Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.08.2018 19:30 | Šport | Hokej
Foto

Handzušova rozlúčka na domácom ľade: Do Banskej Bystrice prišli viaceré hokejové hviezdy

Slovenský hokejista Michal Handzuš sa definitívne rozlúčil so svojou obdivuhodnou hráčskou kariérou.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Aj keď už dlhšie neobliekol dres, naposledy v roku 2017 po tom, čo sa radoval z titulu HC'05 iClinic Banská Bystrica, oficiálne vyslovil zbohom vrcholovému hokeju v hráčskej podobe až v piatok, pred prípravným zápasom Banskej Bystrice so Slovanom Bratislava.

K rozlúčke patrila na zaplnenom štadióne aj pôsobivá šou, video na veľkej obrazovke o veľkom hráčovi, o jeho čísle 26, s nápisom 'Miško, ďakujeme'. S hokejkou v ruke pomaly dokráčal do stredového buly na koberec a akoby symbolicky nastavil dlaň mladej generácii hokejistov.

"Ťažko hľadám slová, ďakujem všetkým, ktorí sem prišli. Nie každému sa podarí takáto rozlúčka a ja som na ľade, na ktorom som vyrastal. Prirástol mi k srdcu, mal som fantastických trénerov. Ďakujem klubu za tieto chvíle, všetkým, čo ma podporovali. Splnilo sa mi všetko, po čom som túžil, aj posledný zápas, v ktorom sme vybojovali titul pre Banskú Bystricu. Bol to pre mňa najkrajší rozlúčkový zápas, na ktorý nikdy nezabudnem. Dúfajme, že z detí, ktoré sú tu, vyrastú veľkí hokejisti a je na nás, aby sme im pripravili primerané podmienky," zaželal si Michal Handzuš a venoval im štafetový kolík v podobe hokejky.

 

Dlhý scenár rozlúčky nezabudol na dôležité postavy z hokejového života Handzuša. Uctili si ho aj viaceré hviezdy, Marián Hossa, Miroslav Šatan, Pavol Rybár, Vladimír Országh, Richard Zedník, Tomáš Surový. Aj tréneri, ktorí Handzuša sprevádzali od prvých hokejových krokov až po tie najväčšie, si užili kúsok slávy a nebolo ich málo, vrátane Jána Filca.

Otvoriť galériu

Miroslav Šatan upozornil na veľkosť Handzuša slovami: "Bol chrbtovou kosťou slovenskej reprezentácie, bez neho by sme ťažko dosiahli prenikavé úspechy. Každý považoval za poctu, keď si s ním mohol zahrať a ja som s ním hral najradšej. Nemám rád slovo rozlúčka, verím, že Michal bude pomáhať na klubovej i slovenskej úrovni nášmu hokeju aj naďalej."

Veľký transparent na tribúne 'Legendy žijú večne' napovedal, že 41-ročný Handzuš má za sebou veľké skutky. V meste pod Urpínom si užil s fanúšikmi nezabudnuteľné eufórie. Okrem titulu oslavoval na Námestí SNP aj zisk Stanleyho pohára v auguste roku 2013, ktorý vybojoval s klubom Chicago Blackhawks.

Dlhú kariéru v NHL, v ktorej prelomil hranicu 1000 zápasov, zavesil v roku 2014 na klinec, vrátil sa do rodnej Banskej Bystrice a pomohol klubu k vytúženému titulu. Čakal naň dosť dlho a až na tretí pokus sa mu splnil sen, ktorým uzatvoril kapitolu najväčších úspechov. Odvtedy sa jeho hráčska kariéra pozvoľna menila, v ročníku 2017/2018 si vyskúšal rolu asistenta reprezentačného trénera Craiga Ramsayho a slovenskému hokeju pomáhal v rôznych podobách pri rozvojových programoch.

Handzuš strávil vo vrcholovom hokeji, odvtedy, čo v A-mužstve Banskej Bystrice debutoval ako 17-ročný v sezóne 1994/1995, 24 rokov a stihol toho naozaj veľa, či už na klubovej alebo reprezentačnej úrovni. V národnom drese zažil najväčší úspech v roku 2002, keď na MS v Göteborgu získal zlatú medailu. Okrem toho má v zbierke aj striebro z MS 2000 a 2012. Spoločne s Miroslavom Šatanom je jedným z dvoch slovenských hokejistov, ktorí získali titul majstra sveta, Stanleyho pohár i titul v najvyššej domácej súťaži.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu