Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.09.2018 00:00 | PR články

Starostlivosť o pleť po lete má svoje vlastné pravidlá. Osvojte si ich aj vy!

Po lete sme vždy pekne opálené, konečne oddýchnuté, šťastné a krásne. Jednoducho sme neriešili a starali sa konečne aj o seba. A tak to má byť!

Dlhé kúpanie a šantenie vo vode, chytanie bronzu na pláži a vytúžený oddych od pracovných povinností si predsa zaslúži každá z nás. Ale všetko má svoje pre a proti. Časté kúpanie v slanej či chlórovej vode, množstvo slnečných lúčov, ale aj klimatizácia napáchajú každoročne na našej pleti aj nemalé škody. A práve preto by sme sa mali (okrem výmeny šatníka) po lete zamerať aj na zvýšenú starostlivosť o pleť. Nakoniec, do novej módnej sezóny by predsa mala vstúpiť v čo najlepšej kondícii aj naša pokožka. Prečítajte si, na čo by ste sa na záver dovolenkovej sezóny mali najviac sústrediť.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

Základom je hydratácia

Slnko a ostatné vplyvy letného počasia pleť extrémne vysušujú. Príchodom chladnejších dní sa pokožka zvykne dehydrovať ešte viac. Práve preto vám v tomto období budú najväčším pomocníkom prípravky s pridanými olejovými zložkami. Do starostlivosti o pleť potrebujete zaradiť produkt, ktorý nielen hydratuje letom namáhanú pokožku, ale intenzívne zapracuje aj na vyhladení vrások. Pri výbere pleťového krému sa v tomto období zamerajte na kvalitné zložky ako je upokojujúci makadamový olej, argánový olej či bambucké maslo. Tieto látky pôsobia ako antioxidanty a výborne ich znáša aj tá najcitlivejšia pokožka. Pri starostlivosti rozhodne nezabúdajte ani na regeneračné nočné krémy na tvár. Počas noci si vaša pokožka oddýchne najviac, a vďaka extra porcii výživy rovnako ako vy načerpá sily do nového dňa. Nezabúdajte však ani na hydratáciu celého tela. Po sprche či kúpeli sa nezabudnite natrieť hydratačným telovým krémom.

 

Zoznámte sa s pojmom exfoliácia

Možno viete o čo ide, možno nie. Každopádne, exfoliácia, alias odstránenie odumretej kože je po lete viac než potrebná. Slnečné lúče na našej pleti určite zanechali svoje stopy vo forme nečistôt, odumretej kože a nežiaducich lupiniek. Aj v tomto prípade platí, že pomocnú ruku vám podajú práve prípravky na olejovej báze. Zamerajte sa na pílingy a na pleť ich aplikujte raz do týždňa. Vyberte si radšej jemnú variantu pílingu (napríklad s panthenolom) a po jeho použití doprajte pokožke ošetrenie hydratačným krémom, prípadne si doprajte aj hydratačnú pleťovú masku. Nečistoty budú lúsknutím prsta preč! Na exfoliáciu však dávajte pozor v prípade, ak je vaša koža mastná a bojujete s akné či zapálenými vyrážkami. Vtedy ju radšej vynechajte.

Nezabúdajte ani na tieto „maličkosti“:

  • Nepodceňujte ani večerné čistenie pleti, ktoré zbaví pleť zvyškov make-upu aj únavy po náročnom dni. Použiť môžete čistiaci gél, čistiace mlieko alebo micelárnu vodu 3 v 1.
  • Darmo budete hydratovať pleť pomocou rôznych prípravkov, ak nebudete dodržiavať dostatočný pitný režim.
  • Aj keď možno nebudete cítiť smäd tak často ako v lete, pite dostatok tekutín. Vaša pokožka sa vám poďakuje. Aj keď je život rýchly a niekedy máme pocit, že aj 24 hodín denne je málo, skúste si aspoň raz týždenne nájsť čas na pleťovú masku. Opäť najlepšie vhodnú pre váš typ pleti.
  • Pribaľte si do kabelky krém na ruky. S príchodom chladnejších dní sa začne viac vysúšať aj pokožka na rukách. Ak ju však budete pravidelne natierať, s týmto problémom bojovať nemusíte.
  • Nezabúdajte ani na oblasť očí. Pleť je tu najtenšia, najcitlivejšia a tým pádom aj náchylná na vysúšanie. Taktiež rýchlo reaguje na únavu, chorobu či zlé počasie. Ak sa chcete vyhnúť vráskam či opuchom, očný krém vám určite nebude na škodu.

Ak ste mali pocit, že po lete je vaša pleť unavená, držte sa našich rád a máte vyhrané. Na to, aby bola vaša pleť zdravá počas celého roka predsa stačí tak málo! A ak aj máte nejakú chybičku krásy, vôbec to nevadí. Vďaka nim sme predsa my ženy unikátne a krásne iné. Tak neriešte, ale starajte sa o seba s láskou, ktorú si zaslúžite. Nájdite si každý deň štipku času na seba a porozhliadnite sa po tých správnych výrobkoch s obsahom kvalitných olejov a  užitočných vitamínov.

Otvoriť galériu
Zdroj: PR článok
Široký výber telovej a pleťovej kozmetiky bevola®, ktorá vďaka svojmu hodnotnému zloženiu splní všetky vaše nároky nájdete za výhodné ceny exkluzívne v Kauflande.

Otvoriť galériu
Zdroj: PR článok

bevola®

Nerieš. Staraj sa.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: PR článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné