Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.10.2018 18:30 | Správy | Zahraničné správy

Pár vyzbieral pre bezdomovca 350 000€: Mal dostať druhú šancu na život, všetko je úplne inak

Príbeh o bezdomovcovi, ktorý pomohol na benzínke žene, obletel celý svet. Obdivuhodná príhoda mala mať šťastný koniec, no zmenila sa na frašku.

Všetko sa začalo ešte minulý rok v októbri. Kate McClure došiel v aute benzín, no nemala pri sebe peniaze a netušila, čo bude robiť. Všimol si ju bezdomovec Johnny Bobbitt, ktorý jej dal svojich posledných 20 dolárov, aby natankovala. Užasnutá Kate zistila, že muž je veterán, ktorého zničili drogy a ostal na ulici. Rozhodla sa mu pomôcť.

Najskôr mu poslala jedlo, oblečenie a založila mu účet na stránke GoFundMe, kde pre neho vyzbierala peniaze, aby mal na nový začiatok. S partnerom Markom D'Amica dúfali, že vyberú aspoň 10 000 dolárov (viac ako 8 500€). Ľudí ich príbeh natoľko zaujal, že napokon vyzbierali viac ako 400-tisíc dolárov (takmer 350 000 eur). 

Ak by ste teraz čakali šťastný koniec, keď Johnny dostane nový domov a druhú šancu na život, ste na omyle. Muž je stále bezdomovec, pretože sľúbené peniaze sa k nemu nikdy nedostali. Prezradil, že pár ich minul na dovolenky, luxusné BMW a rôzne iné veci, píše portál The Washington Post. 

 

Kate a Mark mali z peňazí kúpiť veteránovi dom a vysnívané auto Ford Ranger. Zvyšok peňazí by skončil v rôznych charitatívnych organizáciách. Miesto toho mali kúpiť dve autá a Johnnymu zaobstarali televíziu, mobil, jedlo, oblečenie a karavan. Je to síce veľká pomoc, no ani zďaleka nezahŕňa celú sumu, ktorú vyzbierali. Bezdomovec tvrdí, že pár si nechal viac ako polovicu peňazí. 

Aj podľa ich kolegov tu niečo nehrá. Pár mal zrazu nové BMW a boli na dovolenke na Floride, Kalifornii a Las Vegas. Časť peňazí Mark dokonca prehral v kasíne a priznal sa k tomu. Dodal však, že ich hneď vrátil. Potvrdili aj to, že si časť peňazí nechali, kým sa nepotvrdí, že sa muž zbaví drogovej závislosti. "Dať šesťcifernú sumu drogovo závislému, je ako mu podať nabitú zbraň. Musí sa najskôr spamätať," povedal Mark. To, že by peniaze minuli na vlastné potešenie však popierajú.

Podľa denníka Daily Mail mu dovolili parkovať karavan na svojom pozemku, mohol použiť ich sprchu a prísť kedy len chcel. Vybavili mu papiere a osobný účet, na ktorý mu poslali 25-tisíc dolárov. Tie však podľa nich zmizli v priebehu 13 dní a Johnny ich mal minúť na drogy. 

"Každý dolár, ktorého sa dotkol, bol použitý na drogy," tvrdí Mark. Z vyzbieraných peňazí zostalo len 150-tisíc. "Minuli sa na karavan, dane, poplatky za súdy, hotel, v ktorom Johnny býval, auto, notebook, televíziu dva mobily a príspevky pre jeho rodičov," vysvetlil Mark. 

Johnny priznáva, že sa nedokáže vzdať drog a aj napriek dvom odvykacím kúram je stále závislý. Prišiel aj o karavan a žije pod mostom. Nakoľko nemá prístup k vyzbieraným peniazom, živí sa žobraním. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor:

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí
Jozef má najmilších podnájomníkov.
Váš Tip
Roztomilejších podnájomníkov nemá nikto: Jozef ich objavil rovno pred domom, pozrite sa aj vy!
Tanečné páry sú už na nedeľu večer pripravené. Na snímke Vilém Šír a Tina.
Foto
Tina odchádza z Let’s Dance: Je za tým TOTO?! Speváčka bojovala s vážnym problémom
(ilustračná foto)
Aktualizované
Čo keby boli voľby do Európskeho parlamentu teraz? Prieskum ukazuje: Takto by mohli dopadnúť
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Švédska aktivistka Greta Thunbergová bude vysvetľovať: Pozrite sa, čo má mať za ušami
Health visitor at home
Zdravotná sestra popísala pozoruhodný jav tesne pred smrťou: Nikto nevie, prečo sa to deje