Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.09.2018 21:31 | Šport | Hokej

Banská Bystrica rýchlo zabudla na fínsku nakladačku: Barani v Lige majstrov porazili Lugano

Hokejisti HC'05 Banská Bystrici vo svojom druhom zápase v Lige majstrov zdolali po výbornom výkone švajčiarsky HC Lugano 5:2 a pripísali si v H-skupine prvé víťazstvo. Ďalší zápas zohrajú 7. septembra v Lugane o 19.45.

HC'05 B. Bystrica - HC Lugano 5:2 (1:0, 3:2, 1:0)
Góly: 17. Asselin (Faille, Marshall), 25. Zigo (Miller, Higgs), 27. Marshall (Faille), 38. Faille z tr. strieľania, 49. Zigo (Higgs, Asselin) - 21. Hofmann z tr. strieľania, 29. Lajunen (Chorney). Rozhodovali Smetana (Rak.), Baluška - Tvrdoň, Synek, vylúčení 4:6, presilovky 1:1, v oslabení 0:0, 1962 divákov.
Zostavy
HC'05 Banská Bystrica: Williams - Marshall, Mihálik, Kubka, Miller, Sloboda, Brejčák, Biro - Asselin, Faille, Tamáši - Sýkora, Higgs, Zigo - Varga, Surový, Šťastný - Belluš, Češík, Gabor
HC Lugano: Merzlikins - Chorney, Riva, Jecker, Ronchetti, Matewa, Wellinger, Haussener - Romanenghi, Lapierre, Hofmann - Walker, Samnitz, Reuille - Bürgler, Lajunen, Klasen - Jörg, Morini, Cunti

V úvode zápasu sa mužstvá len spoznávali a minúty plynuli bez striel a prerušenia. Slovenský majster, ktorý pred dvoma dňami prehral s fínskym Jyväskylä 1:6, čoskoro spoznal, že si môže viac dovoliť a postupne si vynútil aj tlak. Chvíľami súpera zamkol v tretine a skúšal ohroziť aj brankára Merzlikinsa, asi najvážnejšie Mihálik, keď bombou od modrej trafil len jeho prilbu. Švajčiari doplatili na dve vylúčenia, síce sa ubránili oslabeniu o dvoch hráčov trvajúce 21 sekúnd, no presilovku domáci predsa len využili. V 17. min voľný Asselin trafil krásne pod žŕdku a 'barani' si mohli cez prestávku užiť vedenie, prvé v tejto sezóne v LM. Hostia v úvodnom zápase prehrali na ľade Plzne 2:3 a túžili po bodovom zisku rovnako ako ich súper. Veľa však v prvej tretine neukázali, poriadne ani to, čo je ich silná zbraň, priamočiarosť a agresivita.

Druhú tretinu začali oveľa lepšie a Hofmann už po 18 sekundách po hákovaní Mihálika z trestného strieľania vyrovnal. V 25. min však Zigo zblízka pridal ďalší gól a v 27. dokonca Marsahll tretí, keď brankár Merzlikins bol bez hokejky. A to ešte Faille o pár sekúnd neskôr nepremenil ďalšiu veľkú možnosť. Hostia znížili v presilovke v 29. min, keď na dvakrát Lajunen prekonal zblízka Williamsa. Skóre výbornej 2. tretiny efektne zakončil po faule Reuilleho v 38. min z trestného strieľania Faille.

 

Dvojgólový náskok sa zmenil v 49. min už na trojgólový, keď v presilovke o dvoch hráčov sa presadil pred bránkou Zigo a bolo zrejmé, že domáci si už víťazstvo po bojovnom výkone vziať nenechajú, zvýrazniť ho mohol ešte v 56. min Asselin.  

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?
(ilustračné foto)
Kežmarčan jazdil s autom zo strany na stranu: Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať
Blue siren on the top of a french police car.
Útok na školáčky otriasol krajinou: Potom prišla ďalšia rana! Dievča († 14) zomrelo na infarkt
Ilustračné foto
Poplach na Slovensku: Stovky prípadov čierneho kašľa! Prečo sa situácia zhoršuje?
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholzovo varovanie by si mal vypočuť celý svet: Niečo také NESMIE nastať!