:0.

Hlasy po zápase /zdroj: RTVS/

Ján Kozák, tréner SR: "Predstavovali sme si to trochu inak. Že príde silné Dánsko s kvalitnými hráčmi. Pre nás by to bola veľká výzva. Žiaľ, bolo to trochu inak. Ale chceli sme vyhrať a otestovať si niektorých hráčov. To sa podarilo, vyhrali sme rozdielom triedy a mohli sme aj o viac. Teraz sa už musíme sústrediť na náročný zápas s Ukrajinou."


Albert Rusnák, autor jedného gólu SR: "Pre divákov to bol nezáživný zápas. Najdôležitejšie bolo vyhrať, vyhrali sme 3:0, ale to, že som dal gól futsalovému brankárovi vypovedá dostatočne o celom zápase. Celé je to trochu smutné." 

Marek Hamšík, stredopoliar SR: "Bolo dosť ťažké motivovať sa na takýto zápas. Čakali sme iného súpera a vzhľadom k okolnostiam sa výhra 3:0 môže niekomu máliť, ale pozahadzovali sme tam množstvo ďalších šancí."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Čas.sk, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO